5 mituri despre creșterea COPILULUI pe care nu ar trebui să le mai crezi

Nu există nici o îndoială că mamele și bunicile noastre ne pot împărtăși sfaturi foarte înțelepte și valoroase în multe domenii, pentru că au mai multă experiență de viață. Dar înainte de a vă baza pe experiența lor, ar trebui să cântăriți argumentele pro și contra, mai ales atunci când este vorba despre copii.

Iată câteva mituri învechite care sunt foarte populare și în ziua de azi:

1. Nu spălați copiii dacă sunt răciți

În trecut se credea că nu e bine să speli copiii atunci când sunt bolnavi pentru că se pot îmbolnăvi și mai tare. Totuși, lucrurile au evoluat. Băile și apartamentele noastre au devenit mult mai confortabile și calde chiar și pe timpul iernii, așa că puteți să le faceți baie linișite copiilor. Totuși, dacă cel mic are febră peste 37 de grade, cel mai bine ar fi să consultați un specialist.

2. Dacă tunzi un bebeluș la chelie o să-i crească părul mai des

Se crede că dacă un nou născut are firul de păr subțire și rar, trebuie să-l radeți pentru a deveni mai gros și să crească mai repede. Dar acesta este doar un mit. Nici părul bebelușilor, nici al adulților nu devine mai des dacă este ras. Foliculii de păr sunt situați la câțiva milimetri sub suprafața pielii. Ceea ce se întâmplă mai sus nu va afecta creșterea. De ce, atunci, mitul continuă să existe? Majoritatea dermatologilor explică acest lucru prin diferența texturii părului ras: atunci când firele de păr cresc după ras, par mai groase, dar acesta este doar un efect vizual.

FOLLOW ME

3. Trebuie să înveți copilul cât mai repede la oliță

Sunteți sfătuiți să învățați copilul la oliță cât mai devreme? Nu vă grăbiți să ascultați astfel de recomandări. Fiecare copil se dezvoltă în mod individual, așa că dacă el se opune și nu vrea,  nu trebuie să-l forțați. Unii copii sunt pregătiți să facă la oliță la un an, alții abia pe la 2. Nu trebuie să vă îngrijprați, copiii sunt diferiți.

4. Arsurile se vindecă cu ulei

Acesta este un mit pe care l-ați auzit cu siguranță de multe ori în viață, dar nu e deloc eficient. Atunci când te dai cu ulei pe arsură nu permiți pielii să se răcească și să înceapă procesul de vindecare. Medicii recomandă să puneți apă rece pe zonă sau un unguent special pentru arsuri dacă vreți să vindecați zona respectivă.

5. Poți să înveți copilul să fie dreptaci

În trecut, cei care își foloseau mâna stângă erau pedepsiți și se încerca corectarea acestui obicei. Dacă un copil este stângaci, încercările de a-l învăța să folosească mâna dreaptă nu vor avea reușită. Mâna dominantă a fost deja predeterminată și atunci când vrem să fim împotriva naturii, nu vom avea succes.

0 comentarii pe “5 mituri despre creșterea COPILULUI pe care nu ar trebui să le mai crezi

  1. Elena Ramona Sovoiu says:

    Complet de acord cu ele, mai putin sotul si socrii😂 si bebe e stangaci, chiar daca il corectez el mereu tot stanga ajunge sa o foloseasca, nu il oblig si nici nu o voi face vreodată, eu o sa il sustin mereu😍

  2. Elena Ramona Sovoiu says:

    Niste idei foarte false, eu nu le cred, bebe chiar e stangaci, si nu mi se pare ceva urat sau care sa il impiedice sa faca sau nu ceva, are 2 ani si 10 luni si de mai mult timp el mananca singura si foarte corect se spala pe dinți la fel, orice face stanga e mana cu care se si vede ca el poate face orice, daca doloseste dreapta e ca si cum suntem noi cand folosim mana stanga😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.