5 rețete de mic dejun pentru dimineți mofturoase

Aproape toate mamele au aceeași problemă: ce-i mai gătesc copilului astăzi? Pierdem ore întregi în bucătărie, căutăm cele mai sofisticate rețete, să fie sănătoase, dar și pe placul lui, iar răspunsul lor de multe ori este același: beahhhh! Mie nu-mi place asta! Vreau cereale cu lapte.

Să ne-nțelegem, nu am nimic împotriva cerealelor cu lapte, dar îmi doresc să le diversific meniul cât pot de mult. Să le dau și spanac, kale, ovăz, chia și alte alimente sănătoase fără că ei să se strâmbe. Aici ține de îndemânarea noastra să ascundem cât mai bine, în preparate apetisante, aceste produse.  Scopul final este același: să le oferim mese bogate în vitamine și nutrienți, să crească mari, sănătoși și puternici.

Eu țin foarte mult la micul dejun și nu există zi în care cei mici să sară peste el. Pentru că la prânz mănâncă de cele mai multe ori la școală (dacă mănâncă) vreau să mă asigur că până ajung acasă au măcar o porție hrănitoare de mâncare. 

Am văzut că v-a plăcut foarte mult filmulețul în care organizez mesele pentru o săptămâna întreagă, iar acum m-am gândit să va vin în ajutor cu alte 5 rețete de mic dejun care să fie pe placul copiilor. Eu le-am testat și au trecut cu brio de pretențioșii mei. 

5 idei de rețete pentru micul dejun al copiilor

1. Budincă de chia cu fulgi de cocos

Este un mic dejun foarte ușor de făcut, însă nu trebuie să uitați să-l pregătiți cu o seară înainte. 

Aveți nevoie de 3 linguri de semințe de chia, super bogate în proteină vegetală și extrem de nutritive, pe care le lăsați toată noaptea în o cană cu lapte de migdale sau apă. Adăugați, după gust, miere sau sirop de agave, (eu nu pun mai mult de o linguriță), esență de vanilie, curmale sau stafide. Dimineață va rămâne doar să presărați fulgii de cocos.

 

2. Smoothie cu banană, avocado, kale și afine

Obișnuiesc să le dau copiilor chipsuri de kale, le mănâncă cu plăcere și fără mofturi. Însă avocado nu prea mai trece prin farfuria lor. Obișnuiau să-l mănânce foarte bine cât au fost mici, însă acum nici măcar lui Nicho nu-i mai place. 

Am descoperit de curând acest smoothie care este absolut delicios. Ai impresia că mănânci o budincă dulce. 

Se face foarte simplu, în 2 minute este gata.  În blender se pun: 1 banană, jumătate de avocado, 2 frunze de kale  (dacă nu aveți, puteți înlocui cu puțin baby spanac), un pumn de afine și jumătate de pahar cu apă. Dacă vreți să fie mai fluid, adăugați apă în funcție de consistența dorită. Eu îl fac mai cremos. 

 

3. Iaurt

Bineînțeles că sunt și dimineți în care ne trezim  mai târziu :)))) și nu mai avem timp de micul dejun. Nu sărim peste el, luăm în masină un iaurt Danonino (cel nou, cu Vitamina C&D, pentru susținerea imunității celor mici ). Lui Nicho îi place cel cu banane, Alesiei cel cu căpșuni.  Este ideal și pentru gustarea de după amiază. De curând, Alesia a început lecțiile de baschet. O iau repede de la școală, iar pe drumul până la sala de sport a și mâncat un Danonino. 

 

 

4. Biscuiți de ovăz cu lapte de migdale

Varianta aceasta este potrivită atât pentru mic dejun, cât și pentru gustare. Biscuiții nu se fac foarte greu, însă aveți nevoie de ceva timp pentru ei. 

Ingrediente:

  • 90 gr  migdale 
  • 125 gr unt 
  • 125 gr făină integrală
  • 2 ouă
  • 100 gr zahăr  de cocos sau brun
  • 1 linguriță praf de copt
  • puțină sare

 

Rumeniți în cuptor migdalele pentru 5-7 minute, apoi îndepărtați cât puteți coaja lor.  Se macină fin în râșnită sau robotul de bucătărie. 

Se adaugă în robot untul, zahărul, sarea, făina amestecată cu praful de copt și se amestecă un minut. Puneți apoi ouăle bătute și omogenizati până se formează o pastă fină, pe care o lăsăm aproximativ o ora în frigider. 

Întindeți aluatul pe o foaie de hârtie și cu un pahar decupați cerculețe. 

Se pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, iar după 15 min se intorc pe partea cealalta. Se mai lasă încă 15 minute, până se rumenesc.  

ÎI puteți consuma atât la micul dejun, cât și la gustarea de după amiază. Merg perfect și cu lapte de cocos sau lapte de vacă. 

 

5. Granola cu lapte de migdale și fructe

Este combinația mea preferată, dar și a lui Alex. 

Granola se poate cumpăra de la magazinele naturiste sau se poate face destul de simplu, acasă. De obicei eu o cumpăr de la Rawdia. Dacă vreți să o faceți voi, cel mai mult mi-a plăcut rețeta lui Teo.

Nici laptele de migdale nu este foarte complicat de făcut. Vă las o rețetă video super ușor de făcut.

Peste laptele de migdale adăugăm granola și câteva cubulețe de fructe: mere, pere, zmeură sau orice alte fructe doriți.

Spor la încercat rețetele să aveți și poftă bună pentru mofturoșii voștri mici.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun)

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.