Cred că nu există terapie mai bună, sport mai complex, manieră mai eficientă de a socializa, de a te relaxa și de de a-ți petrece constructiv timpul liber ca dânsul. Mi-a plăcut mereu să dansez, cu atât mai mult cu cât, iată, nici lista oficială de beneficii nu pare să mă contrazică. Beneficiile fizice ale dansului sunt în directă legătură cu starea de sănătate:
- Scapi de stres și te relaxezi
- Starea ta de sănătate se îmbunătățește
- Dobândești o postură fermă și mai multă grație
Beneficiile psihice sunt strâns legate de relaxare și eliminarea stresului
- Ai mai multă încredere în tine
- Socializezi mai bine cu cei din jurul tău
- Relațiile de cuplu, de afaceri și cu prietenii se îmbunătățesc
Iar beneficiile sociale sunt…mai mult decât evidente, cât și de dorit, de altfel, într-o era tot mai dominată de digital și interacțiuni virtuale:
- Întâlnești oameni noi cu preocupări comune
- Te simți în largul tău la petreceri
- Te distrezi mai mult, zâmbești mai mult și ai o dispoziție mai bună
Acestea fiind zise, m-am pus în mișcare, la propriu, și am făcut o vizită studioului de dans Arthur Murray. Cu o agendă clară: mi-am dorit să învăț două tipuri de dans, care mă fascinează și mă bântuie deopotrivă de ceva vreme, însă, cumva, nu am găsit nici timpul și, poate, nici curajul, să merg să le explorez. Sunt, cred eu, cele mai senzuale și mai intense tipuri de dans: tango și rumba. Norocul meu că am găsit și un instructor super răbdător și cu un simț al umorului contagios, cu care mi-a fost și foarte ușor să învăț pașii.
Am început cu tangoul, în mod cert, cel mai pasional dintre dansuri. Nu degeaba i se spune și „Dansul Dansatorilor”. Este un stil compus din mișcări sacadate și , așa cum am aflat de la instructorul meu, a apărut în Rio de Plata, spre sfârșitul secolului 19 și…este dansul în care femeile învață să se lase conduse. Sau, mai bine zis, stilul care îmbunătățește capacitatea bărbatului de a conduce în dans și capacitatea femeii de a-l urma. Va spun, însă, că nu e tocmai greu 🙂 Am învățat destul de rapid pașii, însă…practice makes perfect. Așa că am de gând să revin și să mă perfecționez.
FOLLOW ME
Rumba, de cealaltă parte, este dansul dragostei, al romantismului și al pasiunii. Exact ce trebuie să urmeze tangoului. Și partea a doua a inițierii mele 😀 Se spune, de altfel, că a cunoaște acest stil de dans este esențial pentru a putea învața mult mai ușor celelalte dansuri de societate.
Rumba oferă o varietate de pași și reușește să ofere dansatorilor încredere și precizie în mișcări. Am aflat, de asemenea, că rădăcinile sale se află departe în timp, undeva în secolul 16, când sclavii aduși din Africa în Cuba au introdus în cultura locală multe mișcări sexual-agresive. De altfel, se spune că mișcările originare ale acestui stil de dans au iscat foarte multe controverse și au scandalizat clasele de mijloc, dar și pe cele mai conservative din Cuba. Până la începutul anilor 1930, rumba, însă, a devenit unul din cele mai populare stiluri de dans. Lucru care nu se dezice nici astăzi. Așa că eu, cel puțin, am luat decizia fermă de a-mi face agenda săptămânală în așa fel încât să-mi dau răgaz să explorez cât mai multe stiluri de dans. Până acum, merge bine, ceea ce vă doresc și vouă 🙂