10 LUCRURI PERICULOASE pe care le faci fără să-ți dai seama

În lumea modernă, se poate observa că oamenii din jur au început să preia cele mai multe dintre lucruri de-a gata, siguranța fiind unul dintre aceste lucruri esențiale- fiind astfel deseori neglijată. Dar există anumite lucruri pe care le faci în fiecare zi și care te pun în pericol fără ca tu să-ți dai seama.

Știai că lăsarea unei dureri de dinți netratate poate duce la vătămarea creierului? Sau vorbind la telefon în timp ce este conectat la încărcător poate să te lase fără o ureche? Sunt multe alte lucruri pe care le faci zilnic și îți par comune, dar în realitate au și ele riscurile lor:

1. Privești în ecran

Acest lucru este ciudat și aproape imposibil de evitat deoarece există ecrane peste tot în jurul tău; telefoane, laptop-uri, televizoare și chiar ecranele de la mașini. Dar, trebuie să o faci cât mai puțin. Potrivit unor cercetători, dacă te uiți la un ecran zilnic de mai mult de 4 ore, poți crește șansele de a suferi de accident vascular cerebral.

Ei bine, este foarte greu pentru unii oameni să evite ecrane deoarece locurile de muncă implică mai puțin hârtia și mai mult calculatoarele, în fața cărora te se află mai bine de 8 ore. Dacă ești unul dintre aceștia, e bine de știut că există ochelari UV special concepuți, pe care îi poți purta la locul de muncă și care te protejează de razele nedorite de pe ecrane.

2. Își lași o durere de dinți netratată

FOLLOW ME

Poate fi considerat un obicei comun pentru toată lumea ignorarea ocazională a durerilor de dinți. Nivelul durerii provocat de o astfel de afecțiune poate fi un semn că trebuie să treci mai des pe la medicul dentist, căci poate fi ceva mai grav decât un nerv deranjat.

O durere de dinți poate indica probleme în interiorul dintelui și poate se poate dezvolta într-o infecție sau chiar într-o boală gravă dacă nu este tratată la timp. Aceste infecții îți afectează, de obicei, creierul din cauza conexiunilor strânse între acesta și cavitatea bucală. Pentru a evita astfel de circumstanțe, programează o vizită la medicul dentist o dată la 3 luni pentru ca ei să verifice dacă totul este în regulă.

3. Stai jos prea mult timp

Locurile de muncă actuale te constrâng să petreci o mare parte din zi așezat pe un scaun, iar uneori nu îți dai seama cât de dăunător este pentru spate și pentru sănătate în general. Pe lângă durerile fizice sesizabile, crește și riscul unui atac de cord.

Ei bine, pobabil ți se pare ciudat, dar iată ce se întâmplă. Când stai prea mult așezat, fără să iei pauze și să te ridici, dezvolți cheaguri de sânge în picioare, care pot suspenda mai târziu fluxul de sânge și, în cele din urmă, îți pot bloca inima; ceea ce duce la un atac de cord neașteptat și timpuriu.

4. Nu te duci la doctor pentru dureri care-ți par minore

Probabil nu te-ai dus niciodată la medic pentru o durere de cap sau o durere la încheietura mâinii drepte pentru că te-ai putea gândi la ea ca o entorsă sau ai putea învinovăți vremea. Trebuie să știi că mereu pot exista alte afecțiuni în spatele acestor dureri mici, dar totuși deranjante.

Reține că majoritatea bolilor nu sunt diagnosticate cu simptome clare și evidente, ci prin cele mici, cum ar fi durerile de cap, stomacul deranjat sau colorarea pielii. Boli cum ar fi cancerul ajung în ultima lor etapă din cauza acestei greșeli de a nu consulta medicul cu privire la simptomele minore.

5. Vorbești la telefon cât timp este la încărcat

Da, acest lucru se întâmplă atunci când ai bateria aproape descărcată pe telefon și chiar trebuie să vorbești cu cineva din cauza plictiselii, dar reține, dacă încărcătorul tău este defect poate face ca telefonul să-ți explodeze la ureche, ducând la arsuri grave.

6. Nu iei măusuri de siguranță în trafic

Aproape 1,3 milioane de persoane mor în fiecare an și circa 50 de milioane de persoane sunt rănite din cauza accidentelor rutiere în fiecare an. Cauza majoră a acestor accidente este o mică greșeală de a nu respecta corect regulile de siguranță.

Purtarea centurilor de siguranță în mașină și a cascăi pe bicicletă este o sarcină foarte simplă, dar ignorând-o te poate face cu siguranță unul dintre cei 1,3 milioane de oameni care își pierd viața din cauza unui accident neașteptat pe autostradă.

7. Te forțezi să nu strănuți

Limitarea strănutului poate cauza câteva lucruri grave, cum ar fi distrugerea tamburului urechii, ruperea unei artere sau perforarea diafragmei, dar dacă ai noroc, poți să scapi fără nici un rău.

8. Fumezi în benzinărie

Au fost multe cazuri de incendiu cauzate de fumatul în benzinării. Motivul din spatele lor este natura volatilă a benzinei care se transformă în vapori , sporind astfel șansele ca obiectele ia foc rapid. Ei bine, ceea ce este mai rău în această situație este faptul că apa nu este atât de eficientă pentru stoparea unor astfel de incendii periculoase.

9. Nu oprești căldura

Încălzitoarele pot fi periculoase dacă sunt utilizate necorespunzător. Dacă ai un încălzitor pe gaz, atunci este important să fii în aceeași cameră în timp ce ardei și să-l oprești înainte de a te culca. Motivul acestor precauții este monoxidul de carbon care este eliberat prin arderea gazelor naturale și dacă ajunge umple o încăpere închisă, poate provoca sufocare.

10. Arunci apă într-un incendiu cauzat de electricitate

Dacă întâmpi un incendiu electric la domiciliu, atunci este recomandat să oprești mai întâi energia pentru ca energia electrică să nu mai curgă. După ce ai terminat, poți utiliza nisip pentru a stinge incendiul dacă nu poți ajunge la un stingător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.