Chiar dacă te-ai bucurat de venirea verii trebuie să știi că indiferent de temperatură copilul tău încă poate fi expus riscului unor răceli. Ba chiar riscul unei răceli vara este destul de ridicat, deci trebuie să îl ții încă pe cel mic sub o supraveghere atentă.
Ai grijă să nu rămâi nepregătit odată cu venirea verii, doar din cauza iluziei temperaturilor ridicate. O răceală de vară nu este neapărat o răceală trecătoare , ci poate dura chiar și o săptămână, așa că trebuie să ai în casă medicamentele necesare pentru a-ți trata copilul. Astfel, nu te baza pe faptul că este cald afară și copilul nu poate să răcească.
În primul rând, trebuie să cunoști cauzele unei răceli vara:
1. Nu se spală pe mâini corespunzător.
Trebuie să te asiguri că micuțul tău se spală cu grijă pe mâini, pentru că poate intra ușor în contact cu microbii din mediul extern ( de la adulți sau alți copii). Trebuie să îl înveți cât de necesar este să facă acest lucru și să îl încurajezi să facă asta.
2. Schimbarea mediului și a climei, mai ales în concediu.
FOLLOW ME
Trebuie să ai mai multă grijă la sănătatea micuțului tău , mai ales atunci când pleci în vacanță. E normal ca cei mici să fie mai sensibili ca adulții. Astfel, copilul poate fi ușor afectat și de schimbarea mediului.
3. Ieșirea din apă și contactul cu vântul
Nu uita că un copil resimte diferit temperaturile și condițiile vremii. Așa că chiar dacă ție nu ți se pare atât de rece afară atunci când ieși din apă, pentru micuțul tău lucrurile pot sta altfel. Ai grijă să îl aștepți mereu cu un prosop pufos în care să îl învelești. Și dacă îl refuză, ia-i un capot colorat pe care să îl poarte.
4. Intrarea în contact cu un alt copil răcit
Nu trebuie să îți ții copilul izolat. Acest risc poate fi de asemenea evitat dacă cel mic înțelege importanța igienei personale și dacă se spală pe mâini corespunzător.
Ca să îți dai seama din timp că cel mic este răcit, trebuie să cunoști simptomele foarte bine.
În general, copiii răcesc de maxim 10 ori pe an și acest număr poate fi depășit dacă îl duci la grădiniță, unde intră în contact cu alte persoane și schimbă mediul de casă. Astfel, acordă atenție următoarelor simptome:
- îi curge nasul
- are nasul înfundat
- are febră
- manifestă stări de greață și are diaree
- strănută ( reține că strănutul împreună cu mâncărimi sau umezirea ochilor pot fi semne ale unei alergii)
- prezintă semne de deshidratare.
Odată recunoscute simptomele de mai sus, trebuie să ai grijă la următoarele aspecte:
-alimentația copilului ( introdu în alimentație supă de pui caldă, ceaiuri și sucuri de fructe cu multă vitamina C).
– siropuri de tuse sau alte medicamente recomandate de medicul de familie.
– nu ignora faptul că odihna este foarte importantă în această perioadă.
În orice caz, adresează-te medicului pentru orice recomandare și pentru a evita eventuale complicații.