Cum să calculezi vârsta reală a CÂINELUI tău

Dacă ai avut vreodată un câine, probabil că ai auzit această regulă simplă pentru a-i calcula vârsta: 1 an de viață a câinelui este egal cu 7 ani ai tăi.

Se pare însă că nu este așa de simplu.

Câinii se maturizează mai repede decât tine. Deci, primul lor an este egal cu primii 15 ani ai tăi.

Mărimea și rasa contribuie, de asemenea, la acest lucru. Câinii mai mici sunt cunoscuți pentru un trai mai îndelungat, spre deosebire de câinii de talie mare, dar de obicei se maturizează mai repede în primii câțiva ani. Un câine mare ar putea începe încet la început, dar ar putea ajunge la varsta mijlocie la numai 5 ani. Câinii mici nu devin „seniori” până în jurul vârstei de 10 ani.

Dacă ai adoptat un câine și nu ști nimic despre trecutul lui, este posibil să nu știi nici cât de bătrân este. Din fericire, există câteva trucuri pentru a te ajuta să faci o supoziție cât mai apropiată de adevăr.

Dinții lor sunt unul dintre cei mai clari indicatori. Aceste semnalmente vor varia între câini și îngrijirea dentară pe care au primit-o înainte de a-i adopta.

FOLLOW ME

Până la 8 săptămâni: Toți colții de lapte sunt vizibili
7 luni: are colți permanenți și sunt albi și curați.
La 1-2 ani: colții nu mai sunt atât de albi și dinții din spate pot fi ușor îngălbeniți
La 3-5 ani: Toți dinții pot avea acumulare de tartru și unele uzuri
La 5-10 ani: dinții arată mai mult uzură și semne de boală
La 10- 15 ani: dinții sunt vizibil afectați și este posibilă acumularea tartrului. Unii chiar pot lipsi.

catel-330x600-6539382

Puteți căuta, de asemenea, o părere profesională pentru a estima acest lucru. Veterinarul tău poate ghici vârsta pe baza unui examen fizic sau a testelor pentru examinarea oaselelor, articulațiilor, mușchiilor și organelor interne.

Câinii în vârstă pot prezenta semne specifice de îmbătrânire:
Ochi mici
Păr gri- pornește în jurul botului, apoi se extinde
Piele lăsată
Picioare rigide
Dacă abia ți-ai luat un câine primul instinct va fi să îl răsfeți. Și vei continua așa până va ajunge la maturitate.
Dar de multe ori căinele i se aseamănă unui copil. Am adăugat câteva sfaturi pentru a evita problemele de comportament cu un nou cățel:

1. Adu-ți catelul la veterinar cât mai repede posibil pentru o examinare. Un cățeluș bolnav nu se va adapta bine la noul său mediu, chiar dacă boala este minoră.

2. Arată-I care îi este locul. Este mult mai ușor să supraveghezi un cățeluș instruit, care petece majoritate timpului acolo unde îi este locul. Câinele va fi mereu curios, dar dacă îl vei învăța de mic de ce are și de ce nu are voie să se apropie, nu vei ave parte de distrugeri și dezordine mai târziu.

3. Asigură-te că are parte de suficientă odihnă. Poate l început vei vrea să îl ai aproape mereu, dar nu uita că este mai bine să îl înveți de mic să stea singur și astfel nu îți va crea problme când va fi cu adevărt necesar să îl lași singur acasă.

4. Dresează-l. Pentru a avea un câine adult ascultător trebuie să dedici mult timp în formarea acestuia. Asigură-te că știe să îți asculte comenzile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.