10 oameni care au cheltuit o AVERE ca să arate ca PĂUȘILE

În niște vremuri în care lumea apreciază tot mai mult diversitatea și individualitatea, unii oameni își doresc să semene cu păpușile. Cheltuie o mulțime de bani pe operații estetice, poartă machiaj strălucitor și își retușează fiecare fotografie, astfel încât să semene cu Barbie sau Ken. Iată câțiva astfel de oameni, care nu te vor lăsa indiferent/ă:

1. Valeria Lukyanova

Păpușa Barbie din Ucraina pretinde că ea nu și-a făcut decât o singură operație – de mărire a sânilor. După spusele sale, arată ca Barbie datorită machiajului strălucitor și dietei stricte.

1-37-250x300-8044330
2. Rodrigo Alves

Rodrigo Alves a fost întotdeauna nemulțumit de felul în care arăta, așa că a știut imediat cum avea să-și cheltuiască banii moșteniți de la bunicul său bogat. El a cheltuit mai mult de 250 000 $ pe operațiile estetice care l-au ajutat să se transforme într-un Ken în carne și oase. Acum este vedeta unor numeroase programe de televiziune.

2-35-238x300-7533063
3. Lil Mikela

FOLLOW ME

Au existat discuții conform cărora Lil Miquela este persoana reală din spatele personajului din jocul pe calculator The Sims. Specialiștii în animație computerizată spun că ar fi vorba de o combinație între fotografie și un model 3D.

3-33-254x300-4714487
4. Amber Guzman

Păpușa vie Amber Guzman suferă de distrofie musculară. Fata spune că a arăta ca Barbie i-a salvat viața. Fiindcă are mereu nevoie de ajutor, inclusive ca să se miște, Amber se prezintă ca o jucărie.

4-32-275x300-6442758
5. Ducky Toth

După ce a participat la Australia’s Next Top Model, Barbie de culoare a început să vorbească. Datorită înfățișării sale exotice, Ducky Toth și-a atras sute de mii de fani și a apărut pe coperțile unor reviste faimoase, precum Vogue sau Harper’s Bazaar.

5-26-300x283-3141277
6. Justin Jedlika

Justin Jedlica spune că vrea să arate 100% ca o păpușă din plastic. El crede că nu și-a atins idealul (deși are 190 de operații estetice), așa că vrea să mai facă niște schimbări în înfățișarea sa.

6-21-297x300-4727884
7. Anastasia Shpagina

Nastya este un adevărat makeup artist. Ea publică videoclipuri pe YouTube în care arată cum se transformă cu ușurință în Sherlock, Jack Sparrow, Justin Bieber și mulți alții. Ea arată ca o păpușă și datorită pricceperii sale la machiaj.

7-21-300x289-9484537
8. Nannett Hammond

Nannett Hammond nu s-a sfiit să cheltuiască 500.000$ ca să arate ca Barbie. Mamă a cinci copii, ea spune că de mică a colecționat păpuși și că întotdeauna a visat să semene cu ele. Ea și-a făcut prima operație estetică la 21 de ani – acum are 43 și are de gând să continue să-și modifice înfățișarea.

8-23-282x300-9445033
9. Dakota Rose

Dakota Rose spune că înfățișarea sa nu e rezultatul chirurgiei plastic, ci al machiajului și al unui stil de îmbrăcăminte bine ales. Americanca de 22 de ani trăiește acum în Tokio și nu e de mirare – în țara animeurilor fata are cei mai mulți fani.

9-19-257x300-4828621
10. Angelica Kenova

Încă de mică, Angelica a fost înbrăcată ca o prințesă. „Părinții mei nu mi-au permis să ies, să mă întâlnesc cu băieții, așa că nu am experiențele obișnuite ale unui adult. Nu sunt potrivită pentru viața reală – sunt ca o păpușă vie”.

10-15-251x300-7790111

Citește și: Top 5 cel mai des întâlnite operații estetice

Când trebuie să intervii? 

În urmă cu 4000 de ani au apărut pentru prima dată intervențiile estetice, însă pacienții nu doreau neapărat să își îmbunătățească aspectul, ci doreau mai degrabă să repare urmările unor accidente sau ale unor malformații congenitale. Astăzi, chirurgia estetică înseamnă mai mult decât rezolvarea unei probleme de sănătate. Multe femei recurg la intervenții estetice cu scopul de a scăpa de complexe, de a corecta defecte vizibile, sau de a păcăli puțin trecerea anilor.

