10 secrete ale limbajului trupului! Spun mai multe despre tine decât crezi!

Oamenii pot să mintă cu foarte multă ușurință, dar nu oricine își poate controla gesturile și expresiile faciale care îi dau de gol. Iată câteva lucruri care te vor ajuta să îți dai seama dacă cineva te minte:

1. Încredere absolută în cuvinte. Poți să crezi ce auzi

Dacă persoana din fața ta face acest gest, cuvintele lui nu pot fi puse la îndoială. Interlocutorul tău chiar crede ce spune.

1-6-600x235-3014466
2. Minciună 100%: când cineva dă din umeri în timp ce încearcă să te convingă de ceea ce spune

Uită-te la această imagine: ca răspuns la o întrebare, persoana a ridicat mai întâi involuntar un umăr și apoi pe amândouă. Fața lui ne spune că dorește să spună că nu știe nimic, iar ridicatul controlat din umeri presupune faptul că ceea ce rostește este o minciună.

2-3905680
3. Acest gest este un indicator al încrederii în fața situației

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Nu, nu este un gest masonic. Această poziție este numită „spirala inferioară” și seamănă cu un dispozitiv pentru spargerea gheții, care străpunge ușor și sigur.

3-6-600x224-1019505
4. Acest gest este folosit atunci când vrei să pari convingător

Dacă cel care vorbește își apasă mâinile pe piept, atunci vrea să fie crezut.

4-7-600x239-9606706
5. Dacă o persoană spune da și dă din cap, este adevărat. Dacă spune „da” și își întoarce involuntar capul – spune o minciună

Pare stupid să spui da și să-ți întorci capul sau să spui nu și să dai din cap, dar aceste lucruri au loc în mod inconștient. Și da, chiar și tu faci asta când spui minciuni improvizate rapid, doar că nu îți dai seama.

5-6-600x337-6914597
6. Dacă o persoană se uită într-o parte când trebuie să răspundă la o întrebare, încearcă să își amintească ceva. Dacă se uită drept la tine și îți răspunde imediat, minte

Oamenii privesc într-o parte ca să-și amintească ceva. În dreapta, în stânga, în sus sau în jos – nu contează.

6-5-600x280-4208671
7. Mâinile împreunate așa denotă nervozitate

Dacă îți freci degetele înseamnă că ești foarte neliniștit/ă. Dacă degetele mari sunt așezate în sus, acest lucru denotă, dimpotrivă, încredere și faptul că ai o părere bună despre tine.

7-4-600x347-3464553
8. Așa arată atenția reală

Dacă o persoană își sprijină pur și simplu capul cu palma, se plictisește, dar dacă degetul arătător este îndreptat în sus (ca o antenă), atunci acesta este un semn de interes evident.

8-3-600x551-1827943
9. „Abține-te!”

Când oamenii își acoperă gura, fac asta pentru că nu sunt de acord cu ce se spune și ca să nu se dea de gol. Uneori oamenii înlocuiesc acest gest prin simpla apăsare a buzelor. Dacă adversarul tău își presează buzele sau își acoperă gura cu degetele, să știi că nu este de acord cu tine, dar controlează emoțiile.

9-1-600x337-3797443
10. Dacă o astfel de expresie apare chiar în momentul vorbirii, aceasta este o lipsă evidentă de încredere în cuvintele tale

„Totul va fi în regulă”, a spus prim-ministrul și și-a presat imediat buzele. Prin urmare, nu va fi totul în ordine.

10-1-600x292-4663551

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.