10 COINCIDENȚE stranii care au lăsat lumea cu GURA CĂSCATĂ

Viața este plină de evenimente uimitoare care nu pot avea explicații rationale. Unii cred că sunt semne, iar alții simple coincidențe. Iată câteva exemple de coincidențe istorice care îi vor pune pe gânduri chiar și pe cei mai sceptici dintre cititori:

10. Olympic, Titanic și Britannic 

1-64-600x1200-5758683
În 1907, White Star Line a construit trei nave similare și toate au avut o soartă asemănătoare. Britannic a fost aruncat în aer, Titanic s-a ciocnit, după cum se știe, de un iceberg, iar Olympic a intrat într-un alt vas, iar după ce a fost reparat, într-un far.

9. Domnișoara de nescufundat


Povestea infirmierei Volet Jessop ar merita să fie transformată într-un film. Ea a făcut parte din echipajul celor tre vase ale White Star Line menționate mai sus și a supraviețuit de fiecare dată.

8. Marc Twain și Cometa Halley

FOLLOW ME


Marc Twain s-a născut în 1835, când Cometa Halley era foarte aproape de Soare și vizibilă cu ochiul liber. Scriitorul a spus că va muri când Cometa va apărea din nou pe cer – ceea ce s-a și întâmplat, în 1910.

7. Plăcuța de înmatriculare a arhiducelui Franz Ferdinand


Cauza formală a Primului Război Mondial a fost asasinarea lui Franz Ferdinand, arhiducele Austriei, în 1914 la Sarajevo. Numărul mașinii în care călătoreau el și soția sa ar putea fi un indiciu legat de sfârșitul războiului (A III-118 / 11. 11. 18)

6. Primii și ultimii soldați britanici care au murit în Primul Război Mondial


John Parr, primul soldat britanic ucis în Primul Război Mondial și George Ellison, ultimul, au fost înmormântați în același cimitir, iar mormintele lor se află față în față, în două șiruri paralele.

5. Benzile desenate Dennis the Menace


La 17 martie 1951, niște artiști din Statele Unite și Regatul Unit au lansat benzile desenate Dennis the Menace, fără să știe unul de altul. Pentru a evita confuziile, versiunea britanică a început să se vândă sub numele Denis and Gnasher. În prezent apar în continuare numere din ambele benzi desenate.

4. Porsche-ul blestemat al lui James Dean


Porche Spyder 550 condus de James Dean, mașina care i-a adus moartea, nu se numea Little Bastard (=micul nenorocit) degeaba. După accident, mașina a fost cumpărată de designerul George Barris. În timpul încărcării, ea a căzut peste mecanic, rupându-I ambele picioare. Mai apoi, garajul în care era ținut Little Bastard a ars, fără ca mașina să pățească ceva. În muzeul în care a fost expusă, Porsche-ul a căzut din nou, rupând piciorul unui adolescent.

3. Clubul 27


Acesta curinde muzicieni și actori faimoși care au murit la 27 de ani,  – Alexandre Levy, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison.

2. Povestea gemenilor separați


Gemenii Jim Lewis și Jim Springer au fost separați la naștere și dați spre adopție unor familii diferite. Au avut șansa de a se reîntâlni 39 de ani mai târziu și au fost uimiți să afle ce viață asemănătoare au avut: amândoi au avut un câine numit Toy, fiecare dintre ei s-a căsătorit cu o femeie numită Linda, au divorțat și s-au recăstorit, soțiile lor purtând și de această dată același nume: Betty. Aveau aceleași mașini și fumau țigări de la aceeași firmă. Amândoi lucrau în poliție, sufereau de migrene și aveau obiceiul de a-și roade unghiile.

 

1. Președintele nemuritor al Rusiei


Niște conducători ai Rusiei din 1920 și 1941 seamănă tulburător de mult cu Vladimir Putin – poate că omul e nemuritor și se va mai afla în fruntea Rusiei pentru mult timp de acum încolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.