10 MINCIUNI pe care le crezi adevărate

În viață auzim tot felul de sfaturi prin care ni se spune ce e bine și ce e rău. Auzim mereu anumite lucruri pe care ajungem să le asociem automat cu adevărul. Având în vedere că multe dintre aceste preconcepții sunt negative, atunci când le credem, ajungem să ne împovoram pentru tot restul vieții. 

Minciuna numărul 1: Singurătatea  înseamnă tristețe

„Singur” nu este sinonim cu singuratic, la fel cum nici „relație” nu este sinonim cu fericire. A fi singur nu va provoaca niciodată atât de multă singurătate pe cât poți simți într-o relație nepotrivită. Dacă lucrurile nu te fac să te simți așa cum ar trebui, alege să faci un pas în spate și să te poziționezi pe tine pe primul loc. Învață să te accepți întâi pe tine și să-ți apreciezi valoarea. Astfel, data viitoare când ești pus în situația în care lucrurile nu merg în direcția cea bună, vei reuși să iei cele mai bune decizii pentru tine. 

Minciuna numărul 2: Fericirea vine atunci când ai toate lucrurile pe care ți le dorești 

A fi fericit nu înseamnă că nu îți dorești nimic mai mult, ci că ești recunoscător pentru lucrurile pe care le-ai primit până acum și aștepți răbdător lucrurile pe care le vei primi în viitor. Uneori ne lăsăm atât acaparați de dorința de a reuși să obținem ceva măreț, încât uităm să ne bucurăm de lucrurile mici și magice din jurul nostru. Acestea sunt momentele de care îți va fi dor peste ani! 

Minciuna numărul 3: Durerea este un lucru vizibil 

Niciodată nu trebuie să subestimezi puterea unei persoane pentru că, adevărul este că toți ne confruntăm cu greutăți. Unii oameni sunt însă mai buni la a reuși să mascheze aceste lucruri decât ceilalți. Nu avem de unde să știm ce se întâmplă în spatele ușilor închise. Dacă avem timp să stăm și să îi judecăm pe alții înseamnă că avem de fapt prea mult timp liber pe care nu îl folosim așa cum trebuie! Haide să ne apucăm de treabă! 

Minciuna numărul 4: Viața trebuie să fie într-un anumit fel 

În cele din urmă, gândurile noastre sunt cele care ne fac cel mai mult rău. A reuși să fim de acord cu ceea ce gândim și simțim și să ne acceptăm așa cum suntem, poate fi un lucru foarte benefic. Avem mereu posibilitatea de a alege cum să gestionăm încercările la care viața ne supune. Abandonează concepțiile legate de cum credeai că trebuie să fie viața și îmbratișeaz-o așa cum este! Schimbă tot ceea ce poate fi schimbat, schimbă gândurile care îți spun că nu poți schimba nimic și nu te opri din dezvoltare! 

Minciuna numărul 5: Trebuie să fii într-un anumit fel 

Atunci când te vei opri din a te compara cu alte versiuni ale tale (fie ele reale ori imaginare) sau cu alte persoane (fie ele reale ori imaginare) vei reuși să înțelegi că pacea sufletească este la rândul ei reală, nu imaginară.
Minciuna numărul 6: Foarte puțini sunt cei care ajung să fie privilegiați cu o viață minunată 

Dacă te vei trezi în fiecare dimineață spunând „Astăzi va fi o zi minunată!” și în fiecare după-amiază vei găsi un motiv să spui „Astăzi este o zi minunată!” și în fiecare seară vei putea spune „Astăzi a fost o zi minunată!” vei reuși ca, peste multe luni de acum înainte, să privești înapoi și să spui „Am trăit o viață minunată!”. 

Minciuna numărul 7: Nu este necesar să trecem prin momente grele 

De multe ori lucrurile trebuie să fie întâi rele pentru a putea să fie bune apoi. Uneori trebuie să le permiți persoanelor nepotrivite să iasă din viața ta, pentru a le face loc celor pe care trebuie să îi cunoști. De multe ori trebuie să înțelegem cum este să fim slabi pentru a putea aprecia momentul în care suntem puternici. Sunt momente în care trebuie să cunoaștem foarte multe persoane pentru a putea să o găsim pe cea potrivită. Și sunt zile în care trebuie să învățam să acceptăm lucrurile bune la pachet cu cele rele, știind că la final vom putea spune că am trăit o experiență valoroasă. 

Minciuna numărul 8: A fi puternic înseamnă să nu simți durerea 

În realitate, cei mai puternici oameni sunt cei care simt durerea, o acceptă și reușesc să învețe din ea. Totul ține de curajul de a reuși să ceri o pauză, de a avea puterea să plângi iar apoi să ai forța să te ridici și să o iei de la capăt mai puternic decât până atunci. 

Minciuna numărul 9: Poți să te prefaci 

Trebuie să simți iubirea înainte de spune „Te iubesc”, trebuie să simți recunoștința înainte de a spune „Mulțumesc”, trebuie reușești să simți umilința înainte de a spune „Îmi pare rău” și trebuie să poți să simți eliberarea înainte de a spune „Te iert”. Atunci când reușești să simți lucrurile înante de le spune, vei avea nevoie de mai puține cuvinte și relația ta va fi mai bună! 

Minciuna numărul 10: Visatul este o pierdere de timp 

Cele mai valoroase cadouri sunt cele pe care nu le vedem cu ochii, ci cu inima. Ceea ce putem vedea este general doar o fracțiune din tot ceea ce este posibil. Imaginația este capacitatea de a vedea sub suprafața lucrurilor, astfel încât să ajungem să înțelegem lucrurile esențiale. Undeva, ceva incredibil așteaptă fie cunoscut, trebuie doar să ai curajul să visezi îndeajuns de mult încât să ajungi la acel ceva. 
via brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.