10 filme cu FEMEI în rol principal pe trebuie să le vezi cât mai repede

Mi-a lipsit foarte mult în ultimul an mersul la cinematograf, care era unul dintre momentele mele de relaxare preferate. Îmi place la nebunie intimitatea pe care ți-o oferă obscuritatea unui cinematograf, ador ecranele mari care te fac să te simți parte din poveste, iar floricelele de porumb sunt deliciul meu suprem.

Am compensat însă cu butonatul pe Netflix sau la televizor, ocazie cu care am văzut și revăzut (pentru că, așa cum vă spuneam și în articolul 15 filme de dragoste pe care trebuie să le vadă orice femeie, mie îmi place să revăd filmele favorite) multe filme foarte interesante.

Pentru că suntem încă în luna femeii, m-am gândi să vă fac azi o recomandare de filme ce au ca personaje principale reprezentate ale sexului frumos. Spre să vă destindă, dar și să vă facă încrezătoare și să vă inspire.

10 filme superbe cu femei în rol principal

1. Coco înainte de Chanel

Este filmul biografic realizat după povestea de viață a lui Gabrielle Chanel după ce a părăsit orfelinatul în care a fost lăsată de către tatăl ei. Filmul o înfățișează pe Gabrielle lucrând într-un bar din provincie, ziua croitoreasă, iar noaptea, interpretă de cabaret, unde de altfel și-a primit și porecla de Coco. Aceasta se îndrăgostește de un om de afaceri englez, care o împinge să-și exploateze talentul pe care aceasta îl are în confecționarea de pălării. Este un film despre viața unei femei care a pornit de jos în viață și al cărui nume a ajuns brand-ul răsunător pe care îl știm cu toții astăzi.

FOLLOW ME

2. Blonda de la drept

Filmul de comedie realizat după romanul Amandei Brown are ca țel distrugerea stereotipurilor create de-a lungul anilor la adresa femeilor cu părul blond, dar și asupra înfățișării în general, care nu reflectă ce se află în interiorul unei persoane. Personajul principal, Elle Woods, urmează cursuri de drept în cadrul facultății Harvard, mânată de reproșurile fostului iubit. Aceasta demonstrează că înfățișarea ei și hainele roz nu reflectă capacitatea sa intelectuală.

3. Fargo

Este un film ce se încadrează în genurile: thriller, crimă și comedie neagră care o are protagonistă pe Marge Gunderson, șefa unui departament de poliție din Minnesota, care investighează omucideri. Marge este însărcinată, un moment destul de delicat din viața oricărei femei, dar în care ea dovedește că deși trece prin cel mai vulnerabil moment al vieții sale este de departe și cel când este cea mai puternică.

4. Driblează ca Beckham

Aceste film ne introduce în lumea fotbalului feminin, sport ce a fost și probabil încă este judecat, doar pentru că este jucat de femei. Protagonista filmului este Jess, o tânără de 18 ani, plină de talent și pasionată de fotbal, dar ai cărei părinți nu sunt de acord cu hobby-ul ei, pe motiv că nu ar fi un sport potrivit unei domnișoare. În ciuda părinților care se împotrivesc pasiunii ei, Jess se înscrie în echipa locală de fotbal feminin și continuă să joace. Această ecranizare este menită să spargă barierele și diferențele între femei și bărbați, ideea principală fiind ca orice femeie poate face orice face un bărbat.

5. Thelma și Louise

Este povestea prieteniei dintre două femei care pleacă împreună într-o scurtă excursie. Escapada celor două fete nu putea să fie lipsită de controverse, astfel ca fetele trec prin mai multe peripeții, ba chiar comit o crimă și decid să fugă în Mexic. Toate aceste evenimente neașteptate întăresc legătura dintre cele două, ele devenind mai puternice împreună. Două femei ce sunt acum nu doar împotrivă partenerilor lor de viață abuzivi, dar și a legii.

6. Zâmbet de Mona Lisa

Protagonista ecranizării, Katherine Watson, devine în anul 1950 profesoară într-un colegiu exclusiv pentru femei. Aceasta este o femeie deșteaptă și boemă, luptând în bătălia egalității între sexe. Ideile sale au un impact mare asupra studentelor ei, care încep să își dorească mai mult decât să fie femei care stau acasă. Katherine le insuflă ideea de independență și dorința de a munci pentru propria carieră.

7. Sufragetele

Este un film istoric a cărui acțiune se petrece în anul 1912, în timp ce femeile din Regatul Unit protestau pentru drepturile femeilor. Acțiunea filmului este complexă și controversată. Personajul principal, Maud, o femeie ce lucra la spălătorie, trece printr-o sumedenie de evenimente. Abia în 1918, femeile au primit drept de vot, dar doar cele peste 30 de ani, urmând abia în 1928 să primească aceleași drepturi de vot precum aveau bărbații. Este unul dintre filmele care m-a făcut recunoscătoare că trăiesc în vremurile de azi și recunoscătoare față de femeile care au luptat pentru drepturile noastre.

8. Erin Brockovich

Bazat pe întâmplări adevărate, prezintă povestea lui Erin Brockovich, mamă singură a trei copii, care se luptă împortiva Companiei de Gaz şi Electricitate Pacific. Aceasta este angajată la o frimă de avocatură, unde dă peste nişte fişe medicale dintr-un dosar deschis împotriva companiei Pacific. Începe să cerceteze cazul şi descoperă că Pacific otrăvea rezerva de apă a oraşului cu crom, punând astfel în pericol viaţa întregii comunităţi. De aici începe lupta ei cu conglomeratul de energie şi gaz și, deşi nu este o persoană foarte influentă, câştigă procesul împotriva lor. Un film ce dovedeşte că odată ce o femeie şi-a propus ceva, nici cea mai mare companie din lume nu o poate opri.

9. Figuri ascunse

Acest film prezintă povestea a 3 matematiciene afro-americane, care au fost în spatele uneia dintre cele mai uimitoare operaţiuni din istorie, lansarea în spaţiu a lui John Glenn. Nu este un film despre cum a ajuns un bărbat în spaţiu, ci despre femeile care au făcut posibil acest lucru.

10. Culoarea purpurie

Este ecranizarea poveştii lui Celie Harris, o femeie de culoare fără posibilităţi financiare şi abuzată. Aceasta îşi găseşte sprijinul şi alinarea devenind prietenă cu Shug şi Sofia. Culoarea purpurie este un alt film care atestă faptul că cel mai mare sprijin al unei femei este altă femeie.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

0 comentarii pe “10 filme cu FEMEI în rol principal pe trebuie să le vezi cât mai repede

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.