12 TRUCURI pentru MAȘINI care te ajută să salvezi TIMP și NERVI

Indiferent cât de tare încerci să-ți ții mașina curate, tot se va murdări. E inevitabil, pentru că adună tot gunoiul nedorit de pe drumurile lungi. Asta nu ar trebui să te deranjeze, dacă știi să-ți cureți mașina ca un profesionist. Există numeroase produse de curățare pe piață, dar acestea sunt pline de chimicalee care ar putea să facă mai mult rău decât bine mașinii tale iubite.

Iată câteva trucuri ușoare de curățenie care îți vor readuce mașina la gloria strălucitoare de odinioară, o dată pentru totdeauna – iar partea cea mai bună e că ai toate ingredientele necesare prin preajma casei.

1. Șervețele pentru suprafețe

Oferă o nouă utilizare șervețelelor de bebeluș. În loc să folosești șervețelele pentru mașini din comerț, încearcă-le pe cele de bebeluș. Acestea nu conțin chimicale dăunătoare și sunt grozave pentru îndepărtarea prafului și a mizeriei.

 

2. Oțet și bicarbonate de sodiu

Te-ai săturat de petele acelea urâte de pe covorașe? Amestecă oțet cu bicarbonate de sodiu până creezi o pastă. Aplică această pastă pe pete folosind o periuță de dinți. Lasă să se usuce, apoi folosește aspiratorul pentru a scăpa de resturi.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

3. Pensulă 

Pentru a curăța orificiile și butoanele mașinii, folosește o pensulă obișnuită.

4. Ulei de măsline

În loc să folosești spray-uri toxice pentru a-ți curăța bordul, încearcă să-l ștergi cu un șervețel și ulei de măsline. Bordul tău va străluci de curățenie.

5. O sticlă de apă și cauciuc

Umple-ți sticla de spray cu apă și pulverizează pe locuri, apoi folosește un cauciuc pentru a atrage tot părul de pisică de pe scaune.

6. Odorizant natural pentru mașini

De acum poți arunca odorizantele din comerț pe geam. Amestecă bicarbonate de sodiu cu ulei de lavandă, eucalipt sau mentă într-un borcan. Fă-i câteva găuri în partea de sus. Amestecul va elimina toate mirosurile neplăcute din mașina ta, care va mirosi ca nouă.

7. Ștergătoare de parbriz

Pentru a-ți curăța parbrizul, e o idee bună să folosești alcool sanitar. Acesta previne toate tipurile de neregularități și îți menține parbrizul strălucitor.

8. Oțet și ziar pentru ferestre fără dâre

Uneori, pe parbrizul și pe ferestrele tale pot să apară dâre, ceea ce te împiedică să vezi clar. Pentru a scăpa de ele freacă geamurile cu o bucată de ziar pe care ai turnat niște oțet.

9. Roți strălucitoare

Amestecă părți egale de apă cu oțet și pulverizează pe părțile din crom ale roții ca să le faci să strălucească de parcă ar fi la expoziție.

 

10. Soluție de curățare naturală pentru roți

Amestecă bicarbonate de sodiu și apă și freacă roțile folosond o pensulă, apoi clătește.

11. Soluție organică pentru curățarea mașinii

Pentru a-ți curăța mașina, amestecă săpun lichid cu apă. Freacă suprafețele mașinii, lasă să se usuce, apoi spală și usucă.

12. Pentru faruri strălucitoare

Pentru a-ți lustrui farurile folosește oțet – farurile tale vor străluci.

Citește și: Ce MAȘINĂ ți se potrivește în funcție de ZODIE

Pentru mulți oameni, mașina nu e doar un mijloc de transport, ci o necesitate vitală, iar achiziâkonarea uneia este un proces complicat și important. Dacă nu știi exact ce ar trebui să alegi, iată ce spune horoscopul că ți se potrivește:

1. Berbec

1-5-1200x642-6717129

Berbecii apreciază viteza și nu-și pot imagina viața fără ea. Lor li se potrivesc cel mai bine mașinile sport în culori strălucitoare, precum un Ferrari roșu.

2. Taur

2-5-1200x642-2118410

La o mașină, Taurii apreciază confortul și spațiul. Îndreaptă-ți atenția spre vehiculele germane, pe care te poți baza întotdeauna. Gândește-te la o minidubă pentru întreaga familie.

3. Gemeni

3-5-1200x1200-3803905

Cei din zodia Gemeni apreciază mașinile cu sisteme de sunet bune și sunt dispuși să investească foarte mult în ele. Lor le place noutatea, așa că tind să-și schimbe frecvent mașina. Orice mașină cu un sistem de sunet bun e potrivită pentru ei.

4. Rac

4-5-1200x642-7743887

Racii adoră mașinile retro, iar cele sport nu-i interesează deloc. Ei caută siguranță, soliditate și calitate. Ei vor alege mașini pentru întreaga familie, nu numai pentru ei.

5. Leu

Leii apreciază mărcile frumoase și populare. Mașina visurilor lor este un Cadillac lung și luxos, dar o vor trata probabil ca pe o jucărie.

6. Fecioară

6-4-1200x642-2028719

Fecioarele își aleg mașina într-un mod foarte practiiic, deoarece ei vor una prietenoasă cu mediul, compactă și cu opțiuni ergonomice. Ele ar trebui să aleagă o mașină urbană care poate fi parcată într-un spațiu mic și care consumă puțin.

7. Balanță

7-3-1200x642-6073766

Balanțele sunt cei mai răi clienți, deoarece sunt extrem de pretențioase. Ei evaluează aspectul exterior al unei mașini, dar și componentele, căutând o mașină în care să fie în siguranță și pe care să se poată baza. Prin urmare, cea mai bună alegere pentru ei este Mercedez Benz.

8. Scorpion

8-3-1200x642-5165111

Scorpionii au în sânge pasiunea pentru vitezele mari. Ei testează constant puterea și rezistența mașinilor. Cele mai bune alegeri pentru ei sunt Porsche sau BMW.

9. Săgetător

9-2-1200x642-3789222

Săgetătorii își aleg mașina în funcție de mărime și prestigiu. Dacă o marcă nu e populară, Săgetătorii nici nu se vor uita la ea, indiferent cât de confortabilă e. Ei ar putea alege modelele mari de la Toyota și Volkswagen.

10. Capricorn

10-2-1200x642-1891636

Capricornii nu își schimbă des mașinile și preferă să cumpere una care să dureze toată viața. Cele mai importante caracteristici pentru ei sunt rezistența, performanța excelentă, ușurința de a găsi obiecte de rezervă. Mașina unui Capricorn ar trebui să poată trece peste orice obstacol, așa că ei ar trebui să-și ia un Jeep.

11. Vărsător

11-1-1200x642-7410611

Vărsătorii nu au nevoie de o mașină, deoarece au alte mijloace de transport în sânge, precum motocicletele, care le oferă libertate. Dacă vor totuși o mașină, ar trebui să-și ia una decapotabilă.

12. Pești

12-1-1200x642-9024400

Peștilor le plac lucrurile simple și evită mașinile extravagante. La o mașină, pentru ei contează să aibă viteză bună și un motor puternic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.