10 TRUCURI care îți vor ușura VIAȚA!

În fiecare zi efectuăm un număr mare de acțiuni obișnuite fără să ne oprim vreodată pentru a ne întreba dacă nu cumva există modalități alternative care să ne facă rutina mai puțin anevoioasă.

Iată 15 trucuri pe care vei vrea să le încerci imediat!

1. Refolosire sosul rămas de la gătit

 

Sosul rămas de la gătit poate fi înghețat în tăvița pentru cuburile de gheață și folosit eficient când nu ai timp pentru a prepara ceva corespunzător. Doar reîncălzește-l lângă niște spaghete și brânză și e gata imediat.

2. Tăierea feliilor subțiri de cașcaval

 

FOLLOW ME

Pentru a tăia felii foarte subțiri de cașcaval, pur și simplu folosește un instrument de decojit cartofii.

3. Stoarcerea sucului de lămâie

 

Dacă nu ai un storcător la îndemână și vrei să storci sucul dintr-o lămâie folosindu-ți doar mâinile, încălzește lămâia în cuptorul cu microunde mai întâi și sarcina va fi mult mai ușoară.

4. Uscarea resturilor de verdețuri

 

Când, după ce ai gătit, mai rămâi cu o cantitate mică de verdețuri proaspete, nu le arunca. Doar usucă-le punându-le în cuptorul cu microunde pentru un minut și  le poți păstra pentru data viitoare.

5. Adunarea cioburilor de la sticlele sparte

 

Sticlele sparte îți pot da adevărate dureri de cap. Din fericire, există un truc pe care îl poți folosi pentru a simplifica procesul de adunare: îți trebuie numai o felie de pâine. Datorită texturii sale, pâinea poate curăța până și cea mai mică bucățică de sticlă.

6. Păstrarea lingurii pe marginea unei oale de gătit

 

Pentru a te asigura că lingura ta nu cade în oală, doar înfășoară un elastic la capătul ei.

7. Deschiderea borcanelor

 

Aproape toată lumea a încercat cel puțin o dată să deșurubeze un capac de borcan bine strâns folosind un prosop. Dar dacă acest truc vechi nu funcționează, iată o alternativă: încearcă să folosești un elastic de cauciuc obișnuit ca cel din fotografie. Rezultatul s-ar putea să te surprindă.

8. Fixarea tăcătorului

 

Pentru a te asigura că blatul de tăiat nu se mișcă pe masă în timp ce îl folosești, doar pune un prosop de bucătărie ud sub el.

9. Folosește spaghete în loc de chibrite

12-lumanre-6506233

Când nu poți aprinde o lumânare cu brigheta și nu ai chibrituri la îndemână,  o bucată crudă de spaghete te poate salva.

 

10. Curățarea sticlelor

 

Nu e mereu ușor să găsești peria de mărime potrivită pentru a curăța o sticlă, dar există un truc care poate fi de ajutor: presară niște bucăți de coji zdrobite de ou din sticlă, pune dopul și agită. Cojile de ouă vor ajuta la curățarea mizerie de pe pereții interiori ai sticlei și apoi nu va trebui decât să o clătești.

BONUS: Cum să repari carcasa de la telefon

mobil-300x158-1050696
Ai spart carcasa iPhone-ului? Poți cumpăra alta sau poți să fii puțin mai creativ. Desenează cu un marker colorat apoi șterge excesul de cerneală cu un șervețel de hârtie, astfel încât să rămână numai în crăpături. Acoperă-l cu un strat de lac de unghii transparent pentru a rezista.

 

Citește și: 8 TRUCURI uimitoare pe care nu le-ai știut toată VIAȚA

Ştiai că în casa ta există nenumărate obiecte pe care le poţi folosi şi altfel de până acum? Dacă folosești lucrurile numai în scopul pentru care au fost făcute, s-ar putea să ratezi foarte multe șanse de a-ți ușura viața. Vei vedea că o dată ce ești mai creativ și încerci să oferi întrebuințări multiple lucrurilor pe care le ai deja acasă vei economisi timp, energie și bani.

Iată câteva idei pentru a folosi obiectele din casă în moduri ingenioase:

1. Cârligele de haine

Folosește un cârlig pentru a nu-ți lovi degetele atunci când bați un cui cu ciocanul.

2. Curăță farurile cu ajutorul pastei de dinți

Pasta de dinți poate fi folosită pentru curățarea farurilor de la mașină. Pune pastă de dinți pe toată suprafața farului și curăță cu ajutorul unei periuțe de dinți.

3. O pungă cu oțet poate curăță capătul de la duș

 

Pentru a-ți curăța fără efort capătul de la duș, leagă o pungă cu oțet în jurul lui și lasă oțetul să acționeze peste noapte.

4. Curățarea tastaturii

 

Folosește partea lipicioasă de la Post-it-uri pentru a-ți curăța tastatura cât ai clipi.

5. Ordonează pantofii cu ajutorul unui cuier pentru haine

Cuierul obișnuit pentru haine poate fi folosit și pentru pantofi.

6. Te împiedici de cablurile de la căști încurcate?

 

Poț folosi cârlige pentru a-ți ține cablul de la căști în ordine.

7. Folosește un burete pentru a-ți curăța puloverele

 

Curăță-ți puloverele de lână cu ajutorul burețelului de bucătărie.

8. Folosește săpun pentru a debloca un fermoar

Data viitoare când ți se mai blochează vreun fermoar, freacă puțin un săpun pe el și va merge perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.