12 TRUCURI care îți vor salva viața

Te-ai gândit vreodată că există soluții foarte simple pentru aproape toate problemele cu care ne confruntăm zi de zi? Orice problemă, indiferent cât de măruntă sau importantă poate fi rezolvată mai ușor decât te-ai fi gândit, dacă îți dai voie să fii creativ.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să îți simplifici și să îți îmbunătățești viața:

1. Crește trandafirii din butași

Înainte să-i plantezi, înfige capetele cartofilor în cartofi mici. Umezeala și substanțele nutritive din cartofi vor permite butașilor să-și formeze rădăcini sănătoase.

2. Pantofi rezistenți la apă

Pentru a-ți transforma pantofii într-unii rezistenți la apă, ai nevoie doar de ceară de albine și de un foehn. Împrăștie ceară peste pantofi, apoi usuc-o până când nu se mai vede.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Usucă-ți hainele mai repede

Pune-ți hainele ude pe un prosop uscat. Răsucește prosopul cu îmbrăcămintea înăuntru. Ridică-l și răsucește cât de strâns posibil pentru a stoarce apa în exces. După aceea, pune haina pe umeraș pentru a se usca de tot.

4. Pantofi care miros urât

Pune câteva punguțe de ceai  în fiecare pantof, ca să absoarbă mirosul. Dacă pantofii miros și sunt și uzi, umple-i cu un amestec de orez și bicarbonat de sodiu pentru câteva zile.

5. Găsește obiecte mici pierdute

Folosește-ți aspiratorul pentru a-ți găsi obiecte precum cerceii. Acoperă capătul cu un dres  și începe căutarea.

6. Înlătură petele de pe vasul de toaletă

Toarnă o cutie de Coca-Cola în vasul de toaletă și lasă să stea peste noapte. Apoi spală cu apă și soluție și trage apa.

7. Nu lăsa nasturii să cadă

Pentru ca nasturii să rămână la locul lor, aplică puțin lac de unghii transparent pe ață.

8. Amplifică volumul telefonului

Pune-ți telefonul într-un pahar sau într-un bol, pentru volum mai mare.

9. Fă gheața din lada frigorifică să dureze mai mult

Când mergi la plajă și-ți iei lada frigorifică la tine, presară sare pe gheață ca să rămână înghețată pentru mai mult timp.

10. Respirație proaspătă

Dacă ai plecat de acasă și ai uitat să te speli pe dinți sau ai rămas fără pastă de dinți, poți mesteca gumă pentru a scăpa de respirația urât mirositoare.

11. Lumânări din citrice

Vrei să-ți miroasă casa bine ore întregi? Fă o lumânăra din portocală sau lămâie și mirosul va dura mult timp.

12. Deschide capacul înțepenit

Una din metodele eficiente pentru asta e folosirea bandei adezive. Dacă nu ai asta la îndemână, toarnă apă caldă peste capac timp de un minut sau două, șterge, apoi deschide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.