9 lucruri pe care VÂNZĂTORII nu ți le spun niciodată despre ALIMENTE! Vei fi dezmăgit!

8 alimente despre care am fost mințiți în tot acest timp

Nu toate fabricile care produc alimente sunt și sincere cu clienții lor. Uneori, atunci când cumperi un produs din magazin, nu știi cu siguranță din ce este făcut. Iată o serie de 15 produse, despre care nu știm tot adevărul:

1. Cipsuri

Majoritatea cipsurilor nu sunt făcute din cartofi. Fabricile folosesc făină și un mix de amidon. Ca rezultat, cipsurile nu conțin mai mult de 42% cartof.

Există și producători care folosesc cartofi adevărați. O pungă mare din aceștia conține aproximativ doi cartofi. Este important să știi că un asemenea produs este supus unei taxe mai mari, ceea ce înseamnă că cipsurile din cartofi adevărați nu vor fi deloc ieftini.

2. Brânza feliată pentru sandwișuri

FOLLOW ME

Majoritatea acestor tipuri de brânză nu sunt de fapt… brânză. Pentru a economisi bani și a simplifica procesul, unele fabrici înlocuiesc laptele cu proteine sau ulei de palmier. Un asemenea lucru se numește produs din lapte și nu brânză adevărată.

Brânza adevărată ar tebui să fie făcută din lapte și nu ar trebui să conțină grăsimi vegetale. Brânza care conține ulei de palmier se va rupe atunci când o desfaci, iar dacă apeși pe ea, va rămâne o urmă din care va ieși lichid.

3. Mâncarea la conservă

Ca regulă, pe ambalazul acestor produse poți găsi greutatea lor totală pe un fond mai mare. În producția și ambalarea acestor alimente, este permisă o mică deviere de la greutatea netă. Această deviere este de fapt spre un număr mai mic.

4. Sosul de brânză

Dacă există ceva care se numește sos de brânză, asta nu conține în nici un caz brânză. În general, toate sosurile au aceeași bază și un gust specific care poate fi doar parțial natural.

5. Produsele de patiserie

Majoritatea acestor produse sunt umplute doar pe jumătate sau doar în centru prin injectare. Desigur, fabricile fac asta pentru a economisi bani, în timp ce cumpărătorul speră să primească un produs cu o umplutură savuroasă și sfârșește prin a nu primi nimic.

6. Ciocolata cu alune

Pe ambalaj scrie că aceasta conține o grămadă de alune. De fapt, o tabletă normală de ciocolată cu alune conține în medie între 3 și 5 alune, care pot fi zdrobite și înlocuite parțial cu ceva mai ietin. Nu vei observa diferența, dar acest fel de ciocolată va costa de obiei de 2-3 ori mai puțin.

7. Cafeaua instant

Orice ar spune în reclamă, cafeaua instant nu poate fi 100% naturală. Da, este făcută din boabe de cafea naturale care sunt măcinate și procesate cu apă caldă. Apoi este transformată în pudră (cafeaua instant), granule (cafea granulată) sau înghețată și măcinată. Ca rezultat al acestor procese, cafeaua își pierde mult din aromă și savoare. Aceste lipsuri sunt corectate cu ajutorul unor arome artificiale.

8. Untul

Nu orice produs pe al cărui ambalaj este inscripționat cuvântul „unt” este chiar asta. Compoziția untului natural este simplă: lapte și smântână. Untul adevărat nu se sfărâmă și nu se lipește de cuțit dacă este abia scos din frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.