10 MITURI pe care nu ar trebui să le mai crezi NICIODATĂ


Chiar și în aceste vremuri, apar o mulțime de mituri pe care oamenii aleg să le creadă. Unele dintre ele nu sunt deloc reale, însă faptul că ajung să se răspândească atât de repede, face ca oamenii să se încreadă în ele.  Descoperă și tu realitățile ascunse din spatele următoarelor mituri:

1. Balena albastră

Mulți oameni spun că balenele albastre sunt niște monștrii mari și înfricoșători și nimeni nu se îndoiește de dimensiunile lor. Cu toate acestea, se spune că o balenă albastră poate înghiți o mașină, fără a se chinui. Ei bine, asta nu este deloc adevărat. Adevărul este că cel mai mare lucru pe care-l poate înghiți o balenă este un grapefruit.

2. Câinii și culorile


Oamenii sunt convinși de ideea conform căreia câinii nu pot vedea lumea cu toate culorile sale frumoase. Se pare că este doar o poveste. Adevărul uimitor este că ei pot vedea lumea în culorile sale foarte clar.

3. Struții pot fugi

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Se spune despre struți că-și îngroapă capul în nisip ori de câte ori se simt în pericol sau atunci când sunt nesiguri. Adevărul este că ei pot fugi atunci când sunt speriați, fără a avea vreo problemă

4. Elefanții merg ușor

Oamenii au tendința de a-I asemăna pe cei care merg foarte apăsat și zgomotos, cu niște elefanți. totuși, elefanții sunt ființe care fac mult mai puțin zgomot, decât ai putea face tu. Pășesc ușor.

5. Taurii nu se înfurie atunci când văd roșu

Mulți oameni cred că taurii reacționează furios față de culoarea roșu, iar misterul rămâne necunoscut, dat fiind faptul că o mulțime de povești și percepții predomină în societatea și mentalitatea poporului. Aceasta este o percepție incorectă deoarece taurii sunt provocați de orice mișcare făcută în jurul lor sau în fața ochilor lor. Ei devin agresivi din cauza mișcărilor acelei pânze, nu din cauza culorii sale.

6. Pistoalele

În filme există multe mituri care se răspândesc rapid. Se spune că un pistol care însoțește un supresor nu produce niciun zgomot și poate fi folosit în liniște. Cu toate acestea, acest lucru nu este corect, deoarece pistolul cu supresoare poate reduce zgomotul, dar poate fi totuși auzit de cei din jur.

7. Împușcarea și eficacitatea

În multe filme, eroii se luptă cu inamicii lor, luând o armă și țintind în două locuri care par a fi foarte eficiente. Acesta este un simplu mit. Este imposibil ca un om să împuște alți 2 oameni și să-I nimerească în mod eficient.

8. Bătaia inimii

În filmele dramatice, bătăile inimii pot fi puse în mișcare prin utilizarea defibrilatorului, persoana reușind să supraviețuiască, pentru ca filmul să aibă un final fericit. Cu toate acestea, filmele nu pot inversa realitatea, deoarece este un mit și adevărul este că defibrilatorul nu poate funcționa din nou după ce ritmul inimii s-a oprit. Sfârșit destul de trist, nu?

9. Saltul cu parașuta

Filmele te pot duce într-o fantezie care nu există în lumea reală. Se crede și se vede în filme că, în timpul unui salt de parașută, doi oameni pot vorbi unul cu altul foarte clar, totuși, acest lucru nu este deloc adevărat. Aceasta este pentru că cealaltă persoană nu poate auzi pe cineva care vorbește deloc. Presiunea extremă a vântului face imposibil ca cineva să audă sau să vorbească în mod corespunzător.

10. Creierul

Se crede că oamenii folosesc doar zece procente din creier, lucru care nu este deloc adevărat. Creierul este o parte excepțională a unei ființe umane care funcționează activ chiar și atunci când o persoană doarme și visează. Surprinzător, nu?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.