7 POZE din care nu o să înțelegi nimic! Cine le-a inventat nu a avut nimic în minte!

Creativitatea funcționează în moduri misterioase și deseori paradoxale. Gândirea creativă este o caracteristică stabilă, puternică și definitorie în unele personalități, dar se poate schimba și în funcție de situație și context. Uneori poți percepe o imagine într-un mod creative sau poți crea chiar tu o imagine creative. Inspirația și ideile apar adesea aparent din nicăieri. Atât de brusc, încât deseori ceea ce vezi e produsul unor iluzii optice și nu neapărat a gândirii tale.

luziile optice pot folosi culoarea, lumina și modele pentru a crea imagini care pot fi înșelătoare sau înșelătoare pentru creierul nostru. Informațiile adunate de ochi sunt prelucrate de creier, creând o percepție care, în realitate, nu se potrivește cu adevărata imagine. Percepția se referă la interpretarea a ceea ce luăm prin ochii noștri. Iluziile optice apar pentru că creierul nostru încearcă să interpreteze ceea ce vedem și să înțelegem lumea din jurul nostru. Iluziile optice pur și simplu truc creierele noastre în a vedea lucruri care pot sau nu să fie reală.

Lumea este plină de iluzii optice și lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum îți par. Deși mintea ta încearcă în mod constant să înțeleagă lumea din jurul tău, uneori poate scăpa puțin de sub control și te face să vezi lucrurile în diverse forme.

Iluzia optică reprezintă perceperea unei imagini care conduce la o estimare eronată a realității.

Există mai multe tipuri de iluzii optice printre care: cele cognitive (rezultatul interferenţei inconştiente) sau cele psihologice care reprezintă efectul stimulării excesive de un anumit tip (poziţie, culoare, luminozitate, etc) a ochilor şi a creierului.

Iluziile cognitive apar la interacțiunea diverselor idei predefinite privind lumea exterioară și care conduc la așa-numita „deducție inconștientă”. Sunt cele mai interesante și mai bine cunoscute. Nu au o cauză fiziologică, acționează la nivelul interpretării vizuale, al ipotezelor preconcepute.

FOLLOW ME

Iluziile cognitive sunt în mod obișnuit împărțite în iluzii ambigue, în iluzii distorsionante, în iluzii paradoxale sau în iluzii de ficțiune.

În orice caz, această știință este foarte interesantă pentru a fi exploatată. Desigur că ești deja conștient că lucrurile nu sunt niciodată așa cum par, dar acum ai și o explicație științifică pentru asta.

Privește aceste imagini și vezi cât de mult e vorba despre iluzii optice și cât despre creativitatea celui care a făcut poza, respectiv obiectele.

1. Pare un poster de film de groază, nu un desen animat

1-22-600x579-6691911
2. Nu știu ce e mai rău – pensula, fontul, gramatica, sau faptul că acest tricou costă $50

2-22-526x600-3357952
3. Aparent, creatorii acestui rezervor de gunoi cred că gunoiul se va sorta singur

4-19-450x600-9989353
4. Nu este cel mai bun design pentru un calculator

5-18-536x600-6507009
5. O înghețată cu manifestări similare unui canibal

7-18-465x600-7708795
6. Chiar dacă nu ești un un paleontolog, dar cu acest dinozaur ceva nu este în mod evident cazul

8-16-540x600-5862631
7. Fusta care schimbă orice formă

9-13-507x600-3928361

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.