Dragile mele, pentru că mai sunt câteva zile până la evenimentul Bebe doarme toată noaptea, vreau să clarific câteva aspecte atât legate de Adriana și programul pe care îl susține, cât și referitoare la workshop-uri.
Acestea sunt întrebările pe care le-am primit cel mai des, așa că vreau să las răspunsul și pe blog.
1. Poți face acest program și dacă alăptezi?
Da, Adriana încurajează alăptarea și vorbește întotdeauna despre beneficiile acesteia asupra copilului. Din păcate, există și persoane care, din diverse motive nu pot alăpta. Eu l-am alăptat pe Nicholas 3 săptămâni pentru că nu am mai putut, nu pentru că aceasta este singurul mod prin care poți avea un bebeluș liniștit. Laptele matern are numeroase beneficii pentru dezvoltarea sănătoasă a unui bebeluș, cu mențiunea că trebuie să vă asigurați că mănâncă suficient la fiecare masă. Câteva persoane au fost uimite că o masă trebuie să dureze o oră – o oră jumătate. Ca să te asiguri că bebelușul mănâncă cât trebuie și cum trebuie ai nevoie de timp. Nu e suficient să alăptezi 5 minute și dacă bebelușul a adormit să renunți, pentru că în felul acesta nu va reuși nici să doarmă suficient, nici să ia în greutate. Mesele durează aproximativ o oră jumătate, timp în care cel mic mănâncă, faci pauze pentru a scoate aerul din burtică, vă jucați, apoi reiei masa. Dacă îl lași să mănânce 5-10 minute nu este suficient. La fel de important când alăptezi este să cântărești bebelușul înainte și după ca să vezi cât a mâncat din necesarul de ml pentru o zi.
2. Cât timp lași un bebeluș să plângă până să mergi la el?
Metoda pe care o aplicăm nu este cry it out. Vorbind de momentul în care l-am pus la somn, dacă bebelușul plânge, putem avea două cauze: fie are o problemă, fie e o metodă de a atrage atenția. E important să identificăm corect nevoile bebelușului nostru și să știm dacă plânge pentru că trebuie schimbat, îl doare ceva, are un disconfort sau dacă plânge doar pentru că are nevoie de noi. La workshop vom identifica motivele pentru care plâng bebelușii și ce trebuie să face ca să-i liniștim.
FOLLOW ME
3. Poți calma un bebeluș care are colici folosind zgomot alb?
Sub nicio formă. Dacă un bebeluș are dureri de burtică, simte disconfort la stomăcel, cum ar putea zgomotul să calmeze durerea? Se va opri din plâns? Da, de epuizare, nu pentru că se simte mai bine. Bebelușii au nevoie de liniște atunci când dorm pentru ca creierul lor să se dezvolte. Să lași un copil în zgomot de aspirator sau de feon mi se pare greu de imaginat. Gândiți-vă dacă voi, ca adulți, ați putea să dormiți sau să vă liniștiți cu un astfel de sunet. Sau, mergând pe logica pentru care se folosește acest white noise, încercați să vedeți dacă ascultând acest zgomot vă va trece durerea de stomac.
Colicii sunt provocați de disconfortul pe care îl simt bebelușii din cauza refluxului gastric. Tot ce trebuie să faceți pentru a evita aceste dureri chinuitoare pentru bebelușul vostru este să-l alăptați în poziția corectă, să vă luați timp pentru masă și să-i scoateți corect aerul din burtică.
4. Nu e bine să-mi țin copilul în brațe sau să mă joc cu el?
Ba da, este foarte important să dezvolți o relație puternică cu bebelușul tău. De aceea, în cele 8 ore pe zi cât el este treaz pentru mese poți să vorbești cu el, să te joci cu el, să-l pupi și să-ți arăți afecțiunea. Îmi iubesc foarte mult copiii și credeți-mă că și au avut parte de toată afecțiunea noastră. Așa cum înveți un copil când e mic, așa îl vei avea toată viața.
5. Pot să vin cu bebelușul la curs?
Da, evenimentul este gândit și structurat astfel încât să participați alături de bebeluș. Adriana o să vorbească cu fiecare individual și o să puteți pune în practică sfaturile, sub supravegherea ei. Așa că așteptăm să-i cunoaștem pe pitici.
