10 GREȘELI pe care n-ar trebui să le ierți niciodată unui BĂRBAT

Cu toții avem probleme în relații. Poate și tu ți-ai pus adesea întrebările: „Se va schimba? Va fi mai rău? „Mintea și inima repetă lucrurile opuse și, în acele momente, o evaluare serioasă a realității înconjurătoare nu este posibilă. În acest articol, vei găsi sfaturi cu privire la modul de abordare a situațiilor conflictuale.

1.Comunicare deficitară sau lipsa sentimentelor?

Mulți oameni doresc să audă în fiecare zi cuvinte dulci și de iubire. Dar unii bărbați nu sunt de acord să-și exprime sentimentele. Nu îți face griji, poate fi o problemă de educație, trăiri din copilărie, sau de trăsături de personalitate. Amintește-ți, dragostea nu se găsește în cuvinte, ci în fapte.

Dar, dacă un om nu își declară sentimentele dar te și defavorizează în fața străinilor, trebuie să-ți pui întrebări. Când te insultă în prezența prietenilor, povestește o amintire de-a ta pentru care ți-e rușine, spune că nu poți face față „îndatoririlor” – aceasta este o depreciere directă, o manipulare și o violență psihologică.

2. Glume proaste sau discriminare?

Da, simțul umorului este, de asemenea, diferit pentru fiecare, și uneori este foarte specific.

FOLLOW ME

Dar umorul nu ar trebui să fie justificat de specificitate dacă partenerul râde de glumele care ofensează oamenii pe motive sexuale, rasiale, sociale, la glume despre mutilări și boală. Încearcă să-i explici că astfel de glume provoacă și mai multă ură și intoleranță în lume.

Dacă partenerul încearcă să te convingă și pe tine că trebuie să râzi de „astfel de” oameni, va fi incredibil de dificil să îl schimbi și, cel mai probabil, nu o poți face.

3. Îngrijorare sau control?

Dacă te întâlnești cu partenerul după muncă și îți propune să ieșiți să petreceți chiar dacă tu arăți foarte obosită atunci poți fi sigură că nu prea-i pasă foarte mult de starea ta de spirit și e prea indiferent.

Dacă îți cere și parolele de la conturile pe rețelele sociale și nu te lasă să ieși fără el, nu este vorba de îngrijorare că ai putea păți ceva, ci de control. Controlul total este dorința de a-ți suprima voința. „Fac asta pentru binele tău“ și alte fraze similare – sunt doar o modalitate de a masca această suprimare. Lipsa de spațiu personal duce la stres.

4. Prietene sau… prietene?

Gelozia în diferite măsuri este inerentă în fiecare dintre noi.Dacă iubitul tău are prietene de sex feminin și iese cu ele în oraș dar îți răspunde la mesaje, nu ai motive de îngrijorare.

Dar merită să fii atentă dacă partenerul tău ascunde comunicarea cu alte fete și reacționează violent la întrebările tale despre prietenele sale. Iar dacă nu vrea să te prezinte, poate că acestea nu știu deloc despre existența ta.

5. Femeia la cratiță sau gătiți împreună?

Poate că nu poate să gătească, nu are obiceiul de a spăla vasele nu înțelege cum să folosească o mașină de spălat. Dar dacă te vede obosită, depunde un efort și-ți sare în ajutor.

Dar dacă un bărbat spune deschis că curățenia și gătitul sunt doar treburile tale, și te critică pentru orice urmă de praf, părăsește-l.

6. Resentimente sau pedeapsă?

Omul este o creatură fragilă, sentimentele sale sunt ușor de rănit. Uneori, o dezamăgire poate fi foarte dureroasă, o persoană are nevoie de ceva timp ca să-și revină. Dar, în cele din urmă, sentimentele sincere îți vor șterge nemulțumirile , mai ales dacă lucrați împreună la asta. Amintește-i de experiențele plăcute, discutați deschis.

Dar, dacă nemulțumirile apar în mod constant, iar conversațiile și compromisurile nu conduc nicăieri, te poți afla în fața unui manipulator și unui abuzator psihologic.

7.Certuri sau abuz?

Certurile și dezacordurile în relații sunt perfect normale. Toți oamenii sunt diferiți și, uneori, percepțiile voastre asupra situațiilor nu se potrivesc. Cearta este neplăcută, dar întotdeauna poți face pace. Nu îți fie teamă să încerci mai întâi un armistițiu, nu îți fie teamă să-i comunici ceva atunci când te irită. Este mai bine să aveți o conversație constructivă, astfel încât fiecare dintre voi să înțeleagă ce limite nu ar trebui să fie traversate.

Dar unele situații nu trebuie să fie iertate, ca să nu mai rămâi îndurerată. Dacă partenerul tău te-a lovit, nu există nicio scuză pentru asta. Dacă partenerul tău consideră că este liber să fie un dictator crud și poate să te lovească pentru o „greșeală” – este mai bine să întrerupi imediat această relație. Vânătăile trece, dar o traumă psihologică poate dura o viață. Nu îți fie frică să rămâi singură, caută ajutor și sprijin din partea rudelor, prietenilor, organizațiilor sociale.

 

8. Obosit sau parazit?

Câteoată toată lumea are momente proaste. Uneori, e nevoie doar de timp și odihnă pentru a te reface.

Dar dacă un bărbat, de luni sau chiar ani, are mereu false simptome de oboseală, nu face nimic acasă și își petrece toată ziua la calculator, atunci nu este doar obosit, ci și un leneș. Poate că partenerul tău are o depresie severă, atunci trebuie să căutați ajutorul unui medic și, bineînțeles, să îl ajuți să depășească boala. Dar nuuita că poate fi vorba și de lenea obișnuită, narcisismul și parazitismul.

9. Introvertit sau indiferent?

Unii bărbați rareori sună sau te invită ei primii în oraș, nu le place să vorbească la telefon sau pe rețelele sociale. Poate că te confrunți cu introvertitul. Sau partenerul tău e doar prea timid pentru a-și arăta sentimentele. O decizie bună este să vorbiți despre asta. Spune-i că ai sentimente pentru el, că te-ai bucura dacă v-ați vedea mai des și veți comunica mai mult. Dacă vă place un om, el va fi fericit să îți facă pe plac sau să explice motivele comportamentului său. Poate că este foarte ocupat la locul de muncă.

Dacă conversația nu duce la nimic, probabil că nu consideră că relația voastră e serioasă. Gândește-te la tine, nu meriți să aștepți mereu apelul lui și să fii doar tu mereu disponibilă pentru el.

10. Calculat sau zgârcit?

Uneori, un bărbat nu înțelege cu adevărat de ce ai nevoie de o rochie nouă, dacă încă cinci sunt agățate în dulap. În cazul acesta, dacă vrea să strângeți bani ar trebui să-ți explice ce cheltuieli aveți și să te lase să alegi.

Dar, dacă partenerul îți interzice să cumperi ceea ce trebuie, de exemplu, o jachetă de iarnă, deoarece cea veche nu este prea călduroasă. Poate că are probleme psihologice grave. Și poate că este o formă de control și o depreciere completă a nevoilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.