Cât de des trebuie să faci baie unui BEBELUȘ

După 9 luni vine momentul mult așteptat. Moment care îți va schimba viața, bineînțeles, în bine. Pe lângă sentimentele intense care se dezvoltă odată cu nașterea celui mic, apar și responsabilități cu care nu te-ai mai întâlnit înainte. Printre ele se află și îmbăierea celui mic. Probabil nu te gândești prea mult la asta înainte de naștere, dar după ce îi dai viață minunii mult-așteptate, va deveni una dintre cele mai mari griji.

La ce intervale de timp ar trebui să facă baie un nou-născut?

Prima baie a bebelușului se face la spital, desigur, pentru că și bonțul ombilical necesită curățat. În primele săptămâni bebelușul se curăță numai cu un burete, pentru a nu se uda bonțul. După ce cade, zona trebuie ferită de apă până când se vindecă.

Este recomandat ca spălarea cu buretele să se facă astfel: cel mic trebuie întins pe o suprafață plată, care să nu îi creeze niciun disconfort. Ai grijă la margini și la temperatura camerei. După ce ai umezit o cârpă, curăță mai întâi fața și apoi restul corpului.

O atenție mai mare trebuie acordată pentru zona cutelor, spre exemplu în zona scutecului. Ține-l pec el mic într-o fașă pe tot parcursul băii și descoperă-i părțile corpului pe măsură ce le cureți.

Cum să cureți bonțul ombilical la un nou-născut?

FOLLOW ME

In maxim 15 zile, bonțul ombilical al nou-născutului va cădea. Trebuie să ai grijă cu igiena acestei zone, pentru că există un risc de infecție. De fiecare dată când îi schimbi scutecul, șterge cu un prosop uscat zona din jurul bonțului. Continuă chiar și după ce cade.

Cât de des ar trebui să îi faci baie unui nou-născut după ce cade bonțul ombilical?

Deși te va preocupa foarte mult igiena celui mic, e bine să știi că nu are nevoie de o baie zilnică. Din contră, băile frecvente îi pot usca pielea. Este suficient să îl speli de 3 ori pe săptămână.

Pentru baie, pregătește o cădiță punând aproximativ 2 centimetri de apă caldă.

După ce ai pus bebelușul în cadă, ai grijă să îi susții capul cu o mână. Folosește un săpun potrivit pentru bebeluși, cu o formulă ușoară și pune frecvent apă pe corpul celui mic ca să nu sufere de frig. Băile bebelușului trebuie să fie scurte și delicate.

Pe lângă cele 3 băi săptămânale, există anumite părți ale corpului unui nou-născut care necesită să fie curățate mai des: fața, mâinil, gâtul, zona scutecului (toate zonele cutanate) . Poți să îl cureți zilnic în aceste zone folosindu-te de un prosop umed și apoi unul uscat.

În ceea ce privește zona capului, îl poți spăla pe cel mic o dată sau de două ori pe săptămână. Ai grijă să ții mereu o palmă pe frunte pentru a te asigura că spuma nu îi va ajjunge în ochi.

Cât de des ar trebui spălat bebelușul după ce începe să se târască?

Odată ce începe să se târască, bebelușul poate lua contact cu mai multe bacterii. Astfel, este recomanată o baie zilnică.

Sfaturi pentru baia unui nou-născut

Ca să nu faci din acest moment unul stresant, poți urma câteva sfaturi utile

1. Pregătește totul dinainte de a începe să îl speli: prosoape curate, apa potrivită, scutece.

2. Testează apa cu cotul sau cu încheietura mâine. Ține cont de faptul că apa fierbinte îi poate răni pielea.

3. Teoretic, poți să îți speli bebelușul oricând. Dar este recomandat să nu îi faci baie după masă sau atunci când e obosit sau îi e foame.

 

Dacă sunteți viitoare mămici sau proaspete mămici și vă confruntați cu problemele pe care le aveam și eu înainte să-mi stabilesc un program și reguli pe care să le urmez, vă aștept să aflați de ce bebelușul tău nu are un somn liniștit și cum să devii o mama odihnită cu un copil fericit!

Ce veți învăța de la acest curs:

Vei învăța cum să hrănești corect bebelușul

Vei ști cum să îl faci să ia în greutate

Vei seta obiceiuri sănătoase pentru copil

Vei ști care este ciclul sănătos de evoluție al bebelușului și cum să îl susții

Vei învăța să crești copii sănătoși și independenți

Vei învăța cum să alimentezi emoțional relația mamă-copil

Vei recunoaște cele mai frecvente greșeli pe care le faci în relația cu copilul tău

Vei primi o listă de produse pe care să le cumperi

Vei învăța când și cum să introduci alimente în diversificare pentru a seta obiceiuri alimentare sănătoase pentru toată viața

Fiecare mămică va primi kit-ul bebelușului fericit, dar și alte surprize și cadouri din partea sponsorilor evenimentului.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.