10 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să-ți faci un TATUAJ

Oamenii au păreri diferite în legătură cu tatuajele. Unii le admiră, alții le resping cu vehemență. Acest lucru poate fi valabil pentru orice artă, însă.

Înainte de a-ți face primul tatuaj, trebuie să ții seama de anumite lucruri:

1. Începe cu ceva mic

Dacă ești nou în acest domeniu, nu e nicio rușine dacă începi cu ceva mic. Dă-ți șansa să înveți cum merge procesul, cum suportă pielea ta vopseaua și cum se vindecă trupul tău.

2. Cunoaște-ți toleranța la durere

E bine să vrei să te autodepășești, dar pentru primul tatuaj e mai bine să respecți limitele corpului tău. Dacă ești foarte sensibișă, nu te tatua în zona coastelor, a cotului, în spatele genunchilor sau în zona inghinală.

FOLLOW ME

3. Ai grijă la timp

Expunerea la soare și scufundările pot deteriora noile tatuaje, astfel că nu ar fi o idee bună să îți faci un tatuaj vara. Cel mai bine ar fi să te tatuezi primăvara sau toamna devreme. Nu te va arde soarele și vei putea să îți lași brațul sau piciorul descoperit, ca să te vindeci.

Cum se întreține un tatuaj imediat după aplicare:

– se aplica ulei care conține vitamina E, de cât mai multe ori pe zi
–  se interzice apa firbinte pe tatuaj
– nu trebuie să te expui la soare în prima săptămână
– evită mersul la piscină și băile în apă fierbinte

4. Nu alege ceva ieftin

Dacă nu ai niște prieteni de încredere care să îți recomande un salon extraordinar de ieftin, dacă ceva sună prea bine ca să fie adevărat, probabil așa e. îți modifici corpul pentru totdeauna – dacă asta nu merită o investiție decentă, nu știu ce altceva merită să nu te grăbești.

5. Documentează-te despre artistul la care vei merge

Cercetează-l pe cel care o să se „joace” cu corpul tău. Înainte de a decide la cine mergi, uită-te la portofoliul mai multor artiști și asigură-te că stilul lor se potrivește cu al tău. Citește și recenziile de pe rețelele de socializare.

6. Alege înțelept

Indiferent cât de îndrăgostită ești, poate fi riscant să îți tatuezi numele partenerului. Asigură-te că vei putea trăi cu alegerea asta toată viața.

Atunci când te-ai hotărât să-ți faci un tatuaj, cel mai bine ar fi să alegi ceva care să însemne mult pentru tine sau care să te inspire, pentru că alegi un tatuaj care exprimă ceea ce simți, șansele ca acesta să fie unic sunt mult mai mari. Dacă știi deja ce vrei, trebuie să cauți cu mare atenție artistul care să-ți facă tatuajul. Este o procedură dureroasă și care presupune riscuri, așa că ar fi mai bine să mergi într-un loc care îți inspiră siguranță.

Trebuie să știi că un tatuaj necesită o investiție costisitoare. Dacă îți dorești asta foarte mult, cel mai bine ar fi să economisești până când ai suficienți bani pentru a-l face. Deși poate fi acoperit în timp, un tatuaj este în principiu un lucru permanent. Îndepărtarea tatuajului cu laserul este mult mai dureroasă decât tatuajul în sine, așa că ar trebui să te gândești bine înainte de a lua mare decizie. Nu face asta impulsiv.

Zona în care îl faci este la fel de importantă. Unele dintre cele mai dureroase zone sunt coastle, gleznele sau mușchii fesieri.

7. Nu-ți implica fața

Poți să îți tatuezi chipul pisicii tale oriunde pe corp – dar nu pe față!

8. Gândește-te bine

Acordă-ți niște timp pentru a te gândi dacă ești mulțumită de alegerile făcute – când vine vorba ede model, loc, artist. Spontaneitatea e bună, dar să-ți modifici corpul pentru toată viața e o decizie importantă. Asigură-te că iei această hotărâre într-o stare corectă și pentru motivele potrivite.

Metode prin care poți scăpa de tatuaje:

În zilele noastre, tatuajele și-au pierdut destul de mult sensul de permanent, pentru că poți scăpa de ele dacă îți dorești asta. Metoda pe care o poți folosi depinde de dimensiunea tatuajului, de locul în care este făcut și de timpul care a trecut de când l-ai făcut. Metodele prin care poți îndepărta un tatuaj sunt: excizia, îndepărtarea unui strat de piele, îndepărtarea tatuajului prin laser sau prin folosirea unei soluții de sare pentru îndepărtarea culorii.

9. Nu te stresa

Multe fete încep să plângă chiar înainte ca acul să intre în piele. Panica doar îți va strica experiența, care ar trebui să fie o amintire plăcută, așa că respiră adânc și pregătește-te pentru înțepături.

10. Ia-ți un prieten cu tine

Dacă ai emoții, nu merge la salon singură. Dacă e posibil, ia cu tine un prieten care are și el un tatuaj și a avut o experiență pozitivă. Să ai cu cine să vorbești poate face minuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.