Te iubesc
Habar nu ai cât de mult contează pentru copilul tău să audă cât mai des aceste cuvinte, nu doar să le simtă. Nu îți înfrâna afecțiunea față de el, pentru că încrederea de sine izorăște din dragostea părinților, iar pentru ei este important să se simtă cei mai de preț în viața noastră.
Mulțumesc
Dacă vânzătoarei îi repetați acest cuvânt de cel puțin două ori pe zi, dacă pentru orice serviciu care vi se face, rostiți cu ușurință „mulțumesc”, de ce copilului vostru vi se pare că nu i se cuvin mulțumiri? De fiecare dată când este cazul, nu vă dați înapoi din a-i arăta recunoștință și apreciere.
Ai dreptate!
Este important ca un copil să aibă o confimare a faptului că nu a greșit, că a spus ceva foarte folositor, ba chiar a venit cu o soluție salvatoare. Oricine vrea să știe că i se dă dreptate, meritoriu.

Nu sunt supărată pe tine
Prinși în prea multe probleme și situații care par fără ieșire, uităm să ne asigurăm copiii că nu este vina lor că noi suntem stresați, mai mohorâți, vlăguiți. Copiii au tendința de a se învinovăți, atunci când observă că părinții sunt triști, așa că este necesar să le explicați că nu ei sunt responsabili de starea voastră.
Bravo!
Nu îi lăudați exagerat, fără motiv, dar este bine ca atunci când fac ceva bun, să fie lăudați. Aprecierea voastră înseamnă mult pentru ei, de cele mai multe ori, copiii văzând în părinții lor un model demn de urmat, iar ei vor să învețe de la cei mai mari. Iar când mentorul își laudă ucenicul, lucruri bune sunt pe cale să se întâmple.
Îmi pare rău!
Atunci când ne cerem iertare de la copiii noștri, le întărim credința că ei contează pentru noi și că nu intenționam să le rănim sentimentele. Faptul că suntem adulți nu înseamnă că nu greșim, este o dovadă de maturitate să recunoaștem în fața lor că am fost în eroare.
FOLLOW ME

Cum evităm să cădem în capcana părintelui perfecționist 🧐👉 🌟Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când ești părinte este să încerci să crești copilul perfect, crezând că doar așa va deveni un adult fericit și împlinit. 🌟 Nu este simplu să lași copilul să pășească în afara zonei tale de control și să îi dai voie să greșească, însă doar așa va învăța să își seteze propriile limite. Responsabilitatea noastră, ca părinți, este doar să îi ghidăm și să îi ajutăm să își accepte eșecurile învățând din ele și să tolereze, la rândul lor, imperfecțiunile altora. 💫 Dacă îți place postarea mea, dă-i save ca să poți reveni la ea atunci când ai nevoie și ajută-mă să ducem informația la cât mai multe mămici: share, comment, tag & like. 🙌 Cu grijă,
Ela 💛

Din 6 în 6 ani, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un nou membru al familiei. 💗 Am spus mereu că este o diferență ideală de vârstă între copii, din punctul meu de vedere, pentru că am reușit să ne bucurăm la fiecare în parte de toate etapele importante, având ajutorul și înțelegerea frățiorilor mai mari. Recunosc însă că am avut și momente în care mă relaxa gândul că în sfârșit a devenit puțin mai independent copilul, pe la 5-6 ani și că putem să ne reluăm din activitățile de cuplu sau ieșirile mai dese cu prietenii. Și-apoi, pac, încă un bebeluș! 🫣 Suntem acum cu Nicholas în etapa în care ne bucurăm că merge la grădiniță și e băiat mare. Simțim de fiecare dată că, odată cu independența lor, vine și independența noastră de care ne e uneori extrem de dor. Dar, de fiecare dată când îi pun seara la culcare sau când îi găsesc dimineața cățărați peste noi în pat, îmi dau seama că mai mult decât de „libertatea” mea, cel mai dor îmi e de momentele lor de bebelușeală… Fiecare perioadă are magia ei, dar nimic nu se compară cu senzația de a-ți ține bebelușul mic, mic, mic în brațe… Vouă de ce perioadă din viață vă e mai dor? #ZiuaDorului