Lucruri pe care trebuie să i le spui copilului tău: tu faci asta?

Te iubesc
Habar nu ai cât de mult contează pentru copilul tău să audă cât mai des aceste cuvinte, nu doar să le simtă. Nu îți înfrâna afecțiunea față de el, pentru că încrederea de sine izorăște din dragostea părinților, iar pentru ei este important să se simtă cei mai de preț în viața noastră.

Mulțumesc
Dacă vânzătoarei îi repetați acest cuvânt de cel puțin două ori pe zi, dacă pentru orice serviciu care vi se face, rostiți cu ușurință „mulțumesc”, de ce copilului vostru vi se pare că nu i se cuvin mulțumiri? De fiecare dată când este cazul, nu vă dați înapoi din a-i arăta recunoștință și apreciere.

Ai dreptate!
Este important ca un copil să aibă o confimare a faptului că nu a greșit, că a spus ceva foarte folositor, ba chiar a venit cu o soluție salvatoare. Oricine vrea să știe că i se dă dreptate, meritoriu.

giphy-4-2686646

Nu sunt supărată pe tine
Prinși în prea multe probleme și situații care par fără ieșire, uităm să ne asigurăm copiii că nu este vina lor că noi suntem stresați, mai mohorâți, vlăguiți. Copiii au tendința de a se învinovăți, atunci când observă că părinții sunt triști, așa că este necesar să le explicați că nu ei sunt responsabili de starea voastră.

Bravo!
Nu îi lăudați exagerat, fără motiv, dar este bine ca atunci când fac ceva bun, să fie lăudați. Aprecierea voastră înseamnă mult pentru ei, de cele mai multe ori, copiii văzând în părinții lor un model demn de urmat, iar ei vor să învețe de la cei mai mari. Iar când mentorul își laudă ucenicul, lucruri bune sunt pe cale să se întâmple.

Îmi pare rău!
Atunci când ne cerem iertare de la copiii noștri, le întărim credința că ei contează pentru noi și că nu intenționam să le rănim sentimentele. Faptul că suntem adulți nu înseamnă că nu greșim, este o dovadă de maturitate să recunoaștem în fața lor că am fost în eroare.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.