Atunci când ne uităm prin rafturile magazinelor, luăm de obicei lucrurile care ne atrag atenția, dar procedăm oare corect? Faptul că ceva arată bine nu garantează că are un gust bun sau beneficii pentru sănătatea noastră. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi numai produsele sănătoase și naturale:
1. Brânza tare
Atunci când cumperi brânză tare trebuie să fii atent/ă la o serie de lucruri: culoarea trebuie să fie uniform și să nu aibă cruste albe; găurile trebuie să fie de mărimi egale și distribuite în mod uniform; dacă apeși brânza ușor și nu revine la forma originală, ar fi mai bine să nu o cumperi.
2. Carnea
Carnea trebuuie să fie roz, nu roșu închis. Fii atent/ă la porțiunile grase – acestea trebuie să fie clare și strălucitoare. Dacă apeși pe ea, carnea trebuie să se întoarcă mereu la forma orginală și să se lipească de mână.
3. Cafeaua măcinată
FOLLOW ME
Alege cafea cu preț mediu: e puțin probabil ca un produs ieftin să fie de calitate, dar unul scump va avea probabil același gust cu unul accesibil. O cafea măcinată bună nu e ambalată în recipiente de plastic – numai în unele de metal sau de sticlă. Valabilitatea sa nu trebuie să depășească 18 luni.
4. Mierea
Mierea naturală trebuie să fie transparentă și să aibă o culoare uniformă. Mierea de bună calitate e foarte dulce și are o aromă specifică. Când freci o picătură de miere între degete, aceasta ar trebui să se dizolve ușor și să se absoarbă în piele.
5. Înghețata
Când îți alegi o înghețată, citește-i întotdeauna ingredientele. Desertul cu gust de fructe nu are mereu ingrediente naturale. În cel mai bun caz are nuci sau jeleu. Înghețatele conțin adesea mulți conservanți.
6. Ciocolata
Și când îți alegi o ciocolată trebuie să fii atent/ă la ingredient – cu cât e mai amară, cu atât e mai bună. Un produs de calitate trebuie neapărat să conțină cacao. Orice varietate a acestui component este un indiciu al proastei calități. În plus, e de preferat să cumperi ciocolată care conține ulei de cacao, nu vegetal.
7. Pește
Peștele proaspăt trebuie să aibă ochii colorați – ochii opaci și ieșiți în afară sunt un semn că peștele nu e prea proaspăt. Branhiile trebuie să fie de un roșu intens (numai când au fost golite de sânge pot fi roz), iar corpul trebuie să fie flexibil. Atunci când îl iei în mână, coada trebuie să atârne liber.
8. Pâinea
Pâinea proaspătă nu este niciodată tare. Nu cumpăra pâine ambalată – asta ajută ca produsul să rămână moale pentru mai mult timp, dar gustul îi dispare destul de rapid.
9. Arpagic
Uită-te la marginea dintre partea alba și cea verde a arpagicului. Produsul e bun dacă aceasta nu e gradată.
10. Gelatina
Nu e un secret că gelatina e obținută prin fierberea pielii, tendoanelor, ligamentelor și oaselor de porci sau vacă. Înlocuiește-o cu agar-agar. Este un produs vegan, care îți păstrează mâncarea solidă la temperatura camerei.
Mulțumim pentru sfaturi.
Mulțumim pentru sfaturi sunt foarte utile. O zi superbă.