7 lucruri pe care NU LE ȘTIAI despre CREIERUL tău

Creierul nostru e uimitor. Ne poate ajuta să ne atingem limitele, să ne îndeplinim visele cele mai dragi şi să realizăm cele mai complicate țeluri. Pentru asta ar trebui să înțelegem însă cum funcționează creierul. Iată câteva informații:

1. Pentru creierul nostru nu e nicio diferență între realitate și imaginație

Creierul nostru reacționează la fiecare gând, fie el adevărat sau ficțiune. De aceea oamenii care văd totul în roz sunt mai fericiți și de aceea corpul nostru acceptă placebo ca pe un medicament real.
2. Munca intelectuală nu obosește creierul

Oboseala apare din cauza emoțiilor noastre. Compoziția sângelui care trece prin creier când e activ nu se schimbă.
3. De cele mai multe ori, creierul funcționează automat

Mai mult de jumătate din gândurile de azi sunt cele de ieri.  De aceea e atât de greu pentru pesimiști să-și schimbe percepția asupra lumii. Ei chiar trebuie să-și „curețe” creierul ca să-l facă să reacționeze mai des la lucruri pozitive.
4. Vedem lucrurile la care ne gândim

Orice gânduri se transformă în experiență de viață. De exemplu, dacă visezi la o excursie la Paris, vei găsi lucruri care să îți amintească de acest oraș peste tot. Dacă vrei să schimbi lumea din jurul tău, schimbă-ți gândurile.
5. Creierul nostru are nevoie de antrenament, exact ca și mușchii

FOLLOW ME

Creierul nu e diferit de mușchi, are nevoie de antrenament – învățat, exerciții în aer liber, alimentație sănătoasă, somn bun, călătorii, activități noi, dans.
6. Creierul nostru nu se odihnește niciodată

Chiar și atunci când dormim, creierul nostru continuă să muncească din greu. Ba mai mult, activitatea sa din timpul somnului e chiar mai intensă decât în timpul zilei.
7. Deconectarea ocazională e vitală

Ca să nu ne înecăm în miile de gânduri negative, trebuie să ne deconectăm pentru a-i oferi o pauză sistemului nostru imunitar. Nu uita de odihna activă – pentru creierul nostru e cel mai util mod de relaxare.

0 comentarii pe “7 lucruri pe care NU LE ȘTIAI despre CREIERUL tău

  1. CAROL says:

    LADY ELA ,ÎN TIMPUL SOMNULUI , CREIERUL SE ODIHNEȘTE PRINTR-UN PROCES DE ELIMINARE A TOXINELOR .CELULELE CREIERULUI SE CONTRACTĂ , CA FLORILE , LĂSÎND SPAȚIU LICHIDULUI CEFALORAHIDIAN SĂ CIRCULE ȘI SĂ ANTRENEZE TOXINELE SPRE LIMFĂ , UNDE ORGANISMUL LE POATE ELIMINA . CREIERUL NOSTRU SE ODIHNEȘTE , ALTFEL AM MURI ÎNTR-O SĂPTĂMÎNĂ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.