#TIPS&TRICKS

10 fotografii emoționante cu MĂMICI din toate colțurile lumii

Scris de Laura P la 25 mai 2018

„Atlasul frumuseții” este un proiect pe scară largă al Mihaela Noroc, fotograf ce a dus talentul și frumusețea dincolo de limite.  Din 2013, călătorește în lume și face portrete incredibile femeilor, demonstrând astfel că frumusețea autentică nu are limite.

Atlasul frumuseții este o călătorie emoționantă în imagini și povești de viață din toate colțurile lumii și a devenit de-a lungul timpului un adevărat fenomen. Acest proiect este urmărit de aproape un milion și jumătate de oameni de pe rețelele sociale și e prezent în media internațională.

Mihaela Noroc a călătorit în peste 50 de țări și a făcut fotografii femeilor din toate mediile sociale. Acest proiect a devenit faimos în întreaga lume și s-a transformat într-o carte publicată în mai multe limbi, care a avut un succes fantastic.

Această minunată colecție de portrete și povești este o pledoarie pentru demnitate, diversitate, autenticitate și mai ales pentru puterea de a accepta și descoperi frumusețea din noi și din ceilalți.

Am călătorit în Europa de Est şi de Nord, apoi în Rusia, după care am traversat toată Asia până în Japonia. Din Bucureşti până la Tokio nu am luat niciun avion. Am mers doar cu autobuze, trenuri sau vapoare, observând cum se modifică treptat fizionomiile femeilor pe care le fotografiez. După Asia a urmat Australia şi Noua Zeelandă, apoi America de Sud. Am plecat de acasă cu gândul de a înconjura planeta. De a porni spre est şi de a mă întoarce dinspre vest, vizitând locuri şi cunoscând culturi cât mai diverse, în care să pot documenta frumuseţea feminină. N-am plecat la drum cu un plan strict, ci doar cu o schiţă de traseu. Pe parcurs am adăugat noi destinaţii şi am exclus altele, în funcţie de experienţele prin care am trecut şi de buget. Nu există o reţetă anume. În general caut chipuri sincere, naturale, care să fie relevante pentru zona respectivă. S-a întâmplat să am norocul ca fete splendide să-mi iasă în cale. Dar astea au fost cazuri rare- Mihaela Noroc

În general petrec zile întregi căutând fizionomia pe care mi-o doresc. Uneori merg în locuri aglomerate, în pieţe, în baruri, în universităţi. Dacă nu găsesc ceea ce caut, las cărţi de vizită şi îi rog pe oameni să-mi recomande o cunoştinţă. Alteori cercetez precum un detectiv reţele de socializare, luând la rând profilurile. Apelez uneori şi la agenţii de modeling, dar în acel caz caut modele începătoare pentru că sunt mai apropiate de ideea mea de a fotografia figuri autentice”

Îmi propun să fac şi alte expediţii în căutarea feminităţii pentru a completa atlasul frumuseţii pe care mi-am propus să-l concep. Când mă voi întoarce acasă, voi căuta şi alte chipuri interesante din aşezări româneşti cât mai diverse, pe care să le includ în atlasul frumuseţii pe care vreau să-l creez. Peste câţiva ani chiar îmi propun să fac o călătorie BAW prin ţară, căutând frumuseţea feminină autentică în locuri şi în medii sociale cât mai diverse. Deocamdată însă nu mă gândesc la albume sau expoziţii, pentru că prefer să-mi dedic timpul lucrând efectiv la proiect. Când voi simţi că am strâns suficient material de calitate care merită împărtăşit şi altfel decât online, voi face acest pas – Mihaela Noroc pentru Gândul

 

Iată o colecție cu cele mai impresionante fotografii ce surprind mămici din lumea întreagă alături de copiii lor.

1. Italia

 

2. Nepal

3. USA

 

4. Australia

 

5. Coreea de Sud

6. Siria

7. India

8. Marea Britanie

9.  Moldova

10. Etiopia