Ce să faci cu soțul tău în ultima lună de sarcină

Dacă sarcina e un maraton în care îți plănuiești minuțios fiecare pas pentru următoarea perioadă, ultima lună este sprintul. Zic și eu asta de dragul metaforei, pentru că sprintenă nu mai ești. E poate luna în care te simți cel mai puțin mobilă, mai inconfortabilă și mai umflată ca niciodată. Chiar dacă nu o să te simți în formă și nu o să ai chef de altceva decât să naști, să vă cunoașteți și să începi să te întorci, încet, la kilogramele tale, să știi că nici următoarele luni nu va fi foarte ușor. Timpul va fi și mai comprimat, vei sta trează noaptea, iar momentele cu soțul tău vor fi tot mai puține.

Cuplul va fi consumat doar de lucrurile referitoare la venirea noului copil pe lume. Ultimele detalii, vopseaua din camera copiluilui, poate ai pătuțul deja cumpărat, căruciorul, ultimele sfaturi. Cuplul cade în plan secundar și va continua așa o bună bucată de timp. Deși nu ar trebui să fie așa, dar, veți vedea, va fi greu să luptați cu noua realitate. Nu spun că nu e normal ca cel mic să aibă prioritate. Când o să îl țineți în brațe pentru prima oară nu o să mai vreți oricum nimic altceva. Spun doar că trebuie să fii atentă pentru că dacă vouă vă e bine, dacă aveți grijă de voi, și bebelușului îi va fi bine.

Așa că soluția este să petreceți timp de calitate în ultima lună de sarcină, înainte ca avanlanșa de emoții și întâmplări să se declanșeze.

1. Mergeți să vedeți o piesă de teatru sau un film. De preferat o comedie. Nu aveți nevoie de prea multe motive să plângeți în perioada asta. O să vă bucurați de puțin timp pentru o voi, o șansă în plus să vă țineți în brațe, să fiți adolescenți.

2. Restaurantul preferat nu trebuie lăsat să aștepte după venirea copilului că s-ar putea să nu îl mai găsiți acolo. Așa că, ia-ți cea mai drăguță rochie care te mai încape, rezervă cea mai intimă masă, cere lumânări și bucură-te de cina ta liniștită alături de partner.

3. Dormi. Poate nu e un plan la fel de spectaculos, dar e mai important ca primele două, chiar dacă mai egoist. O să ai nevoie să te încarci de energie în perioada următoare. Așa că, oricât de incofortabil își este să stai acum în pat, găsește poziția ideală și dormi ori de câte ori ai ocazia.7

FOLLOW ME

4. Dacă nu ți-ai făcut planul pentru ziua nașterii și perioada imediat următoare, acesta este momentul. Pune-te cu el la o masă și discutați, relaxat. Dacă nu e primul copil, o să fie mai ușor. Dar poate au fost lucruri care nu ți-au plăcut la prima sarcină și el nu a aflat încă. Poate e vremea să îi spui că nu vrei să îți vină prietenii la spital și nici să aducă flori.

5. Și dacă tot ești la acest capitol, e cazul să îți pregătești și geanta de spital. Pentru că nu numai mămicile sunt pe vârfuri în ziua cu pricina, ci și tații. Așa că ai grijă să ai tot ce îți trebuie. De la încărcător pentru telefon la maiou pentru alăptat.

6. Fă-ți multe fotografii care să îți amintească de această perioadă când ești mai însărcinată ca niciodată. Oricât de ciudat pare, o să vrei să o ai prezentă cât mai mult timp.

7. Dacă nu ați mai schimbat scutece, poate fi amuzant să practicați împreună înainte. O să vă distrați și în momentul în care vine bebe o să scăpați de un stres. Vorbiți puțin cu o mămică sau cu un doctor despre momentul care vă va mânca multe ore: scosul aerului sau râgâitul copilului. Și nu ar fi tocmai greșit dacă vorbești și cu un expert în alăptare ca să te liniștească în această privință. Dar nu te panica, majoritatea lucrurilor o să le înveți cu o viteză uluitoare în primele 3 zile de spital și o să pară că le-ai făcut de o viață.

Împărțiți clipele frumoase și bucurați-vă alături de partener de perioada următoare. Și nu uita să îi faci loc în viața copilului și tăticului încă de la început pentru că vei vrea să faci tu totul mai repede și mai bine pentru că pare că poți și știi. Așa o să te obosești peste măsură și vei invita și mai tare la momente de tensiune. Iar ele vor exista oricum.


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.