Îți faci griji în legătură cu pielea ta în această vară? Nu ești singura persoană. Este un lucru bine știut că soarele îți afectează pielea foarte tare și că o poate face să arate lipsită de viață și uscată. Vara este momentul să porți toate acele rochițe pe care le-ai pus pe pauză în perioada iernii. Bineînțeles că ne place să stăm afară în această perioadă, așa că sunt câteva lucruri pe care le putem face pentru a avea o piele cât mai sănătoasă în sezonul cald!
Cum să ai pielea sănătoasă vara
1. Apa este cel mai bun prieten al tău – temperaturile înalte și timpul petrecut în exterior pot duce la deshidratare, iar simptomele sunt extrem de neplăcute, de la dureri de cap la amețeli. Încearcă să ai mereu la îndemână o sticlă cu apă, în acest fel îți vei aminti mai ușor să o consumi.
Citește și: Cum se manifestă dermatita atopică la copii și ce putem face pentru a ameliora simptomele
2. Exfoliează-ți pielea – alături de o igienă corespunzătoare, exfolierea este benefică pentru menținerea sănătății pielii, mai ales în perioada verii când avem nevoie constant de o rejuvenare. Există un mit conform căreia pielea trebuie exfoliată doar în perioada iernii, dar atunci când exfoliem în sezonul cald putem observa diferențele.
O exfoliere propice permite pielii să rămână hidratată și sănătoasă și poate funcționa și dacă te machiezi sau dacă folosești cremă cu protecție solară. Indiferent de vreme, corpul tău va scăpa va avea celule moarte, așa că este important să scăpăm de ele tocmai pentru a avea o piele cât mai frumoasă și mai strălucitoare.
3. Evită momentele zilei în care Soarele are o intensitate maximă – folosește-te de aplicații care îți pot spune când nu este sănătos să ieși afară, asta în cazul în care îți permite situația sau locul de muncă. Mai mult, există aplicații care îți reamintesc să aplici locțiune solară. Atunci când numerele sunt mari, adică 6 sau mai mult pe scara indexului UV, ceea ce înseamnă că Soarele este extrem de puternic, încearcă să minimizezi timpul petrecut afară. De asemenea, ai grijă cu suprafețele care reflectă lumina, cum ar fi apa sau nisipul.
FOLLOW ME
4. Bineînțeles, folosește loțiune cu protecție solară – nu mai are rost să ne jucăm. Pretextele de genul –pe vremea mea nu folosea nimeni așa ceva- nu își mai au de mult locul în lumea în care trăim, o lume periculoasă. Dacă știi că urmează să petreci mult timp în lumina directă a soarelui, este indicat să folosești cremă cu protecție solară, cu un indice cât mai ridicat, cu treizeci de minute înainte să ieși din casă. Crema nu doar că previne pielea din a se arde, dar te protejează de razele periculoase care pot duce la cancer de piele. Reaplică loțiunea la fiecare două ore și optează pentru cea care este rezistă la apă.
5. Protejează-ți scalpul – părul lung oferă ceva umbră părului, dar pielea sensibilă din cărarea părului se poate arde. Poți folosi o loțiune solară sub formă de spray, pentru că o cremă normală nu se absoarbe așa cum trebuie și te poți arde.
6. Nu uita de gât, de urechi și de buze – unele elemente ale corpului care pot fi arse sunt mai ușor de uitat, așa că nu uita să aplici loțiune solară și pe gît și urechi. De asemenea, nu uita să folosești un balsam de buze, pentru că acestea tind să se crape și în sezonul rece.