EXPERIMENT: Ce s-a întâmplat după ce am oprit internetul 7 zile

Imaginează-ți acest scenariu: „Traficul de Internet mobil pe telefonul tău s-a terminat”. Desigur, probabil ai găsi alte soluții ca să ai în continuare date pe telefon. Dar există unii oameni care au profitat de această ocazie pentru a sta fără Internet timp de o săptămână. Ai acum ocazia să vezi acest experiment prin ochii unei persoane care a încercat. Îți prezentăm jurnalul său:

Prima zi. Mi-am dat seama cât de puternic este obiceiul

6:35 – opresc alarma și primul lucru pe care îl făceam e să verific Instagramul. Acum a fost destul de dificil și am rămas reticent în pat.

8:15 – am ajuns la muncă cu o jumătate de oră mai devreme, deoarece nu am fost distras de notificările primite. Dar mâna a ajuns la telefonul mobil de 100 de ori.

13:45 – din moment ce nu primesc mesajele pe grupul de pe Whatsapp al colegilor de lucru, nu înțeleg ce râd în mod constant colegii. Observ că comunicarea noastră la locul de muncă constă în mesajele de pe Internet.

18:35 – în timp ce mă aflu în autobuz, în loc să verific rețelele sociale, citesc „O sută de ani de singurătate”. O carte pe care am vrut să o iau mult timp, dar nu am apucat până acum.

FOLLOW ME

21:25 – ciudat, dar bateria telefonului este încă la 70%.

A doua zi. Testul este plictisitor

8:00 – De obicei mă uitam la prognoza meteo pe telefon dar apoi îmi dau seama că și aceasta necesită utilizarea Internetului. Încerc să determin temperatura aerului după hainele trecătorilor. Mă predau, merg la vecinul meu pentru o prognoză corectă.

13:14 – colegii trebuie să-mi explice totul de două ori, începând cu cuvintele „Am discutat acum în gupul de lucru despre …”, „Igor a răspuns că …”

20:00 – este plictisitor acasă. Nu pot să văd emisiunea preferată, de asemenea, nici un film, deoarece nu am un televizor. Nu vreau să citesc cartea pentru moment.

22:45 – Bateria telefonului este la 56%.

A treia zi. Ziua de lucru de 8 ore este mai mult decât suficientă

07:30 – Incredibil, dar adevărat: dacă nu sunt distras de rețelele sociale, precum și de o selecție de clipuri video pe care obișnuiam să le văd dimineața la micul dejun, eu dormi cu o oră mai mult.

15:00 – îmi lipsește posibilitatea de a asculta ce muzică vreau, când vreau. Trebuia să mă ocup de asta în avans și să descarc melodiile pe telefon.

17:30 – se pare că la locul de muncă am mult mai mult timp, dacă nu sunt distras de rețele sociale și de mesaje.

19:15 – chinuit ieri de la plictiseală, m-am decis să merg mai mult la evenimentele orașului. Astăzi am participat la cursuri de artă din a doua jumătate a secolului XX.

A 4-a zi. Cum ar fi să fii fără rețele sociale

12:16 – Mi-am dat seama că de câteva zile nu am verificat mesajele și notificările și nu știu ce s-a întâmplat în lume. Și lumea, în principiu, nu s-a schimbat prea mult. Ei bine, ca să aflu cine a câștigat „Oscarul”, trebuia să-i întreb pe colegii mei. Desigur, chiar vreau să văd o selecție de cele mai bune rochii ale ceremoniei, dar mă țin tare.

22:30 – din nou, să stai acasă e destul de plictisitor(s-a dovedit că după muncă am fost atras de Internet), așa că am plănuit o întâlnire cu prietena mea.

23:15 – situația nu mai este atât de roz. Stația de metrou a fost închisă, dar nu am primit o notificare în messenger, ca de obicei. Astfel, m-am dus la stația de autobuz, gândindu-mă cum să reconstruiesc traseul.

A 5-a zi. Comunicarea a crescut

16:48 – Nu le scriu prietenilor, îi sun. E neașteptat de plăcut. În loc să pierd timpul scriindu-i unui prieten, l-am sunat și am vorbit timp de 40 de minute. Și ascultând povestea lui despre călătoria în munți era mult mai fascinant decât să vezi doar imaginile de pe rețelele de socializare.

22:30 – „O sută de ani de singurătate” a fost terminată.

A 6-a zi. Am simțit gustul mâncării

12:35 – M-am dus la o altă prelegere despre artă și mi-am dat seama că am lăsat telefonul acasă. Dar, după cum s-a dovedit, nu am nevoie de el.

16:45 – Am mers pe jos de-a lungul orașului pentru o lungă perioadă de timp, m-am uitat la case, pe lângă care treceam în fiecare zi. În urmă cu câteva luni aproape de casa mea s-a deschis o patiserie mică în care există doar două mese și trei scaune, dar cornuri incredibil de delicioase de care m-am bucurat.

A 7-a zi. Întâlnire cu prietenii

11:30 – Am găsit o carte cu rețete pe raftul meu. Am suflat praful de pe ea și am început să gătesc plăcinta.

12:45 – tortul de morcov s-a dovedit foarte bun.

A 8-a zi. Pornirea internetului

8:30 –  Am luat telefonul foarte entuziasmată și am pornit internetul. Mă aștept să primesc o avalanșă de mesaje. Mă întreb dacă chiar vreau să fac asta.

Am pornit internetul și râd. Am o grămadă de mesaje, însă majoritatea sunt din grupurile în care eram. Din viața oamenilor importanți pentru mine nu am ratat nimic pentru că i-am sunat sau ne-am văzut. Am ratat câteva vești importante, dar colegii de la birou m-au ținut la curent.

Aparent, deși eu am resimțit lipsa internetului, internetul nu mi-a simțit lipsa. Eu în schimb am observat că am foarte mult timp liber pe care îl pot folosi foarte eficient: pot să merg la evenimente sociale, expoziții, cursuri, să mă plimb, să mă văd cu prietenii, să citesc o carte.

A 15-a zi. Viața după experiment

15:30 –  Acum că am repornit internetul am o aplicație care mă anunță cât timp petrec pe rețelele sociale și care a restricționat accesul la limita de o jumătate de oră.

19:15 – Mă duc la o întâlnire cu un tip pe care l-am întâlnit în tramvai în timpul experimentului. Experimentul meu a fost un subiect excelent pentru prima conversație, iar apelurile – un bun substitut pentru comunicarea în messenger. Inutil să spun că experimentul a fost un succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.