8 simptome ale MENINGITEI pe care fiecare părinte trebui să le știe

Meningita este o boală legată de inflamația membranelor protectoare care acoperă creierul și măduva spinării. Etiologia acestei boli poate varia, dar simptomele diferitelor tipuri sunt, în general, similare.

Se consideră că copiii sunt cei mai sensibili la această boală. De aceea, e important să cunoști modalitățile de detectare a meningitei și la ce simptome să fii atent.

1. Febra bruscă

Unul dintre simptomele meningitei este febra care începe brusc. Un copil începe să se simtă rău și continuă să se plângă că se simte mereu rece.

Temperatura persoanei bolnave se ridică foarte repede. Cu toate acestea, datorită faptului că acest simptom este un semn al multor alte boli, trebuie să acorzi atenție și altor factori care arată schimbări în starea copilului.

2. Dureri de cap severe

FOLLOW ME

Durerile de cap cauzate de meningită nu sunt adesea puternice, ci insuportabile. Mai mult, durerea poate afecta și gâtul unui pacient, dar din cauza „durerii de cap”, el nu poate să-i acorde atenție.

3. Viziune dublă

O persoană afectată de meningită nu își poate concentra viziunea, de aceea viziunea sa devine dublă.

4. Dureri de stomac, greață și vărsături

O persoană bolnavă de meningită își pierde pofta de mâncare. Acest lucru se întâmplă parțial din cauza unei greșeli constante care poate fi urmată de dureri de stomac stomac și vărsături.

5. Sensibilitatea la lumină puternică

Un alt semn al meningitei este frica de lumina puternică deoarece provoacă umezirea ochilor și greață copilului împreună cu o durere de cap ce devine din ce în ce mai puternică.

6. Rigiditatea mușchilor occipitali

Un copil cu meningită poate fi într-o poziție forte ușor de recunoscut: se întinde cu picioarele îndoite într-o parte și capul pe spate.

7. Incapacitatea de a-și îndoi picioarele

Chiar dacă reușești să-i îndoi capul copilului la piept, picioarele sale se apleacă instantaneu la genunchi și sunt imposibil de dezbrăcat în această poziție. Acest fenomen se numește semnul gâtului Brudziński.

În cazul meningitei, apare și semnul lui Kernig, unde nu se poate extinde complet piciorul dacă este ridicat la aproximativ 90 °.

8. Probleme ale pielii

Erupțiile cutanate sunt, de asemenea, posibile în cazul meningitei. Cu acest test, este foarte ușor să detectezi o erupție cutanată simplă care nu este conectată la meningită.

Ia un pahar curat, pune-l pe erupția cutanată și apasă-l ferm pe piele până când devine palid. Dacă petele devin palide împreună cu pielea, persoana nu are meningită. Dacă erupția cutanată nu se estompează, atunci ar trebui să soliciți asistență medicală.

Cum să procedezi ?

Meningita este o boală periculoasă, motiv pentru care în cazul în care oricare dintre aceste simptome sunt detectate ar trebui să chemi imediat o ambulanță. Ar trebui să-i oferiți persoanei bolnave o cameră bine luminată și un mediu propice pentru odihnă, până ajunge doctorul.

Trebuie să informezi medicul despre toate simptomele detectate. Este foarte descurajant și riscant să fie refuzată spitalizarea atunci când există suspiciuni de meningită, deoarece este această boală poate să fie tratată eficient numai în departamentul de spitalizare.

sursa: brigtside.me

Acest articol este pur informativ. Pentru orice tip de problemă vă recomandăm să luați legătura cu un specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.