#TIPS&TRICKS

8 GREȘELI pe care le faci pe FACEBOOK

Scris de Ela la 23 februarie 2017

Rețelele de socializare sunt folosite de oameni în întreaga lume. Ele ne permit să discutăm cu prietenii, să împărtășim fotografii și informații. Totuși, unele activități prostești te pot face însă să te trezești cu niște prieteni / urmăritori în minus.

Iată care sunt lucrurile ce îi îndepărtează pe oameni de tine pe rețelele de socializare:

1. Cauți mereu să vinzi

Dacă tocmai ți-ai deschis o afacere sau vrei să te debarasezi de lucrurile din casă, să postezi numai în direcția asta pe facebook nu e o mișcare foarte inteligentă. Oamenii din lista ta de prieteni s-ar putea plictisi foarte repde de anunțurile tale.

2. Postezi orice, în continuu

O mare calitate pe care o poate avea un om este capacitatea de selecție. Înainte de a posta/ distribui ceva pe facebook trece informația prin filtrul propriu și gândește-te dacă este una adevărată, de interes sau care ar folosi cuiva. Dacă nu poți să dai un răspuns pozitiv la aceste întrebări, cel mai bine ar fi să aștepți până când ai ceva relevant de spus.

 3. Împărtășești prea multe

Nu toate frustrările/ bucuriile tale ar trebui puse pe facebook. Oamenilor nu le place să vada non-stop postări despre relația ta ori, din contră, despre cum ți-ai pierdut încrederea în iubire și în umanitate ori alte fatalisme. E mai bine ca unele lucruri să rămână private.

4. Nu ai conținut original

Dacă ai văzut ceva ce ți-a plăcut foarte mult la cineva nu înseamnă neapărat că trebuie să adopți și tu aceleași tactici pentru a deveni popular. Autenticitatea contează foarte mult.

5. Etichete inutile

Nimănui nu-i place să fie etichetat în 10 postări de Crăciun sau ziua de nume. Evită să faci acest lucru, dacă vrei să le transmiți gândurile tale calde, cel mai bine ar fi să le scrii un mesaj privat.

6. Trimiți cereri pentru jocuri

Poate că tu te distrezi de minune petrecând timpul cu astfel de jocuri, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți bombardezi prietenii cu sute de notificări și cereri.

7. Intri în polemici inutile

Dacă ai fost dezamăgit de o companie sau de o persoană, nu e cea mai bună idee să postezi imediat un status în care anunți că nu mai vrei să auzi de respectivii și că urmează să-i ștergi din listă.

8. Postezi non-stop poze cu bebeluși sau animale de companie

Facebook-ul este un loc al oamenilor, deși este plin de filmulețe cu pisici sau bebeluși. Da, știm, bebelușul surorii tale e cel mai frumos din lume, iar câinele tale cel mai deștept, dar asta nu înseamnă că prietenii de pe facebook trebuie să-i vadă 24/24.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--