6. Cum putem găsi informații despre Adriana pe internet
Adriana lucrează în America de 15 ani, este new born specialist personal, ceea ce înseamnă că toate contractele ei sunt confidențiale. A început să lucreze printr-o agenție de bone, iar acum are propria afacere și a format o echipă alături de care lucrează. Nu sunt informații despre ea online, nu are cont de facebook sau instagram și nu își face publicitate pentru că acolo este foarte solicitată, lucrează cu mulți oameni influenți, celebrități și totul trebuie să fie confidențial.
Eu am cunoscut-o cu mult timp înainte să o am pe Alesia, când eram cu soțul meu în vacanță în America. Ne-am întâlnit printr-o cunoștință comună și când am aflat cu ce se ocupă i-am spus că o să o chem neapărat dacă o să mai am un copil. Trecusem printr-o perioadă foarte dificilă când a fost Alex bebeluș și nu voiam să repet aceleași greșeli.
A fost uimită când am sunat-o după ce am rămas însărcinată cu Alesia, dar a reușit să vină în țară când Alesia avea 6 săptămâni și a stat la noi 3 săptămâni, timp în care ne-a schimbat viața. Am păstrat legătura și a venit și când l-am născut pe Nicholas. Când am aflat că fiica ei va avea un bebeluș și urmează ca Adriana să se întoarcă o perioadă în România să o ajute, am zis că neapărat trebuie să fac ceva ca să reușim să împărtășim cu cât mai multe mămici ceea ce face ea.
Eu nu pot decât să vorbesc din experiența mea atunci când îmi trimiteți întrebări, dar ea are mulți ani de muncă în spate, în care a cunoscut mii de bebeluși și a dezvoltat tehnica care m-a ajutat și pe mine atât cu Alesia, cât și cu Nicholas.
Găsiți mai multe detalii despre ea în articolele de pe blogul meu, categoria Jurnal de Bebe, iar dacă veți căuta Adriana Bachmann, găsiți și aparițiile ei din România și articolele care au fost scrise despre ea.
7. Când poate un copil să doarmă toată noaptea?
Nu vă aștepați ca bebelușul să doarmă toată noaptea imediat ce l-ați adus din maternitate. Va fi nevoie de o perioadă de acomodare în care să-i creați o rutină și să îi înțelegeți nevoile. De la 10-12 săptămâni un bebeluș poate să doarmă 8 ore pe noapte fără probleme.
Dacă mai aveți și alte întrebări, le aștept în continuare pe pagina mea de Facebook sau pe contul de instagram.
Ce veți învăța de la acest curs:
Vei învăța cum să hrănești corect bebelușul
Vei ști cum să îl faci să ia în greutate
Vei seta obiceiuri sănătoase pentru copil
Vei ști care este ciclul sănătos de evoluție al bebelușului și cum să îl susții
Vei învăța să crești copii sănătoși și independenți
Vei învăța cum să alimentezi emoțional relația mamă-copil
Vei recunoaște cele mai frecvente greșeli pe care le faci în relația cu copilul tău
Vei primi o listă de produse pe care să le cumperi
Vei învăța când și cum să introduci alimente în diversificare pentru a seta obiceiuri alimentare sănătoase pentru toată viața
Fiecare mămică va primi kit-ul bebelușului fericit în valoare de 300 de lei, dar și alte surprize și cadouri din partea sponsorilor evenimentului.
Evenimentul este susținut de Baby Spa, SoffiPlanet.ro, Clementoni.ro, BabyNeeds.ro, Axiology, Holle, La Roche-Posay, Adinish.com, Regina Maria și Color Juice.
Parteneri Media: Antena 1.
În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș. Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤
Hai cu mine pe:
Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun
Super, mulțumim pentru articol
Multumim pentru articol!!!
Sunt din Bucuresti si am mare nevoie de acest curs. Va rog sa imi comunicati cand il organizați pe următorul. Sunt mamica a trei copii si nu ma descurc, am mare nevoie de ajutor. Va multumesc!
Bună! Cel mai probabil, prin toamnă, când se întoarce Adriana din America. Voi posta pe facebook și instagram cu siguranță