10 SECRETE pe care MANICHIURISTELE nu ți le vor spune niciodată

Manichiura și pedichiura sunt aproape la fel de comune ca și perierea dinților și pieptănarea părului. Nu eziți să apelezi la un salon de cosmetică pentru a face ca unghiile tale să arate bine. Dar nici măcar nu ghicești ce pericole conțin aceste proceduri convenționale, dacă nu se respectă măsurile de bază de siguranță.

Îți vom prezenta consecințele unor proceduri inofensive la prima vedere:

1. Instrumentele

Cele mai grave consecințe la care te poți aștepta de la saloanele de frumusețe sunt infecțiile. De la teribila hepatită B și C sau chiar HIV la o ciupercă mai puțin înspăimântătoare, dar foarte neplăcută. Pentru a te proteja de infecție, medicii te sfătuiesc să îți aduci propriul set de manichiură și pedichiură, să acorzi o atenție mai mare la curățenia mesei de manichiură și a instrumentelor și să nu eziți să pui întrebări cu privire la condițiile de depozitare a instrumentelor.

2. Îndepărtarea pielii moarte

Medicii recomandă să nu folosești acest serviciu în saloanele de înfrumusețare. Dacă ai o piele subțire sau o circulație proastă a sângelui, o curățare a piciorului, în saloanele de înfrumusețare îți poate lăsa leziuni pe picioare și se poate infecta. Pentru a evita acest lucru, se recomandă să porți o mărime adecvată la pantofi, să nu fie prea tari și să tratezi calusurile cu creme speciale, astfel încât pielea să devină netedă.

FOLLOW ME

3. Unghiile infectate

Această procedură necesită doar intervenții medicale! Angajații din saloanele de înfrumusețare nu au abilitățile și cunoștințele necesare. Tratarea necorespunzătoare a unghiilor infectate poate duce la infecții bacteriene care sunt tratate numai cu antibiotice sau chiar la eliminarea unghiei.

4. Tăierea cuticulelor

Cuticula protejează placa de unghii de infecție. După tăierea acestora, poate apărea o infecție sau poate deteriora unghia. Ca rezultat, unghiile vor fi groase, incolore și pot începe să crească în valuri, iar în loc de o manichiură frumoasă, vei obține unghii foarte inestetice. Medicii recomandă să nu se taie cuticula, ci să se înmoaie și să se împingă ușor cu unelte curate.

5. Onicoliza

Manichiura sau pedichiura efectuată fără manevră poate duce la apariția golurilor sub unghii. În limbaj profesional, această condiție este numită onicoliză, și apare ca urmare a deteriorării stratului de jos a unghiilor – hyponychium. Această afecțiune e tratată de medicii dermatologi.

6. Unghii fragile

Unghiile fragile sunt familiare fiecărei femei. Cauza acestei probleme poate fi o manichiură făcută prost. Experții recomandă să nu reduci din lungimea unghiei cu o pilă, ci mai degrabă să o tai cu o foarfecă și apoi să îi dai o formă.

7. Unghii galbene

Culoarea galbenă a unghiilor poate fi o consecință nu numai a problemelor de sănătate, ci și a unei manichiuri făcute incorect. Este foarte important ca baza pusă înainte de aplicarea culorii să fie calitativă, în caz contrar, unghia se poate îngălbeni. Te pot ajuta să scapi de culoarea galbenă a unghiei o perie și o pastă de dinți, sau băi terapeutice cu lămâie și peroxid de hidrogen.

8. Oja

Lacurile, oja convențională și gelul, precum și materialele pentru extensiile unghiilor și pentru îndepărtarea culorilor conțin substanțe chimice periculoase. Aceste componente dăunează sănătății unghiilor și pot deveni o sursă de alergie și astm bronșic. Pentru a sta depate de pericol, expertii recomandă să nu porți un strat mai mult de 3-4 săptămâni, și la fiecare 6-8 luni pentru să iei o pauză de creștere.

9. Lămpi ultraviolete

Lămpile UV, care sunt utilizate pentru uscarea gelului, sunt, de asemenea, periculoase pentru sănătatea ta. Ultravioletele sunt dăunătoare pentru pielea ta, spun medicii și o astfel de lampă poate cauza chiar și arsuri solare. Prin urmare, înainte de a merge la salonul de înfrumusețare, pielea mâinii trebuie să fie lubrifiată cu cremă SPF sau să alegi saloane echipate cu lămpi cu LED.

10. Înmuierea picioarelor în apă fierbinte

Cauza fisurilor pe picioare, conform experților, poate fi menținerea picioarelor în apă fierbinte pentru mult timp. Dacă ai picioare umflate sau cu pielea uscată,ți se recomandă evitarea băii prelungite în apă fierbinte. Pentru a îmbunătăți starea pielii, medicii te sfătuiesc să utilizezi în mod regulat creme și loțiuni hidratante după baie.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.