10 lucruri pe care le faci greșit în fiecare zi! Poți să le faci mult mai simplu și eficient!

Viața e plină de provocări, așa că nu e niciodată prea târziu să începi să îți faci existența mai puțin stresantă. Pentru problemele zilnice există niște soluții simple și elegante, de care majoritatea oamenilor nu au habar că există. Citește în continuare mai multe detalii:

1. Rulează o pungă de chipsuri

Ca să poți să împarți chipsurile într-un mod mai puțin ciudat și dezordonat, deschide punga și ruleaz-o de la bază în sus, împingând chipsurile spre partea de sus a pungii. Astfel, cei care le consumă nu se vor mai murdări atât de tare pe degete și se vor putea servi din pungă ca dintr-un bol.

2. Ține paharul de vin de picior

Ar trebui să îți ții întotdeauna paharul de vin de picior. Dacă îl ții de partea în care stă vinul, acesta se va încălzi mai repede.


3. Taie pâine să faci firimituri

FOLLOW ME

Pentru a evita firimiturile în exces atunci când tai pâine urmează această regulă simplă: pune pâinea pe blat cu partea rotunjită în jos.

4. Încălzește mâncarea în partea de jos a cuptorului

De fiecare dată când gătești ceva la cuptor, se încălzește și sertarul de dedesubt. Prin urmare, dacă gătești mai multe lucruri deodată și trebuie să le păstrezi pe cele terminate calde, doar pune-le în sertarul de jos.


5. Ține cutiile de carton de suc de margini

Picăturile de suc îți pot lăsa niște pete urâte pe haine (mai ales în cazul copiilor mici). Spune-le copiilor că modul cel mai bun de a evita petele de suc e să își țină cutia de margini.

6. Așază șunca pe pâine așa cum trebuie

Pentru a face sandvișul perfect, ia două felii mari de șuncă, taie-le pe jumătate și pune toate bucățile obținute pe felia de pâine, cu partea dreaptă în exterior. E suficient pentru ca perfecționistul / perfecționista din tine să țopăie de bucurie?

7. Transformă un pahar într-un difuzor

Atunci când asculți muzică la telefon, pune-l într-un pahar gol pentru a amplifica volumul sunetului.


8. Așază hârtia de toaletă cu capătul în față

Cel mai bine e să așezi hârtia de toaletă cu capătul în față, nu spre perete, pentru că se va putea rostogoli mai ușor. Există o întreagă dispută în legătură cu modul corect de așezare a hârtiei, dar cert e că dacă o pui cu capătul în față nu se va mai atinge de perete și de bacteriile dăunătoare care s-ar putea afla pe el.

9. Aplică parfum numai după urechi și pe gât

E suficient să aplici parfum numai după urechi și pe gât, deoarece, dacă îl aplici la încheieturi, se va produce căldură, iar notele superioare ale parfumului se vor evapora repede.

10. Extinde-ți sutienul

Dacă sutienul tău e prea strâmt, deși cupele au măsura potrivită, extinde-l pentru a-l face să fie bun de tine.

Citește și: 10 GREȘELI care îți afectează CREIERUL fără să-ți dai seama

Ca și alte organe din corpul nostru, creierul poate fi influențat de diverși factori, care uneori nici nu sunt foarte evidenți. Iată câteva obiceiuri care dăunează în mod semnificativ creierului:

1. Lipsa comunicării

Niște studii efectuate la Universitatea din Michigan au arătat că minim zece minute de comunicare pe zi sunt suficiente pentru a accentua abilitățile mentale. Vorbitul la telefon sau în persoană cu o rudă sau un pireten îți stimulează creierul.

2. Prea mult zahăr

Conform cercetătorilor, o cantitate mare de zahăr afectează în mod negativ factorul neurotrofic al creierului, responsabil pentru producerea de neuroni. Acesta e important și pentru memoria pe termen lung și învățare.


3. Lipsa „încărcării” creierului

Potrivit oamenilor de știință, productivitatea maximă a creierului este atinsă între 16-25 de ani. După aceea, productivitatea scade treptat. Totuși, studiile au arătat că antrenarea regulată a creierului îi poate îmbunătăți performanța, chiar și în cazul oamenilor la care s-au manifestat deja primele semne ale demenței.

4. Lipsa micului dejun

După cum au arătat studiile, copiii care iau regulat micul dejun se descurcă mult mai bine la școală, mai ales la științele exacte. Lipsa micului dejun cauzează scăderea glucozei din sânge, ceea ce afectează în mod negativ funcționarea creierului.


5. Fast food

Dietele care conțin prea mult fast-food afectează în mod negativ legăturile dintre celulele creierului, și, prin urmare, memoria pe termen scurt și lung. Mai mult decât atât, consumul constant, excesiv, de fast food poate să fie una dintre cauzele depresiei.

6. Înghețata

Orice aliment rece îți poate provoca o durere bruscă de cap. Se crede că mâncarea rece subțiază vasele de sânge, iar corpul, încercând să trimită hipotermia, trimite către creier sânge cald, care dilată vasele, iar din cauza acestei diferențe apare durerea de cap.

7. Telefonul mobil

Un studiu efectuat pe șobolani a arătat că există o legătură între cancerul la creier și telefoanele mobile. Folosește căștile pentru convorbiri și nu-ți pune telefonul aproape de pernă când dormi.


8. Lipsa apei

După cum se știe, creierul uman este alcătuit în proporție de 70-80% din apă. Apa este responsabilă pentru transportul către creier a substanțelor necesare pentru funcționarea corpului. Așadar, creierul este cel mai eficient atunci când nu îi lipsește apa.

9. Alcoolul

După cum au arătat studiile, consumul de alcool, printre altele, distruge legăturile dintre celulele creierului. Există totuși vești bune – atunci când nu mai consumi alcool în mod abuziv, creierul revine treptat la normal.

10. Dietele stricte

Se pare că, în timpul dietelor stricte, nu numai corpul pierde în greutate. Studiile au arătat că strictețea în ceea ce privește alimentația îl face pe creier să se autoconsume. De aceea ar trebui să ai o abordare mai rațională asupra problemei dietelor și să nu te înfometezi. Mănâncă așa cum trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.