Așadar, sunt astăzi operațiile estetice doar un moft? Eu cred că atâta timp cât ne ajută să depășim anumite bariere care stau în calea fericirii noastre, nu sunt doar un moft, ci o necesitate. Nu cred că ar trebui să judecăm pe nimeni pentru complexele pe care le are și nici să etichetăm persoanele în funcție de cum aleg să își rezolve aceste complexe. Trebuie să fim conștienți de faptul că siguranța de sine devine, pe zi ce trece, un ingredient esențial supraviețuirii.

cosmetic-surgery2-1305209

Pentru a afla mai multe despre intervențiile estetice, am stat devorbă cu Conf. Dr. Ruxandra Diana Sinescu, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, care mi-a confirmat spusele: „Toate operațiile estetice urmăresc îmbunătățirea aspectului și „reîntinerirea” zonei anatomice asupra căreia se intervine. În general, pacientelor mulțumite le crește, postoperator, „pofta de viață”. Cu alte cuvinte, le crește încrederea în sine și se simt, asfel, mai bine în pielea lor”, mi-a spus doamna doctor.

Fie că optați pentru operații estetice care să vă îmbunătățească aspectul fizic, fie că sunteți nevoiți să tratați anumite probleme medicale, Dr. Ruxandra Diana Sinescu atrage atenția că pacienții trebuie să aibă așteptări realiste în legătură cu intervenția chirurgicală și să țină cont întocmai de indicațiile medicului specialist.

Care sunt cele mai solicitate operații estetice?

Cel mai des întâlnite sunt intervențiile estetice la nivelul sânilor, în primul rând augmentarea mamară. „Nu știu dacă mai e nevoie de descriere, cred că toată lumea o cunoaște. Presupune folosirea unor implanturi mamare din silicon, cu forme, dimensiuni și caracteristici „tehnice” extrem de variate, care au ca rezultat mărirea sânilor. Există și paciente (cele cu ptoză inițială) care au ca beneficiu asociat ridicarea sânilor. Liftingul mamar – sau mastopexia, adică ridicarea de sâni, se poate realiza și de sine stătător, prin alte metode, tot chirurgicale, însă, care nu implică utilizarea implanturilor siliconice. Nu în ultimul rând, reducția de sân se adresează pacientelor cu macromastie/gigantomastie (sâni foarte mari) și în alte țări europene este considerată uneori chirurgie reconstructivă și este acoperită de asigurări, pentru că poate rezolva probleme deja existente de sănătate, cauzate de dimensiunile excesive ale sânilor, cum ar fi durerile de spate sau de gât, deformările de coloană vertebrală, diversele erupții cutanate inerente”, este de părere dr. Sinescu.

O altă intervenție este lipoaspirația, „care are ca efect remodelarea corporală sau facială. Aceasta vizează abdomenul, coapsele, fesele sau genunchii, dar se poate adresa și toracelui posterior, brațelor sau gâtului. Presupune extragerea excesului de grăsime, după lichefierea acesteia prin diverse metode, cu ajutorul unor canule subțiri atașate unui ‘aspirator’ medical. Nu tratează celulita, iar rezultatele cele mai bune se obțin pe depozitele adipoase localizate.”

Rinoplastia, sau corecția piramidei nazale, „este în primul rând o intervenție dificilă. Se poate face fie în scop pur estetic, fie în scop reconstructiv (post-traumatic, de exemplu), fie pentru rezolvarea unor probleme respiratorii. Este o intervenție chirurgicală care modifică vizibil fizionomia, dat fiind faptul că nasul este structură centrală a feței. Atunci când indicația este corect stabilită, această intervenție are rezultate spectaculoase, așa că sfatul meu este să fie foarte atenți la indicațiile stabilite demedicul lor”, ne explică dr. Sinescu.

demi_moore_plastic_surgery-9667360

Abdominoplastia „rezolvă excesul tegumentar abdominal („sort abdominal”) însoțit de un exces adipos moderat, apărute după creșteri urmate de scăderi mari în greutate (ca, de exemplu, sarcinile multiple). Este o intervenție chirurgicală majoră, care remodelează complet abdomenul inferior și recreeaza talia. Este ideal ca pacientul să își stabilizeze greutatea corporală înaintea efectuării operației. Se asociază de multe ori cu lipoaspirația pentru finisarea rezultatului.”

Injectabilele sunt „procedurile estetice minim invazive cu efect îndeosebi la nivelul feței. Ridurile de expresie din etajul superior al feței se estompează prin injectarea periodică de toxină botulinică, în timp ce etajul inferior beneficiază de injectare de substanțe de umplere pentru volumizare (buze, șanțuri nazogeniene, pomeți, etc). „

Așadar, înainte de a apela la operații estetice, trebuie să fiți sigure că vă doriți să faceți acest pas. Vorbim, totuși, de o intervenție chirurgicală în toată regula, care implică anumite riscuri. Următorul pas este să găsiți medicul potrivit și să țineți cont întocmai de sfaturile lui. Nu în ultimul rând, amintiți-vă că intervențiile estetice au rolul de a ne spori stima de sine și de a ne creea o imagine personală mai bună, însă totul trebuie făcut cu măsură. Ceea ce suntem, modul cum ne simțim și imaginea pe care o afișăm depind doar de noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.