fbpx
#TIPS&TRICKS

Să fii mamă cu normă întreagă e mult mai greu decât orice zi de muncă

Scris de A Adelina la 13 ianuarie 2020

Să fii mamă cu normă întreagă e mult mai greu decât orice zi de muncă la birou. Asta a arătat un studiu recent făcut în Mare Britanie. Se pare că o mare parte dintre părinți consideră că este mult mai dificil să te ocupi de creșterea unui copil decât să te duci la serviciu.

Studiul a fost realizat de compania „Aveeno” (specializată în produse pentru îngrijirea bebelușilor). Studiul a fost realizat pe persoanele care au devenit pentru prima oară părinți, aproximativ 1500 de persoane. Peste jumătate dintre ei au precizat că să ai un copil este o muncă foarte grea (mai grea decât un job full-time), iar 20% au spus că este un demers „cu adevărat dificil”.

Să fii mamă cu normă întreagă e mult mai greu decât orice zi de muncă

În cadrul experimentului, părinții au discutat și despre noile provocări pe care le-au întâlnit. Se pare că mai mult de jumătate dintre mame au recunoscut că s-ar descurca mult mai greu dacă nu ar avea ajutor din partea propriilor mame.

La capitolul activități pe care le făceau până atunci și pe care nu le mai pot face acum, rezultatele ne pun pe gânduri: 22% au afirmat că le este greu să-și bea o ceașcă de ceai până la capăt, 33% au spus că mănâncă pe apucate, 19% au povestit că se uită ocazional la televizor, iar 38% au explicat că să meargă la baie în liniște a devenit o amintire.

Cum s-a transformat viața de familie

Viața de familie a avut și ea ”de suferit”. Se pare că 48% dintre părinți au menționat că experiența de întregire a familiei este minunată, în timp ce 32% considerau că au sperat că își vor distribui sarcinile în mod echilibrat (câte 50% fiecare).

După cum ne-am obișnuit, în viață grijile și prioritățile ni se schimbă regulat. Ei bine, acesta este procentajul priorităților după apariția unui copil în familie. 27% dintre părinți au spus că dezvoltarea copilului e principala preocupare, 22% dintre ei au considerat că hrănirea copilului este prioritară, iar 9% au pomenit de importanța somnului.

Însă, după tot acest ”război” de supraviețuire, participanții la studiu au afirmat că, dacă nu ar fi devenit părinți, nu ar fi avut ocazia să simtă cu adevărat dragostea necondiționată (42% au spus așa ceva). Ba chiar mai mult, astfel și-au dat seama că mirosul pielii copilului tău este cel mai frumos lucru din lume.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--