#TIPS&TRICKS

10 greșeli de etichetă pe care trebuie să le EVIȚI!

Scris de Ela la 01 octombrie 2016

Deși știm cu toții că în societate trebuie să fii civilizat și să dai dovadă de bune maniere, pentru că regulile de etichetă sunt simple și bine cunoscute, unii dintre noi le ai uită din când în când.

Pe românește, s-ar zice că trebuie să ai cei 7 ani de acasă.

Publicitate

Pentru că lucrurile se schimbă repede, trebuie să de adaptăm și noi și să avem grijă să fim tot timpul politicoși și atenți la nevoile celor din jur. Așadar, iată 10 greșeli de comportament pe care trebuie să le eviți:


1. Cum îți usuci umbrela?

1

2. Ce porți acasă?

Publicitate

2

3. Ce faci cu pălăria când intri într-o casă?

3

4. Aranjarea în public

4

5. Cum stai când porți pantaloni

Publicitate

5

6. Cine plătește când ești invitat în oraș?

6

7. Vorbitul la telefon într-o întâlnire

7

8. Cum vorbești când ești în public

8

9. Cum așezi tacâmurile pe farfurie după ce ai terminat de mâncat?

9

10. Când e permisă folosirea unei pungi pe post de geantă

10

foto: brightside.me

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


3 thoughts on "10 greșeli de etichetă pe care trebuie să le EVIȚI!"

 1. Diana spune:

  10 lucruri atat de importante, pe care oricine ar trebui sa le cunoasca.

  1. Sorin Aradean spune:

   In privinta felului in care se lasa tacimurile in farfurie, lasarea lor incrucisata e corecta ptr situatia in care persoana respectiva a parasit temporar masa, e un semn ptr chelner ca clientul respectiv inca n-a terminat de mincat, va continua s-o faca dupa ce se reintoarce la masa, si ca deci nu trebuie sa ii ridice farfuria cu tacimurile astfel lasate. Evident ca la incheierea mesei ambele tacimuri se pun pe partea dreapta.

 2. Serena D.V. spune:

  In legatura cu persoana care plateste cand esti invitat in oras, depinde de tara unde esti si nationalitatea personei care invita. de exemplu, in Franta, fiecare plateste pentru el insusi, inafara de situatia in care persoana care invita foloseste cuvintele „te invit eu”, specificand ca el va plati. Daca persoana care ‘invita’ spune „ti-ar surade sa mergem la cina la Trattoria?’, nu este considerata o invitatie, este considerata ca fiind o sugestie, iar persoana nu trebuie sa plateasca. In acelasi timp, nu este considerat politios din f multe puncte de verdere pentru o femeie sa invite un barbat la cina iar barbatul sa o lase pe ea sa plateasca in intregime nota, chiar daca este o sugestie, nu o invitatie (insa aceasta este mai mult o problema de discriminare sexuala).
  In legatura cu tacamurile, ele seminfica o pauza de la masa doar in cazul in care tacamurile NU se ating. Daca ele se ating in timp ce sunt incrucisate, inseamna ca clientului, nu i-a placut mancarea. Acest lucru poate fi considerat ‘nepoliticos’ in unele situatii datorita faptului in sine de a exprima o neplacere referitoare la mancarea consumata si in a ofensa bucatarul. Din nou, depinde de locatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--