10 antibiotice naturale care nu-mi lipsesc din casă

10 antibiotice naturale care nu-mi lipsesc din casă

Cred că v-ați obișnuit cu alegerile pe care le fac atunci când vine vorba de sănătatea mea și a copiilor mei. Mereu am fost de părere că e mai bine să tratez o răceală sau o tuse cu alimente naturale sau cu produse „culese” din grădina naturii.

V-am povestit într-o postare mai veche cum tratez în mod naturist tusea. Astăzi, însă, vreau să vă prezint 10 alimente care pot înlocui cu succes antibioticele.

Este complet greșit să le dăm celor mici antibiotice fără a avea recomandarea medicului. Însă o facem foarte des. Așa se explică cum producția de antibiotice a crescut din 1954 atunci când erau produse 2 milioane de kilograme de antibiotice la 54 de milioane în 2000.

Studiile arată că aproximativ 80% dintre antibioticele prescrise pentru infecțiile respiratorii nu sunt necesare.

Jumătate dintre părinții care merg la medic cu gândul să primească un tratament cu antibiotice vor primi ceea ce cer. Iată de ce e bine ca înainte să dați fuga la medic și să cereți medicamente, mai bine încercați să le înlocuiți cu alimente naturale. De ce? Pentru că din cauza abuzului de antibiotice, organismul ajunge să fie slăbit, iar atunci când ar trebui să aibă putere asupra microbilor nu își mai fac efectul.

Recomandarea mea este să le dați celor mici antibiotice doar la recomandarea medicului, cât mai rar posibil. Antibioticele slăbesc sistemul imunitar, dar acesta nu este singurul efect negativ al consumului de antibiotice. 

FOLLOW ME

Chimenul este un condiment cu o aromă delicată, dar cu un gust foarte puternic. Folosit în preparatele culinare, previne răcelile de sezon. Uleiul esențial extras din condiment are un număr foarte mare de compuși antibacterieni, ceea ce îl fac un ajutor de nădejde pentru sistemul imunitar.

Usturoiul este unul dintre cele mai cunoscute alimente care au puterea de a distruge infecțiile. Conține foarte mulți antioxidanți și are puterea să omoare bacteriile, protejează sistemul imunitar, elimină radicalii liberi din sânge. Pentru copiii care sunt predispuşi la astm, este recomandat să li se dea usturoi.

Ceapa este foarte eficientă contra răcelii. De asemenea, este cunoscută ca fiind un bun analgezic, antiinflamator și ajută circulația sângelui. Datorită sulfului care îi dă gustul iute și mirosul specific, ceapa are și proprietăți antibacteriene. Totodată, are cel mai mare conținut de fenoli și antioxidanți, este foarte eficientă ca antibiotic.

Mierea are proprietăți antibacteriene și tratează foarte bine răcelile și gripa. Nu mai spun de gustul minunat pe care îl are si pe care copiii îl vor adora.

Propolisul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale. Gustul nu este foarte intens, dar te poți obișnui cu el. Cel mai important este că întărește sistemul imunitar, ajută la tratarea infecțiilor, a răcelilor și a bacteriilor.

Citricele conțin foarte multă vitamina C care ține la distanță răceala și gripa. Extractul din citrice are proprietăți antimicrobinene și antibacteriene. Poate fi folosit și ca dezinfectant.

Echinacea este eficientă în lupta cu bacteriile și virusurile, întăreşte sistemul imunitar, tratează alergiile, vindecă infecțiile respiratorii, răcelile și gripele.

Eucaliptul este un antiseptic natural, un antiinflamator puternic și luptă împotriva infecțiilor, a bacteriilor, a ciupercilor și a virușilor. Fie că alegeți extractul, siropul, uleiul sau ceaiul de eucalipt, rezultatele sunt impresionante. Mare atenție că uleiul de eucalipt nu trebuie ingerat direct, ci diluat. Eu am ales să îl folosesc pentru masajul pieptului și al gâtului. Alesia a fost încântată de mirosul său și a calmat-o, chiar a reușit să adoarmă imediat.

Extractul din frunze de măslin are proprietăți puternice antibacteriene și efecte antivirale. Foarte eficient în lupta contra infecțiilor, a sinuzitei, a oboselii cronice și a alergiilor.

Uleiul de cocos conține ingrediente care îl fac un „medicament-minune” care poate vindeca boli, infecții, virusuri și bacterii. Gustul este plăcut și cei mici se vor obişnui repede cu el. Nu vă mai spun cât de frumos miroase. Eu i-am descoperit proprietățile și nu îmi lipsește din casă.

Eu v-am dat 10 antibiotice naturale, dar lista este lungă. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați vouă şi copiilor voştri o alimentație cât mai sănătoasă, din care să nu lipească legumele și fructele proaspete.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.