Imaginaţia creatoare

Imaginaţia creatoare

Exerciţiul imaginativ atrage oportunităţile în viaţa noastră

Pur şi simplu, ne imaginăm în detaliu – detaliile sunt esenţiale – atunci când conducem maşina, când mergem cu mijloacele de transport în comun, când tocăm zarzavatul, când ne plimbam prin parc, când avem o clipă de răgaz cu noi înşine, ceea ce dorim să trăim în viitorul apropiat sau mai îndepărtat.

10 minute, în fiecare zi, de antrenament imaginativ, sunt suficiente pentru a atrage în existenţa noastră oportunităţi, iubire, prosperitate, sănătate, călătorii care să ne inspire, mașina pe care dorim sa o conducem, poziția socială pe care dorim să o avem, casa, familia, prietenii s.a.m.d.

Imaginaţia creatoare

La un moment dat, ceea ce ţi-ai imaginat, va deveni realitate fizică. Trebuie doar să nu-ţi sabotezi procesul imaginativ prin trăirea unor sentimente de frustrare, aşteptare, nemulțumire, îngrijorare. Sau construind scenarii mentale diferite, rupte de întreg.
Secretul stă în credinţa ta inocentă (este discernământ pur) în realizarea visului, în emoţia, neapărat pozitivă, pe care o generezi atunci când îţi imaginezi detaliile a ceea ce vrei să trăieşti, asociată paşilor mici de acţiune imediată. Nu-ţi impune limitări ale visului.

Mai ai nevoie de un plan pe care să-l pui pe hârtie. Planul este important pentru că îți certifică drumul, avându-l în conștiință, și urmându-l, item cu item. Nu există ideal sau dorință, fără emoție pozitivă și, mai ales, fără acțiune.

În ’92, eram o adolescentă, absolventă de liceu, care suferise o pierdere mare şi rămăsese fără nicio sursă concretă de existenţă; în pofida durerii şi a realităţii obiective dramatice, am început să îmi imaginez, zilnic, că voi părăsi satul dobrogean şi că voi lucra la un ziar mare, în Bucureşti. Concret, pentru o minte argumentativă, părea imposibil de realizat acest vis. Dar eu continam să-mi imaginez, să scriu articole pe foi dictando, pe care nu mi le citea nimeni şi continuam să citesc, tomuri întregi de poezie, filosofie, istoria religiilor, literatură contemporană. Un an mai târziu, o oportunitate a făcut să vin în Bucureşti, pentru două săptămâni, la invitaţia unor prieteni de suflet. În intervalul acesta de timp, am aflat de existenţa unui un job vacant de redactor, la cel mai mare cotidian din Bucureşti. Am luat interviul şi următorii 7 ani au fost cei mai frumoşi din viaţa mea. De atunci, au trecut 21 de ani. Şi am continuat să visez cu ochii deschişi şi m-am bucurat de materializarea scenariilor din mintea si din inima mea. În fiecare zi a vieții mele aplic această metodă infailibilă de progres.

Imaginaţia creatoare

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

Să nu te temi de schimbare. Să nu te temi să visezi. Să nu te temi să acționezi. Mintea generează și impune LIMITA. Visul și credința dărâmă aceste limite și te propulsează în experiențe superioare de trăire și, implicit, de viață.
În articolele viitoare, vom vorbi despre teama de schimbare, dar și despre conceptul de prosperitate.

Dana Dumitra Dumitrache, psihoterapeut

www.danadumitrache.ro

http://www.danadumitrache.ro/terapie-de-doliu-intalniri-de-grup

Pe Dana Dumitrache o puteți asculta în fiecare duminică dimineața la Europa FM, în emisiunea “O dimineață de milioane” prezentată de Ana-Maria Tatu, și pe www.europafm.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.