15 sfaturi practice: cum să ai grijă de hainele tale ca să arate mereu noi?

Deja ai murdărit pantofii pe care doar ce i-ai cumpărat? Ai probleme cu fermoarul sau pete pe care nu le mai poți scoate?

Cu toții ne confruntăm cu astfel de probleme. Din fericire, pentru mulre dintre ele soluțiile sunt chiar la îndemână și nu trebuie să apelezi neapărat la un serviciu de curățătorie. 

15 trucuri simple care te vor ajuta să scapi de multe bătăi de cap:

1. Dacă ai un pulover care se rărește, scămoșează sau deșiră, pune-l în congelator câteva ore înainte de a-l purta.

1-29-6547596

2. Pulverizează o  cantitate mică de vodcă pe haine pentru a elimina mirosurile puternice. Dacă nu ai timp să speli un tricou înainte de a-l purta din nou, doar pulverizează vodcă și lasă-l să se usuce. Alcoolul va ucide bacteriile cauzatoare de miros.

2-25-3359028

3. Dacă ai murdărit o haină de machiaj, înainte de a o pune în mașina de spălat, freacă locul în cauză cu puțină cremă de ras. 

3-23-4167377

4. Utilizează fixativ pentru a elimina petele de ruj. Pulverizează locul pete cu fixatv (asigură-te că pata e uscată) și lasă-l să acționeze câteva minute. Tamponează pata și apoi pune haina în mașina de spălat.

4-25-7922295

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

5. Cutăță pantofii de piele întoarsă cu o pilă de unghii.

5-21-5762778

6. Freacă petele de apa de pe cizmele din piele, cu o periuță de dinți moale și oțet. În cazul în care cizmele tale sunt distruse de apă, zăpadă, sare,  înmuaie o periuta de dinți cu peri moi în oțet alb și  freacă ușor pentru a îndepărta pata.

6-25-2305820

7. Curăță petele de pe pantofii din pile cu un bețișor și vaselină.

7-24-7049411

7. Menține încălțăriile din piele în stare bună folosind cremă hidrantantă.

8-19-5251963

8. Pune lac de unghii peste un nasture care stă să se destrame, dacă nu-l poți coase imediat.

9-14-2050855

9. Strânge ochelarii  cu un lac de unghii. În cazul în care brațul de ochelarilor de soare s-a lărgit  și nu ai o șurubelniță mică la îndemână, poți pune la de unghii peste balama pentru a o strânge temporar.

10-13-7571324

10. Dacă îți iese sârma de la sutien, te poți folosi de un plasture pentru a evita să te zgârie.

11-11-7742760

11. Folosește detergent de vase pentru a curăța petele de ulei de pe haine delicate. Săpunul e destul de puternic pentru a îndepărta petele de  de mâncare, uleiul sau grăsimea și, totodată,  destul de blând pentru a putea fi utilizat pe haine.

12-9-1250733

13. Folosește un bețișor îmbibat în vaselină pentru a debloca fermoarul.

13-8-3113907

14. Șterge petele inestetice de la axila cu suc de lămâie sau bicarbonat de sodiu. Freacă  petele cu un amestec de suc de lămâie și apă. Pentru petele dificile, încearcă frecarea cu o pastăde bicarbonat de sodiu și apă. Lasă amestecul să acționeze câteva minute, apoi clătește înainte de a băga în mașina de spălat.

14-5-6387656

 214655-r3l8t8d-650-15-17-4713809

15. Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din pantofi, pune bicarbonat de sodiu în ei după utilizare, ori pliculețe de ceai.

15-2-7117464

via brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.