10 imagini care arată cât de mare e IUBIREA DE TATĂ


Probabil ai auzit că influența masculină puternică este importantă în viața unui băiat, dar este la fel de important ca fiicele să aibă și ele una. O relație pozitivă dintre tată și fiică poate avea un impact enorm asupra vieții unei fete tinere și chiar poate determina dacă ea se dezvoltă sau nu într-o femeie puternică, încrezătoare.

Influența tatălui în viața fiicei sale îi modelează stima de sine, imaginea de sine, încrederea în ea și reacția la opiniile oamenilor. În momentul în care ajungi să fii tată, viața ta se schimbă pentru totdeauna:

 

 

1. Nu vei mai avea timp pentru tine

Majoritatea bărbaților au nevoie de spațiu și timp pentru ei ca să-și încarce bateriile. Odată ce vei deveni tătic, va fi cam greu să le obții. S-ar putea să te trezești cu 30 de minute mai devreme înainte de a merge la muncă sau să faci un parteneriat cu soția pentru a lua amândoi o pauză.


2. Vei fi responsabil într-un mod în care nu ai mai fost niciodată

S-ar putea să observi constant cât de nepregătit ești pentru meseria de tată și să te îndoiești de tine la fiecare pas. Stai liniștit – nu ești primul căruia i se întâmplă asta.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Deși ești conștient de rolul tău de „furnizor”, s-ar putea să te simți frustrat și intimidat de limitările genului tău

Nu poți alăpta, dar îți poți ajuta soția să se simtă mai confortabil atunci când hrănește copilul. La fel și când se trezește la 2 noaptea.

4. Vei simți că oricât de mulți bani câștigi, nu va fi niciodată suficient pentru nevoile copilului tău

Trebuie să-i plătești consultațiile la medic, să-i cumperi hainele, să economisești pentru facultatea sa – s-ar putea să te simți intimidat. Nici ceilalți părinți nu sunt milionari, însă – și se descurcă.

5. Noua normă socială e să-ți petreci tot timpul liber cu partenera și copilul

S-ar putea să te simți vinovat când nu stai alături de ei, dar e important să aloci puțin timp și pentru prieteni și pasiunile tale. E valabil și pentru soția ta.

6. E normal ca alți părinți să facă parte din cercul tău de prieteni

Aceste prietenii poate că par forțate la început, dar ceilalți tați te vor înțelege și probabil îți vor da sfaturi bune și relevante. Nu-i uita însă nici pe prietenii burlaci / fără copii.

7. A fi grozav va căpăta o nouă definiție

Nu vei mai fi doar un tip – toți te vor ști drept tată. Îți vei învăța copilul sporturile pe care le făceai cu prietenii și vei avea pe birou o cană pe care scrie „Te iubesc, tati”.

Ceea ce contează în relația tată-fiică este că tata încearcă să trăiască o viață de integritate și onestitate, evitând ipocrizia și recunoscând propriile neajunsuri, astfel încât ea are un exemplu realist și pozitiv de a trata lumea.

1. Fiecare fiica crede că tatăl ei este cel mai frumos

 

“Tata mi-a dat cel mai mare dar pe care o persoana îl poate oferi alteia: el a crezut în mine” – Jim Valvano

“Un bărbat simte că îmbătrânește atunci când începe să semene tot mai mult cu tatăl său” – Gabriel Garcia Marquez

2. Totul devine mai interesant dacă o faceți împreună


3. Tata e mai puternic decât Soarele

 

“Valoarea unui bărbat se vede din modul în care își crește copiii. Ceea ce le oferă, ceea ce le ia, lecțiile pe care le oferă și cele pe care îi lasă să le învețe singuri” – Lisa Rogers

„Tatăl care a degustat esenţa paternităţii sale trebuie să se întoarcă înapoi din planul experienţei sale, să ia cu el roadele călătoriei sale prin viaţă şi să înceapă iarăşi, alături de copilul lui, să meargă, pas cu pas, de-a lungul aceluiaşi drum vechi.”-Angelo Patri

4. Dar chiar și el are nevoie uneori de sprijinul fiicei sale

 

“Nu este carnea și sângele, ci inima, cea care ne face tați și copii” – Friedrich Schiller

“Uneori, omul cel mai sărac lasă copilului său cea mai bogată moștenire” – Ruth E. Renkel

“Este un tată înțelept acela care își cunoaște copilul” – William Shakespeare

5. Nu există nimic pe care tatăl nu-l poate învăța să o facă pentru fiica sa


6. Rezoluțiile taților sunt foarte practice. Dar și amuzante

 

“Nu mă pot gândi la o nevoie din copilărie mai puternică decât nevoia de protecție oferită de un tată” – Sigmund Freud

“Un tată nu este cel care dă viață. Asta ar fi prea ușor. Un tată este cel care oferă dragoste” – Denis Lord

“Cea mai bună moștenire pe care un tată o poate oferi copilului său este puțin din timpul său, în fiecare zi” – Leon Battista Alberti

“Când vine momentul pentru ca un bărbat să-și dea seama că tatăl sau avusese dreptate, de obicei, are un fiu care crede despre el că gândește greșit” – Charles Wadsworth

7. Un tată învață prin exemplu


8. Există magie, chiar și în treburile cotidiene


9. Tata va avea întotdeauna grijă de tine


10. Va fi mereu acolo pentru tine


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.