#VIATACUCOPII

Cum tratăm colicii + CONCURS

Scris de Ela la 31 ianuarie 2018

Îmi aduc și acum aminte de pe vremea în care Alesia avea doar câteva luni un titlu pe care l-am citit în urmă cu mulți ani în New York Post despre colici și care m-a deranjat profund: “Ce trebuie să știi despre colici înainte să te gândești la o exorcizare”. Sunt câteva subiecte la care nu prea accept jurnalismul făcut cu un condei prea liber, sau de cineva care se crede prea inspirat. Probabil trebuie să te distanțezi întâi de perioada în care copilul țipă nealinat, în care niciun medicament nu pare să funcționeze și în care specialistul în care ai atâta încredere îți spun că e normal ca cel mic să aibă colici și să țipe. Să ne înțelegem. Titlul nu îmi este drag nici acum. Dar vine să arate puțin din percepția altor femei despre cum se vede din afara panica unei mame al cărei copil are colici (căci o femeie, ba chiar o mamă este autoarea articolului). De fapt este o demonstrație a faptul că subiectul este în continuare controversat. Și asta din aparenta cauza a lipsei unui tratament care să funcționeze rapid și eficient în toate cazurile și la toți copiii.

Frecvent primesc pe blog sau pe mail întrebări de la proaspetele mămici despre cum se tratează colicii. E un subiect la fel de fierbinte, indiferent câte sfaturi și articole găsești pe această temă. O mamă care mănâncă la fel de atent în două sarcini diferite poate avea un copil cu niciun simptom de colici și următorul cu absolut toate. Și cum să nu fii la fel de alarmată când vezi o mână de copil, cu toate analizele perfecte, mai sănătos ca nimeni altul, care deodată se înconvoaie și începe să țipe. Unii copii plâng pe perioade scurte de timp, alții par neconsolați. Iar specialistul, mama, prietenii îți spun, zâmbitorie normal, e de la lactoză. Și ai vrea să înțeleagă toată lumea că vrei ceva o

Cum au trecut deja ani de la momentul în care eu am avut aceste probleme am vorbit cu un medic specialist pe care l-am rugat să îmi recomande și ceea ce consideră el a fi și cel mai eficient remediu. Știți ce spune? Că lactoza nu trebuie eliminată din alimentației copilului și că nici produsele din lapte ce o conțin. Dar haideți să luăm lucrurile mai în detaliu. Am făcut un top al lucrurilor interesante spuse de Dl Dr. Cernescu Dan, medic pediatru de familie.

1. Beneficiile lactozei în alimentația sugarului sunt superioare dezavantajelor pentru că aceasta asigură 40% din energia necesară nou-născutului.

2. Lactoza ajută la absorția calciului și a fierului în organism asigurându sănătatea microflorei intestinale

3. Este recomandată scindărea lactozei cu ajutorul lactazei (o enzimă) pentru o bună digestie

4. Este nevoie de un remediu care acționează direct aspra cauzei primare a colicilor. Și anume această deficiență temporară de lactază.

Să ne fie foarte clar. Poate de la asta ar fi trebuit să încep. Colicii nu sunt o boală. Și nici nu fac vreun rău bebelușului. Este o perioadă extrem de grea pentru toată lumea, în care sistemul digestiv al bebelușului se adaptează noului context și unei alte forme de hrană, spune specialistul ColiCalmin.

Atunci cănd l-am întrebat dacă recomandă totuși ceva pentru ameliorarea durerilor, mi-a vorbit despre ColiCalmin.

De ce Colicalmin? Pentru că are cea mai mare concentrație de pe piață a acestei enzime în componență. În plus, mi se pare foarte normal să se poată prepara atât cu lapte matern, cât și cu formulă și, mai ales să scutească mamele de calvarul așteptării dintre preparare și administrare. În plus, ColiCalmin se poate administra încă de la naștere. Acum 10 ani ar fi părut de neconceput să avem ceva asemănător”, spune specialistul ColiCalmin.

Ce am mai aflat eu: conține supliment de lactază din sursă naturală, nu conține zahăr și nu este o avere.

L-aș fi încercat eu să vă spun dacă funcționează sau nu, dar cum am depășit perioada aceea, cred că este mai bine șă vă convingeți voi singure.

 

CONCURS

Am primit 10 flacoane de ColiCalmin care vor ajuta 10 mămici ca perioada colicilor să fie doar o amintire neplăcută a altor vremuri. Tot ce trebuie să faceți este să postați acest articol în cronología voastră, să tăguiți 2 mămici care ar putea avea nevoie de el și, obligatoriu, să folosiți hashtagurile #picaturideliniste #ColiCalmin. Aveți grijă ca postarea să fie publică pentru a vă putea găsi. Aleg câștigătoarele pe 20 februarie! Mult succes!


One thought on "Cum tratăm colicii + CONCURS"

  1. Mihaela spune:

    Buna,
    Am incercat si noi Colicalmin la recomandarea medicului, dupa multe zile agitate si nopti nedormite. Neasteptat, dar CHIAR FUNCTIONEAZA!
    Recomand cu caldura…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.