8 greșeli pe care le faci când îți speli părul

Pentru că orice super mamă are nevoie de câteva momente de răsfăț, am acceptat cu drag invitația celor de la NIVEA, care m-au provocat să încerc o transformare de look folosind gama noua pentru păr, NIVEA Hairmilk. Trebuie să vă mărturisesc că eram puțin sceptică, pentru că am un păr dificil și fac coji imediat ce schimb șamponul, însă de data asta a fost diferit.

Primul pas pe care l-au făcut profesioniștii de la NIVEA Pop-UP Hair Salon a fost să-mi identifice tipul de păr. Gama hairmilk este destinată persoanelor cu părul uscat și deteriorat, însă vine în mai multe variante pentru a oferi o îngrijire personalizată în funcție de grosimea firului de păr (subțire, normal sau gros). Eu am un păr normal, ușor deteriorat din cauza produselor de styling pe care le folosesc des. Inspirați de vestitul obicei al Cleopatrei, specialiștii NIVEA au creat prima gamă de șampon cu proteine naturale din lapte. Imediat după spălare mi-am simțit părul hidratat și hrănit în profunzime. Deși am folosit atât balsamul clasic, cât și unul leave-in din aceeași gamă, părul nu a rămas absolut deloc încărcat.

Într-o lume perfectă toate femeile ar trebui să se bucure cât mai des de un astfel de răsfăț, însă dacă nu poți ajunge la un salon, poți transforma chiar la tine acasă rutina spălatului într-un ritual de frumusețe și răsfăț. Iar ca totul să meargă ca pe roate, i-am întrebat pe stiliștii care au avut grijă de mine care sunt cele mai întâlnite greșeli pe care le fac femeile atunci când își spală părul și cum le putem repara pentru a ne bucura de un păr frumos și sănătos:

ÎNAINTE

DUPĂ


1.Nu aplică produsele cum trebuie
Pentru că suntem mereu pe fugă, de multe ori ne grăbim atunci când ne spălăm părul, obicei foarte dăunător pentru sănătatea acestuia. E foarte important să speli bine părul la rădăcină cu mișcări circulare, masând scalpul. Nu uita niciodată să aplici balsamul sau o mască pentru hidratare.

2. Spală părul cu apă prea fierbinte
Pentru multe persoane, baia fierbinte pare o alegere perfectă de relaxare. Adevărul este că apa fierbinte dăunează atât părului, cât și pielii tale. Folosește apă călduță, iar la sfârșit încearcă să-ți clătești părul cu apă mai rece, pentru a sigila foliculii firului de păr, care se deschid în momentul în care te speli cu apă caldă.

3. Nu aleg șamponul potrivit pentru tipul lor de păr
Alese în mod necorespunzător, produsele de îngrijire fac mai mult rău pe termen lung decât bine. Dacă nu ești sigură de alegerea ta, consultă-te cu un profesionist.

4. Nu aplică balsamul în mod corespunzător
Înainte de a aplica balsamul pe părul ud, asigură-te că ai scurs tot excesul de apă din păr. Aplicat pe părul foarte ud, balsamul nu produce efectele pe care le aștepți. Un alt aspect foarte important este timpul în care stai cu balsamul pe păr. Lasă balsamul să acționeze atât cât este indicat pe recipient.

5. Agresează părul cu prosopul
Atunci când este ud, părul este foarte fragil, iar dacă freci părul cu prosopul riști să îl deteriorezi. Pentru a absobi excesul de apă,tamponează părul cu prosopul fără să îl freci.

6. Foloses produse de styling pe părul ud
Înaine să folosești produse pentru coafat, asigură-te că părul este perfect uscat.

7. Nu folosesc produse pentru protecția părului
Dacă folosești căldura pentru a-ți coafa părul, aplică un ulei care să-l protejeze de temperaturile ridicate la care îl expui.

8. Nu dau volum părului
Cel mai bun moment în care poți controla volumul părului este atunci când îl usuci. Dacă îți dorești un plus de volum, poți folosi o variantă de spumă mai light, care să nu-l încarce și usucă-ți mereu părul cu capul în jos.

Rezultatul final m-a convins că acești pași, aparent simpli, sunt destul de importanți atunci când vine vorba de îngrijirea părului. Gama NIVEA Hairmilk și-a câștigat un loc de cinste printre produsele mele de păr preferate; aș zice că și pe Alesia au cucerit-o, care mi-a spus de cum am ajuns acasă că își dorește să miroasă și părul ei la fel de bine. 🙂
Ați încercat produsele? Dacă da, sunt curioasă să-mi spuneți cum a fost pentru voi experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.