10 uleiuri naturale care nu îmi lipsesc din casă

Am în casă multe uleiuri naturale și sunt o mare fană a acestora pentru că sunt o soluție rapidă, la îndemână și naturală pentru multe probleme. Fie că vorbim de aromaterapie, uz extern sau intern, vă arăt astăzi 10 uleiuri naturale care nu îmi lipsesc din casă și cum le puteți folosi pentru a vă bucura din plin de proprietățiie lor:

1. Ulei de mentă

Printre beneficiile mele preferate ale uleiul de mentă este că taie pofta de dulce. Dizolvați câteva picături în 200 ml de apă și poate fi aliatul vostru de nădejde în cazul în care vreți să stați departe de tentațiile dulci o perioadă. Poate fi consumat în același fel și de copii, dacă au o problemă cu consumul ridicat de dulciuri sau dacă nu au poftă de mâncare.

Datorită proprietăților antiseptice este foarte util când vine vorba de îngrijirea dentară pentru că acesta combate germenii și menține sănătatea dinților. Amestecați o linguriță de ulei de mentă cu puțină pastă de dinți și aplicați pe dinți și gingii.

Uleiul de mentă relaxează musculatura tractului gastro intestinal așa că se poate folosi în cazul în care suferiți de indigestie sau aveți colonul iritabil. Puneți câteva picături de ulei de mentă în apă și consumați după masă de câteva ori pe zi.

2. Ulei de jojoba

FOLLOW ME

Uleiul de jojoba va deveni cel mai bun prietenelor al cuticulelor voastre. Aplicați pe mâini și masați ușor cuticulele. Nu uitați că acestea nu trebuiesc tăiate. Funcționează perfect și pentru călcâiele crăpate sau uscate. Aplicați-l în fiecare seară și veți vedea rezultatele după câteva zile.

3. Ulei de argan

Uleiul de argan ajută la restabilirea ph-ului natural al pielii și are proprietăți hidratante și microbiene. Ajută la diminuarea iriațiilor pielii și folosit de femeile însărcinate previne apariția vergeturilor.

4. Ulei de scorțișoară

Dacă aveți probleme cu grețurile și răul de mașină, puneți câteva picături de ulei de scorțișoară și ghimbir pe o batistă și inspirați profund; vă veți ameliora starea în câteva minute. Tot prin inhalare luptă și împotriva durerilor de cap. Băut dimineața în combinație cu apă fierbinte, miere și lămâie întărește imunitatea și vă oferă energie. Folosit împreună cu un ulei purtător (cum ar fi cel de cocos) tratează erupții cutanate și acnee datorită proprietăților antimicrobiene

5. Ulei de migdale dulci

Uleiul de migdale dulci e perfect când vine vorba de scrub-urile naturale. Amestecați o linguriță de zahăr sau mălai cu una de ulei de migdale dulci, masați, clătiți și pielea voastră va rămâne catifelată și netedă. Poate fi de ajutor și pentru a atenua ochii umflați și cearcănele, iar mămicile îl pot folosi pentru a masa sânii pe perioada alăptării pentru hidratarea pielii pentru că hrănește pielea în profunzime fără a avea contraindicații.

6. Ulei de oregano

Oregano este foarte bogat în antioxidați, așa că uleiul de oregano este foarte eficient atunci când vine vorba de combaterea problemelor cauzate de elementele nocive ale organismului. Câteva picături puse într-o oală cu apă fierbinte fac minuni pentru tratarea infecțiilor sinusale, dacă inspirați aburul.

Poate fi administrat intern pentru copii în cazul infecțiilor parazitale. Se dizolvă câteva picături în 200 de ml de apă și puțină zeamă de lămâie și se consumă pe parcursul zilei.

7. Ulei de ricin

Uleiul de ricin e printre preferatele mele încă de pe vremea în care eram adolescentă. Aplicat seara pe gene și sprâncene ajută la creșterea acestora și le conferă un aspect sănătos. E recomandat și în măștile pentru păr aplicate la nivelul scalpului pentru că stimulează creșterea părului. Reduce vizibilitatea cicatricilor dacă este folosit pe o perioadă mai îndelungată și poate fi un excelent balsam de buze.

8. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este printre cele mai populare uleiuri naturale având o mulțime de beneficii. Poate fi folosit pentru uz extern, fiind excelent pentru hidratarea pielii, se poate folosi ca mască tratament pentru părul degradat sau pentru calmarea iritațiilor pielii. E perfect și pentru înlocuirea untului sau uleiului de floarea soarelui din prăjituri și folosit la gătit dă o aromă nemaipomenită preparatelor.

9. Ulei de lavandă

Pe lângă mirosul încântător, uleiul de lavandă are și numeroase beneficii pentru piele, oferindu-i elasticitate și luminozitate. Amestecați cu puțină miere și o lingură de zahăr și masați tenul ușor, apoi clătiți. Tratamentul cu ulei de lavandă este foarte bun și în cazul în care aveți probleme cu mătreața sau căderea părului. Pregătiți-vă o mască din ulei de lavandă și migdale și masați scalpul. Lăsați amestecul să acționeze câteva ore apoi spălați.

Pentru copii, se poate aplica direct pe piele în cazul arsurilor, cicatricilor, iritațiilor sau înțepăturilor de insecte.

10. Ulei de eucalipt

Uleiul de eucalipt este recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antibacteriene, și antiseptice și vindecă rapid rănile, tăieturile sau arsurile. Este foarte eficient împotriva mușcăturilor de insecte și poate fi folosit chiar și contra păduchilor pentru că îi distruge fără a afecta scalpul și pielea. Nu se recomandă să fie înghițit de copii, dar e excelent dacă îl puneți în apa în care face baie sau dizolvați câteva picături în apă caldă în camera copilului, pentru că ajută în ameliorarea problemelor respiratorii precum tusea, durerile în gât, nasul înfundat sau congestia nazală.

Toate uleiurile pe care le-am folosit în acest video sunt de pe vitamix.ro. După cum știți, eu sunt adepta unui stil de viață sănătos, iar pe vitamix puteți găsi produse de la mulți producători cu standarde înalte de calitate.

Aștept să îmi spuneți într-un comentariu ce uleiuri folosiți voi și pentru ce. ❤🌿

 

 

Later edit:

 

Am văzut că articolul postat pe blog a stârnit câteva comentarii legate de folosirea acestor uleiuri. Pentru a îndepărta orice urmă de îndoială asupra sfaturilor postate de mine în articol, am să pun instrucțiunile de folosire ale uleiurilor folosite de mine în video, de la Vitamix. După cum vedeți, acestea sunt uleiuri care pot fi folosite și intern, fiind suplimente alimentare. Așa cum am făcut de fiecare dată, în scrierea articolului m-am consultat și cu medici pediatri și nutriționiști. Important este să facem diferența între brandurile folosite.

 

 

Poziția Vitamix.ro

 

Este important să se menționeze faptul ca avem trei tipuri de ulei (fiind vorba de brand-ul Adams Supplements):
1. Uleiuri Cosmetice– acestea au eticheta verde, se aplica pe piele și nu se administreaza intern și nici pentru aromaterapie. Acestea se folosesc fie pentru ten, par, unghii etc. Fiecare ulei avand beneficii separate.
2. Uleiuri Esentiale, pentru AROMATERAPIE- acestea se regasesc doar în sticluțe mici de 10ml, având eticheta roșie. Acestea se folosesc doar pentru aromaterapie. NU SE ADMINISTREAZA INTERN și nu sunt recomandate nici pentru piele, în special în aplicarea directă, deoarece pot provoca iritații.
3. Uleiuri esențiale pentru UZ INTERN – vin în cutie, având ambalajul și eticheta de culoare alb și roșu. În descrierea fiecarui ulei esential uz intern este menționat faptul că acestea sunt de CALITATE FARMACEUTICA 100% ș sunt considerate SUPLIMENTE ALIMENTARE. Acestea au fost analizate înainte de expunerea pe piață. Uleiurile de uz intern se administrează (se consumă dizolvat pe pâine/miere) în funcție de Modalitatea de utilizare regăsita pe cutia fiecărui ulei esențial de uz intern.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

 

 

0 comentarii pe “10 uleiuri naturale care nu îmi lipsesc din casă

  1. Sovoiu Elena Ramona says:

    Nu am niciunul in casă și nici nu am folosit până acum, dar mă tentează pe viitor
    Chiar nu știm așa multe despre ele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.