fbpx
#TIPS&TRICKS

4 semne neobișnuite ale cancerului de colon pe care le ignori în fiecare zi

Scris de Ela la 05 august 2016

Cancerul de colon este unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer şi  poate avea consecinţe fatale. În 2016 au fost diagnosticaţi 140.000 de oameni, iar cea mai mare problemă este faptul că aceştia ignoră simptomele până când e prea târziu.

Este foarte important să observi simptomele la timp, pentru că doar așa sunt șanse ca tratamentul care îți e administrat să aibă suces. Ţine cont de cele mai întâlnite simptome ale cancerului de colon şi, în cazul în care ţi se întâmplă în mod frecvent, mergi la medic!

4 semne ale cancerului de colon pe care le ignori în fiecare zi

Crampe

Crampele abdominale nu-ţi indică întotdeauna faptul că ai cancer; în orice caz, dacă aceste crampe durează mai mult decât trebuie, există posibilitatea existenţei unor simptome de cancer de colon.

Oboseala 

Acest simptom este foarte comun pentru multe afecţiuni şi de aceea nu este luat în seamă. Dacă te odihnești cât trebuie și ai o dietă echlibrată, însă te simți obosit, o vizită la medic te va lămuri.
Oboseala este asociată deseori cu cancerul, deoarece boala consumă foarte multă energie.

Scăderea bruscă în greutate

Aşa cum celulele cancerului folosesc energia corpului pe post de combustibil, boala poate și afecta sistemul imunitar cauzând scădere în greutate. 

Publicitate

 

Mişcările neregulate ale intestinului

Sincronizarea, apariţia şi intensitatea mişcărilor intestinului pot indica probleme serioase de sănătate, inclusiv cancerul de colon. În timp, polipii colonului pot deveni cancerigeni şi pot influenţa mişcările intestinului dacă se transformă în tumori.

sursa: Healthtipsportal 

 
Publicitate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--