#TIPS&TRICKS

Semne simple care îți spun că animalul tău de companie suferă!

Scris de Ela Crăciun la 18 iulie 2016

Doar pentru că animalele nu pot să se exprime verbal, nu înseamnă că nu ne-am putea da seama când totul merge rău și ceva este în neregulă cu starea de sănătate a animalelor noastre. Animăluțele încearcă să ne comunice problemele lor, în felul lor. Știm să fim atenți la semne, sau nu?

Durerea pe care necuvântătoarele o simt poate să fie mai ușor, sau mai greu de vindecat, dar simplul fapt că putem să ne dăm seama din timp și să apelăm la ajutorul medicilor veterinari este un lucru deloc de neglijat.

Publicitate

Se ascunde

Observi un comportament ciudat la animalul tău? În cazul în care devine apatic și foarte retras, se sperie din orice zgomot, refuză să îți mai fie apropiat, gândește-te serios, poate să aibe o problemă de sănătate.


 

Se ghemuiește des

Schimbările survenite în postura adoptată de către animalele de copmanie pot reprezenta un indiciu că ceva nu este în regulă. Poate simt o durere acută, intensă și nu știu cum să o mascheze, așa că se ghemuiesc foarte des.

 

Își linge blănița într-un mod obsesiv

Destul de dificil să ne dăm seama de frecvența cu care animalele își ling blănița, dar dacă o facem, cel mai bine ar fi să analizăm corpul animalului.

Scoate limba mereu

Publicitate

Veți spune că din cauza căldurii sau unor antrenamente mai solicitante, dar dacă acest comportament apare din senin, poate să fie cauzat de stres.

Latră din senin sau mârâie

Nu te supăra fără motiv pe câinele tău, mai degrabă ai căuta soluții pentru a trata afecțiunea lui.

Fii atent/ă la litieră!

Obiceiurile animalului tău cu privire la nevoile pe care le are nu sunt de neglijat. În litieră ai putea să descoperi anumite probleme interne dezvoltate de bietul animaluț.

Mănâncă și bea mai puțin decât în mod normal

Publicitate

Dacă asta se întâmplă din ce în ce mai des, poate că nu este tocmai un comportament normal. Animalele aflate în durere au această problemă, deseori.

Umflături

Analizează cu atenție corpul lor și fugi la medic dacă observi umflături.

Șchiopătat

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--

Marea mea descoperire!!