9 OBICEIURI de zi cu zi la care ar fi mai bine să renunți

Probabil aștepți cu nerăbdare o cafea caldă și aromată dimineața, și nici nu poți să te uiți la un film fără să ai în față un bol cu popcorn sărat. Cu siguranță nu ești singurul. Există o teorie care susține că e nevoie de 21 de zile ca să se formeze un obicei. Îndepărtarea unui obicei deja format poate dura mult mai mult. Dar merită să te gândești care dintre obiceiurile tale sunt sănătoase și care pot fi dăunătoare.

Iată cele mai comune obiceiuri la care ar fi bine să renunți:

1. Nu pune picioarele pe bord

Pasagerilor le place să stea cât mai confortabil.

Realitatea este că această poziție este foarte periculoasă. În afară de faptul că este o poziție foarte periculoasă în eventualitatea unui accident de mașină, există un risc de a te răni chiar și la o frânare. Dacă îți ții picioarele la nivelul feței înseamnă că fața ta se va lovi de genunchi dacă șoferul frânează brusc. Coliziunea maxilarului și a genunchilor poate duce la fracturi osoase și o perioadă de recuperare extrem de lungă și dificilă.

2. Nu atârna prosoapele umede pe cârlige și nu strânge perdelele de duș pe o parte

FOLLOW ME

Este aproape o mișcare involuntară de a strânge perdeaua de duș după un duș, iar prosopul umed să fie agățat de cârligele din baie. Din nefericire, acest obicei este destul de nesanitar. Bacteriile se pot extinde cu ușurință pe un prosop umed, iar mucegaiul poate crește în pliurile perdelei de duș strânse.

De aceea este mai bine să lași prosoapele umede la uscat și să strângi perdeaua de la duș după ce s-a uscat.

3. Nu bea cafea pe stomacul gol

Mulți dintre noi începem ziua prin a merge la bucătărie și a face o ceașcă de cafea înainte de orice altceva. Acesta este un obicei foarte comun în întreaga lume. Există o singură problemă – majoritatea dintre noi beau o ceașcă de cafea pe stomacul gol. În ciuda faptului că cafeaua are avantaje, ea are și unele dezavantaje. Unul dintre ele este că, dacă bei cafea pe stomacul gol, poate provoca arsuri la stomac și probleme de digestie.

Când îți este foame și te gândești la hrană, stomacul începe să elibereze acid gastric. Când bei cafea, are același efect asupra stomacului, cu excepția faptului că alimentele solide nu urmează. Acest lucru duce la eliberarea de prea mult acid gastric, care poate deteriora mucoasa stomacului.

Specialiștii recomandă consumul de cafea numai după micul dejun sau în mijlocul zilei.

4. Renunță la popcorn

Este o tradiție veche și foarte cunoscută de a cumpăra suc și popcorn înainte de film. Dar, de fapt, este un obicei destul de dăunător. Vestea bună este că nu este atât de greu să renunți.

Stomatologii spun că popcornul îți poate deteriora dinții. Particulele mici de popcorn se blochează între dinți și e foarte greu să le elimini, chiar și cu îngrijire regulată. Un alt lucru care trebuie luat în considerare este că popcornul de la cinema este foarte bogat în grăsimi.

5. Nu lăsa sticla de apă în mașină

Dacă ești proprietarul unei mașini, există o probabilitate foarte mare de a păstra o sticlă de apă în interiorul mașinii. Acesta este însă un obicei destul de periculos – mai ales vara.

Problema este că apa din sticlă funcționează ca o lentilă și dacă lumina soarelui ajunge la ea, mai ales dacă sticla se află pe o suprafață întunecată, aceasta poate declanșa un incendiu.

Posibilitatea unui incendiu în această situație este destul de mică, dar există.

6. Nu-ți stoarce coșurile

Un coș apare atunci când un por este înfundat cu exces de ulei. Atunci începe procesul de inflamare. Dacă un organism este sănătos, el trimite celule albe din sânge pentru a lupta împotriva bacteriilor dăunătoare. De aceea, această parte a pielii devine roșie. Când storci un cos, părțile porului se deteriorează. Ca rezultat, devine și mai susceptibil la bacterii. În afară de asta, riști să infectezi rana dacă ai mâinile murdare.

Dacă ești îngrijorat de starea pielii, consultă un dermatolog.

7. Nu fotografia totul pe telefon

Acest sfat poate părea destul de ciudat acum, când folosești telefonul pentru aproape tot ce faci – mai ales atunci când este vorba de a face fotografii. Cu toate acestea, rezultatele studiului făcut de Linda Henkel de la Universitatea Fairfield au constatat că încercarea de a surprinde totul de pe camera foto te va face de fapt să pierzi o mulțime de detalii importante.

Problema este că atunci când faci o fotografie, atenția ta este concentrată asupra fotografiei în loc de ceea ce faci. Ca rezultat, vei avea o fotografie memorabilă sau un videoclip, dar impresiile reale vor fi destul de plictisitoare.

8. Nu lua vitamine cu aditivi biologic activi

Mulți oameni cred că vitamina C îi poate menține imuni la răceală sau că aditivii biologic activi (ABA) pot înlocui pe deplin un plan de tratament profesional. Dar nu este adevărat.

Dacă ai o dietă echilibrată, este inutil să iei și vitamine, deoarece deja primești cantitatea necesară de la alimente. Vitaminele suplimentare sunt recomandate persoanelor cu deficit de vitamine.

9. Nu pune un telefon, care este la încărcat, sub pernă

Un telefon care se află la încărcat, și este pus sub o pernă poate provoca un incendiu. Problema este că un telefon se poate încălzi în timpul încărcării. În ciuda faptului că noile modele de telefoane mobile s-au îmbunătățit, există încă telefoane inteligente cu baterii care se pot supraîncălzi. Iar dacă telefonul se află sub pernă, riști să fii rănit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.