Obiectele mici- cele mai folositoare din casă – se strică frecvent. Sau ți se poate părea că unele dintre ele nu sunt o necesitate, însă de multe ori ți-ai fi dorit să le ai. Iată o listă cu trucuri pe care le poți folosi în cazul în care stai prost cu banii:
1. Prinde doi iepuri dintr-o lovitură
Dacă ți-ai făcut niște ceai ai putea folosi același ibric pentru a-ți călca hainele. Scutești niște bani în plus la factura de curent, dar și economisești timp. Până la urmă, portofelul tău îți va mulțumi.

2. Un truc mai jucăuș
Dacă nu ai o strecurătoare de paste, nu are rost să te chinui prea mult să scoți pastele. Dacă ești un pasionat al tenisului, ai putea să folosești o paletă în acest scop. Va funcționa la fel.

FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3. Repară și refolosește totul
Mai bine încerci să fii creativ decât să cumperi același produs din nou și din nou. Cu cât o faci să arate mai ingenios, cu atât va arăta mai armonios în ceea ce privește design-ul interior, și nu ca o încercare disperată să repari un obiect.

4. Îți place viteza ?
Acum îți poți personaliza opțiunile. Desigur, depinde de buget sau de alegeri.

5. Nu ai nevoie de un perforator dacă ai un burghiu
Poate funcționa foarte bine. Ai însă grijă să nu îl încerci pe mobila ta.
6. Nu e nevoie să îți cumperi un cuptor cu microunde
Se pot găsi și cuptoare cu microunde mai ieftine. Însă trebuie să recunoști că nu sunt neapărat o necesitate. De accea dacă vrei să îți încălzești ceva care chiar nu mai este bun rece, poți folosi un fier de călcat și un uscător de păr. Poți încerca asta cu o felie de pizza.
7. Refolosește cutia de pizza
Nu mulți aruncă cutia de pizza imediat afară după ce termină de mâncat. Așa că dacă tot este în casă, de ce să nu o refolosești ? O poți folosi spre exemplu pe post de făraș atunci când vrei să strângi mizeria în grabă.
8. Fii creativ
Dacă ai plecat undeva sau ți s-au rupt papucii de casă și nu îți place să mergi desculț, poți să dai frâu liber creativității și să folosești două peturi.

9. O experiență unică
Dacă ți s-a întâmplat deseori să ai probleme cu instalația de la duș, iată că este foarte ușor să rezolvi asta și chiar să îți faci una acasă. Astfel nu mai trebuie să cumperi mereu una nouă, și nici nu mai trebuie să aștepți până îți vei lua una nouă pentru a te bucura de o experiență SPA.

10. Dacă ai probleme cu mobila…
Există mereu o soluție pentru cazurile în care ți se rupe mobila. Spre exemplu acest scaun incorportat în canapea. Funcționalitatea piesei de mobilier rămâne astfel aceeași, pentru că încă te poți așeza acolo.
