12 LUCRURI pe care nu le-ai fi crezut ADEVĂRATE până acum

Se întâmplă uneori să afli lucruri surprinzătoare. Iată câteva informații care s-ar putea să îți împartă viața în perioada de „dinainte” și perioada de „după”, deoarece ți se vor părea incredibile:

12. Gorilele construiesc cuiburi

În funcție de habitatul lor, gorilele construiesc cuiburi în copaci sau sub ei pentru a-și petrece noaptea. Partea interesantă e că nu folosesc niciodată același cuib de două ori.

11. În reclame nu se folosește miere adevărată, ci ulei de motor

Și asta nu-i tot. În reclamele la înghețată vedem, de fapt, piure de cartofi cu lapte.

10. Morcovii mici sunt făcuți din morcovi obișnuiți, mărunțiți până la dimensiunea dorită

FOLLOW ME


Ideea îi aparține unui fermier din California și datează din 1986. Astfel, el a rezolvat problema morcovilor curbați sau stricați pe care nu-i putea vinde.

9. Struții nu își ascund capul în nisip de teamă

Acest obicei este doar o iluzie. Atunci când o pasăre cu un corp mare își lasă capul în jos pentru a căuta mâncare, de la distanță pare că și-l îngroapă în pământ.

8. Egiptul nu este țara piramidelor

Cel mai mare număr de piramide din lume este în Sudan, după cum spun oamenii de știință. Se pare că există minim 255 pe teritoriul acestei țări, adică de două ori mai mult decât în Egipt.

7. Lui Newton nu i-a căzut un măr în cap

În Londra a fost descoperit un manuscript al unui prieten de-al lui Isaac Newton care conține adevărul despre legendara poveste cu mărul. Acesta nu a căzut chiar în capul cercetătorului, ci în apropierea sa.

6. Nu există medalii olimpice de aur

Ultima medalie de aur a fost acordată în 1912. De atunci, cei care ies pe primul loc primesc medalii din argint, acoperite cu un strat subțire de aur.

5. Șoarecilor nu le place brânza


După cum spun oamenii de știință, șoarecii preferă alimentele bogate în carbohidrați, precum cerealele sau fructele și nu se dau în vânt după brânzeturi.

4. Oktoberfest se sărbătorește în septembrie

Cel mai mare festival de bere a fost, inițial, ținut pe 12 octombrie 1819, dar peste câteva zeci de ani a fost mutat în septembrie, pentru că în această lună vremea este mult mai bună.

3. Defribrilatorul nu pornește o inimă care s-a oprit

Defribrilatorul este folosit în cazul unei funcționări incorecte a inimii, care poate fi corectată cu ajutorul descărcării electrice. Atunci când inima se oprește se folosește masaj și medicație de urgență.

2. Pinguinii au genunchi


Pinguinii au șolduri, genunchi, tibie și fibulă, doar că acestea nu se văd din cauza straturilor groase de pene.

1. Banda polimerică este folosită pentru marcarea drumurilor

Banda polimerică este de 2-3 ori mai folositoare, iar aplicarea sa necesită mai puțin timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.