10 SECRETE pe care trebuie să le știi în situațiile PERICULOASE


Angajat la forțele speciale americane, Clint Emerson a participat la operațiuni guvernamentale secrete din întreaga lume. Iar după ce s-a pensionat, Emerson a scris un manual ilustrat, în care vorbește despre abilitățile și cunoștințele necesare pentru a scăpa de un atac și pentru a supraviețui într-o situație critică.

1. În timpul unui accident de mașină

În timpul călătoriei, ține-ți mâinile în forma orele „9” și „3”, iar degetul mare – pe partea exterioară a volanului. Dacă degetul mare și arătătorul sunt în jurul volanului, atunci șansa de a-ți rupe degetele este incredibil de mare. Dacă ții mâinile pe volan într-o poziție încrucișată, atunci există riscul de a rupe nu numai încheietura mâinii, ci și antebrațul.

Dacă stai în spate, înainte de impact îndoaie genunchii într-un unghi de 90 °, protejându-ți capul. În această situație, șansa de a te răni este mai mică.


2. Atacul unui câine

Ca să alungi câinii, se poate folosi un amestec de apă și amoniac . Amoniacul este destul de inofensiv și nu dăunează animalului în nici un fel, dar îl va speria imediat.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Cea de-a doua cale este de a folosi un spray cu aer comprimat. Acest lucru este adesea vândut pentru curățarea tastaturii. Un curent puternic de aer rece din nas distorsionează chiar și cel mai agresiv câine.

Cea mai eficientă metodă este să utilizezi spray-ul cu piper sau urina unui alt animal. Piperul sperie pur și simplu câinele, iar prezența urinei este percepută ca un teritoriu străin, iar animalul nu te va urmări.

3. Să ai mereu cele necesare în geantă

Cum ar fi: o busolă, un ceas, un pix, bani cash, un briceag cu mai multe instrumente și un telefon negru ca să nu atragă atenția în cazul trebuie să înregistrezi ceva.

4. Strangulare

Intenția de strangulare este una dintre cele mai utilizate tehnici de către răufăcători. Acționează asupra arterei carotide, blochează oxigenul și permite dezarmarea inamicului în 3-5 secunde. Dar te poți salva dacă ți se întâmplă.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îl apuci de gât pe atacator. Acest lucru se face pentru a preveni strangularea.
Apoi, apleacă-te, apucă-ți adversarul de mână cât mai jos posibil și apleacă-te în jos cu o mișcare ascuțită. Ca rezultat, îl vei pune la pământ.

5. Curenții

Dacă te-ai uitat la filme cu spioni, ai observat că agenții adesea pătrund în mare dintr-un avion sau un elicopter. Dar în viața reală, cea mai periculoasă în această situație nu este un salt de la o altitudine mare, ci un curent invers care te trage departe de țărm

Curentul inversat este un curent de apă care poate apărea oriunde la 10-15 metri de țărm.

Dacă ești lovit de un astfel de curent, nu înota drept, ci paralel cu țărmul sau în diagonală. Astfel de curenți nu se întind pe o distanță prea lungă, așa că îți poți salva viața.

6. Baricadarea ușii

Una dintre modalitățile cele mai fiabile pentru a baricada ușa, astfel încât să fie greu de doborât, este să fixezi un baston improvizat dintr-un mop sau chiar și un scaun, așezat sub mâner.
O altă modalitate este de a plasa cât mi multe obiecte grele la ușă, ca atacatorul să nu trebuiască doar să deschidă ușa, ci să treacă și de obstacol.

7. Împușcături

În filmele de la Hollywood, împușcăturile sunt un lucru obișnuit. Totuși, în viața reală ar fi cu adevărat o posibilă tragedie.

Pentru a te proteja, este important să găsești un adăpost sigur. Dacă te afli în casă, atunci o masă solidă cu o suprafață de granit te va proteja mai bine de gloanțe decât o canapea sau un fotoliu. Pe stradă, cel mai sigur loc este în spatele vaselor de flori.

Elemente precum cărțile și dosarele pentru hârtie opresc, de asemenea, gloanțele și pot salva viața unui agent dacă sunt folosite ca veste antiglonț.

8. Dacă ești legat

Fiecare agent știe că, dacă ești bine legat, atunci este aproape imposibil să te eliberezi. Dar ai șanse dacă ești viclean.

Dacă îți sunt legate mâinile, apăsă degetele unul către celălalt, lăsând un spațiu de câțiva centimetri în jos. Deci va fi posibil să eliberați mâinile cu ușurință.
Dacă ești legat de un scaun, respiră adânc, îndoaie partea inferioară a spatelui și lasă picioarele ușor relaxate.

9. Ascunderea lucrurilor de valoare

Există multe locuri unde poți ascunde bani, documente importante sau alte obiecte de valoare.

Cele mai bune locuri sunt țevile goale care suțin perdeaua, tapițeria de mobilier, prize și obiecte tehnice mari (televizorul și frigiderul).

10. Amprente

Un agent trebuie să fie secret și evaziv. Și pentru a fi evaziv înseamnă să nu lași nicio amprentă. Există mai multe modalități de a face acest lucru, care sunt adesea folosite.

Clasica modalitate este reprezentată de folosirea unor mănuși de bumbac alb care nu vor lăsa urme, iar dacă lasă, vei observa imediat.

De asemenea, poți utiliza lipici sau lac , care nu vor permite imprimarea amprentelor pe nicio suprafață.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.