10 paradoxuri CIUDATE la care nu te-ai fi gândit nici într-o mie de ani

Credeai că ai văzut și ai aflat aproape totul în lumea asta, nu-i așa? Dar ai știut că romanii obișnuiau să-și spele dinții cu urină? Nu este o dovadă suficientă că există încă multe lucruri interesante pe care să le descoperi în această lume?

Aceste fapte interesante, te vor face să privești lumea dintr-un unghi complet nou.

1. Urina era folosită ca apă de gură în Roma Antică

Ideea utilizării urinei umane pentru spălarea hainelor este cunoscută. Dar puțini oameni știu că urina a fost folosită și de vechii romani în scopuri de sănătate – în special ca o pastă de dinți. Se credea că urina făcea dinții albi, netezi și strălucitori; și, de asemenea, îndepărta perfect placa.

2. Mai mult de 90% din bancnotele americane conțin urme de cocaină.

Acest fapt sugerează că marea majoritate a bancnotelor din circulația SUA a trecut prin mâinile distribuitorilor de droguri sau a consumatorilor de cocaină. Astfel de studii au fost efectuate cu bancnote diferite, iar cel mai mare procentaj de reziduuri a fost înregistrat în SUA și Canada, iar cel mai mic în China și Japonia (12-20%).

FOLLOW ME

3. E mai bine să mănânci un Tic Tac după o masă decât să îți speli dinții

Se pare că nu este nevoie să te grăbești la baie după o masă pentru a-ți curăța dinții. Acest lucru se datorează faptului că saliva conține enzime speciale care ajută la eliminarea resturilor alimentare din gură. De aceea, spălarea dinților imediat după masă poate deteriora enzimelor – este recomandat să aștepți cel puțin 30 de minute înainte de a face acest lucru. În schimb, există o modalitate de a-ți ajuta gura să producă mai multă salivă: mestecă câteva gume timp de 20 de minute sau mănâncă niște bomboane cum ar fi un Tic Tac. Acest obicei te va ajuta să scapi de reziduurile nedorite de alimente și să păstrezi smalțul puternic.

4. Loviturile fulgerului lasă „tatuaje” pe viață

Semnele deosebite care apar pe corpul uman după o lovitură de trăsnet sunt cunoscute sub numele de figuri Lichtenberg. Acestea sunt urme de arsuri care se estompează din ce în ce mai mult cu vârsta, dar nu dispar complet. Ele sunt rezultatul extinderii capilarelor situate în zona de contact a fulgerului cu corpul.

5. Culoarea roșu nu irită taurii

Taurii nu disting culoarea roșie de alte culori, deoarece văd întreaga lume în alb și negru. Taurul reacționează nu la culoare, ci la mișcarea materialului.

6. 8 ore de somn nu reprezintă durata standard

Durata naturală a somnului la o persoană este individuală și depinde de factori precum genetica, vârsta, starea de sănătate și circumstanțele externe. În plus, studii recente au arătat că speranța de viață, nivelurile de fericire și productivitate sunt mai mari la persoanele care dorm de la 6,5 ​​la 7,5 ore pe zi.

7. Numărul de terminații nervoase la nivelul sânilor nu este legat de dimensiunea lor.

Numărul de terminații nervoase la nivelul sânilor este invariabil și nu depinde de dimensiunea lor. Cu toate acestea, un sân mai mic poate fi mai sensibil, iar pieptul cu o dimensiune mai mare mai puțin sensibil, deoarece are un strat gros, subcutanat de grăsime.

8. Șoarecii marsupiali se omoară prin împerechere

Șoarecii marsupiali ajung la pubertate la vârsta de 11 luni, după care încep să se împerecheze intensiv între 12 și 14 ore la rând. Acest lucru se datorează faptului că bărbații trebuie să fie competitivi pentru a-și transfera genele. Acesta este motivul pentru care cei mai mulți nu trăiesc pentru a vedea nașterea copiilor lor.

9. Sunt tone de aur pe fundul oceanului

Există tone de aur situate în partea de jos a oceanului. Au ajuns acolo datorită unor nave care uneori livrau bijuterii între țări și continente, împreună cu mulți pasageri care purtau bijuterii de aur. Și destul de des, astfel de nave se scufundau luând cu ele nenumărate comori.

10. Fumatul ca un remediu împotriva respirației urâte

În secolul al XVI-lea, medicii europeni au recomandat fumatul pentru a scăpa de respirația urâtă. În plus, tutunul a fost atribuit multor proprietăți de vindecare.

Desigur, mai târziu aceste proprietăți „magice” ale tutunului au fost respinse. Studiile arată o legătură directă între fumat și mortalitatea ridicată. Deci, nu uita că tutunul are un impact foarte negativ asupra sănătății, duce la o varietate de boli și moarte timpurie.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.