Atunci când este mâncat crud, usturoiul poate provoca o respirație urât mirositoare, arsuri la stomac, gaze, greață și un gust picant persistent în gură. Cu toate acestea, acest lucru depinde de chimia corporală a individului.
Noi toți iubim usturoiul, pentru că are o aromă foarte gustoasă, totuși, există câteva cazuri în care ar trebui să-l evităm:
Nu mânca usturoi dacă ești într-una dintre următoarele situații:
Persoanele cu probleme hepatice – dacă ai probleme cu ficatul și iei medicamente pentru a-ți îmbunătăți starea, usturoiul le poate scădea eficacitatea.
Persoanele cu stomacul sensibil – dacă ai stomacul sensibil și mănânci prea multă ceapă sau usturoi, poți afecta sau irita tractul gastro-intestinal.
Femeile însărcinate – deși este în general considerat că e bine să se consume cantități moderate de usturoi crud, în timpul unei sarcini sau a perioadelor de alăptare, e bine să se evite complet.
Dacă ai tensiunea mică, acesta poate crește riscul scăderii tensiunii într-un interval foarte scurt.
FOLLOW ME
Dacă iei anticoncepționale, usturoiul le poate anula efectele.
Se recomandă consumul de usturoi în moderație cantități moderate.