10 GREȘELI pe care le faci când îți cureți fața

Curățarea feței pare ceva foarte simplu, dar este, de fapt, o activitate complexă. Este necesar să cunoști tehnicile necesare și sensul mișcărilor,  altfel îți vei face mai mult rău.

Iată ce greșeli ar trebui să eviți:

1. Alegerea produsului greșit

Produsul de curățare ar trebui să fie suficient de bun ca să îndepărteze murdăria și machiajul, dar să nu îndepărteze celulele sănptoase ale pielii.

2. Spălarea în exces

Dacă te speli pe față o dată sau de două ori pe zi e perfect, exagerarea poate cauza uscare sau iritații.

FOLLOW ME

3. Folosirea unei ape cu temperatură greșită

Apa călduță este cea care îți curăță porii eficient, dacă folosești apă fierbinte, riști să-ți usuci tenul.

 

4. Te exfoliezi prea mult

Fă asta de două sau trei ori pe săptămână și folosește-te de degete, nu de un prosopel.

5. Nu te clătești suficient

Dacă nu te clătești suficient, inclusiv pe linia maxilarului și pe nas, porii se vor încărca și pielea se va usca.

6. Folosești produse care te irită

Nu-ți da pe față cu produse care au parfum sau coloranți. Aruncă o privire la ingrdientele de pe etichetă.

7. Ștersul cu prosopul

Presează-te, nu te șterge, oricât de confortabil ar fi. Nu recurge niciodată la prosoape folosite pentru a evita împrăștiere bacteriilor.

8. Hidratare

Nu aplica produse de hidratare când pielea e încă umedă. E valabil și pentru seruri sau tratamente speciale.

9. Investește banii eficient

Cheltuie mai mulți bani pe produse de curățare, seruri și produse de hidratare și mai puțini pe machiaj.

10. Uleiurile de hidratare

S-a descoperit recent că toate tipurile de piele pot beneficia de pe urma uleiurilor de curățare, chiar și cele uleioase. Alege uleiul potrivit care îți va curăța și echilibra pielea.

CItește și: Ce spune FAȚA ta despre starea ta de SĂNĂTATE

Conform medicinei tradiționale din est, fața ne reflectă perfect sănătatea și stilul de viață. Acesta este motivul pntru care ar trebui să știm care sunt semnalele pe care fața noastră ni le trasnmsite și care sunt obiceiurile pe care ar trebui să le schimbăm.

Iată ce semnale încearcă să îți trimită corpul tău:

Față subțire și suptă

Probabil ai exagerat cu dieta sau exercițiile fizice. Când faci prea multe, îți împiedici pielea feței să obțină cantitatea necesară de oxigen și zona maxilarului este cea mai afectată.

Adaptează-ți programul de exerciții și încearcă să rămâi la o dietă sănătoasă pentru ca fața ta să arate tânără și proaspătă.

Față umflată

Dacă vezi că fața ta este umflată, înseamnă că s-ar putea să fie nevoie de mai multe exerciții sau ca nivelul de stres și cantitatea de alcool consumată să scadă. Acești trei factori influențează negativ producerea de colagen, pielea feței devenind moale.

Pentru ca fața ta să arate mai fină și mai tânără, obișnuiește-te să ai activitate fizică și consumă mai puține băuturi alcoolice.

Ridurile

Dacă ești o persoană căruia îi place să petrecă mult timp la soare, ar trebui să știi că expunerea la raze ultraviolete este una dintre primele cauze ale apariției timpurii a ridurilor. Având în vedere că pielea din jurul ochilor este mult mai subțire și mai delicată, poate fi ușor afectată de soare.

Protejează-ți fața aplicând cremă de protecție chiar dacă afară e înnorat.

Piele uscată

Dieta sărăcăcioasă e probabil principalul motiv pentru care fața ta este uscată și senibilă. Nutriția nepotrivită cauzează deficiența acelor vitamine și minerale responsabile pentru elasticitatea pielii. Ține minte că acele creme anti-îmbătrânire sunt total inutile dacă nu ai grijă de piele din interior.

Asigură-te că mănânci fruncte și legume într-o varietate de culori și curând vei observa rezultate vizibile pe pielea ta.

Roșeața pielii

Consumul de prea multă cafea poate face ca pielea să fie roșie și iritată. Cofeina deshidratează celulele, cauzând inflamație și uscare. De asemenea, dacă lucrezi noaptea și dormi în timul zilei, s-ar putea să-ți lipsească vitamina D pentru că nu stai la soare în mod regulat.

Redu consumul de cofeină sau înlocuiește-o cu altă băutură care să-ți dea energie. Ca să obții suficientă vitamina D, încearcă să ieși la soare în fiecare zi – dar nu uita să folosești creme de protecție.

Piele galbenă

Dacă vezi că pielea ta a devenit gălbuie, ai putea avea probleme cu ficatul sau anemie. E important să consulți cât mai repede un specialist dacă observi asemenea schimbări pe pielea ta.

Piele palidă

Dacă fața ta devine mai palidă ca de obicei, poate fi un semn al deficienței de fier. Încearcă să consumi mai multe alimente bogate în fier, precum carnea sau legumele. Nu uita de vitamina C, care facilitează absorbția fierului în corp.

Cercuri întunecate sub ochi

Dacă ai insomnie sau o dietă nesănătoasă, o să îți fie cam greu să te lupți cu cercurile acelea întunecate de sub ochi. Țigările și consumul de alcool contribuie și ele negativ la umflarea ochilor.

Ar trebui să dormi suficient (aproximativ 8 ore) și să scapi de obiceiurile rele. Exercițiile fizice și o dietă bine echilibrată vor face minuni pentru pielea obosită.

Acnee

Dacă dieta ta e bogată în grăsime și zahăr, aceasta ar putea fi cauza problemei tale cu acneea. Câteodată sunt de vină schimbările hormonale.

Dar, oricare ar fi cauza, păstrează-ți mereu fața curată și detoxifiază-ți pielea din interior mâncând alimente sănătoase.

Urme ale râsului și riduri în jurul gurii

Dacă ai riduri adânci în jurul gurii, e evident că îți place să zâmbești mult. Lăsând la o parte că a zâmbi e un lucru bun, ar trebui să știi că acele riduri sunt un semnal al lipsei de vitamina B. Și că buzele crăpate sunt un semnal al lipsei de vitamina C.

O dietă sănătoasă e bogată în legume verzi, portocalii, iar gogoșarii pot îmbunătăți pielea din jurul buzelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.